Passa på att försäkra erkarta-kanarieoarna om att starten på februari blir en ren njutning! Låt Azamara Journey ta er med på en oförglömlig resa runt behagliga Kanarieöarna utanför Afrikas kust och till ”Atlantens pärla” Madeira. Under tio härliga dagar laddar vi med solsken, god mat & dryck, nya spännande bekantskaper och ett ljuvligt ”bara vara”. Inspireras av de olika öarnas unika skönhet, här bidrar varje ingrediens till att skapa den perfekta upplevelsen. Boka nu och börja planera för att resa igen!

Läs även om kryssningen till Marocko & den Iberiska halvön med Azamara här


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 29 januari 2022
Till 8 februari 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
38 900:-
Balkonghytt
39 900:-
Minisvit
49 900:- PÅ FÖRFRÅGAN

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd/färdledare
 • Flyg Stockholm – Gran Canaria t/r i ekonomiklass, inkl. en resväska per person
 • Alla idag kända flygskatter/avgifter
 • Alla transfers
 • 10-nätters kryssning med Azamara Journey
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • Öl, vin och sprit i urval
 • Destination Celebration
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Skatter, hamnavgifter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2% av resan pris (översänds efter hemkomst)

Tillägg

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6% av resans pris
 • Reseförsäkring ERV – prisuppgift på förfrågan
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
38 900:-
Balkonghytt
39 900:-
Minisvit
49 900:- PÅ FÖRFRÅGAN
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
29 jan
Stockholm - Gran Canaria
09:10 - 14:10
8 feb
Gran Canaria - Oslo
13:50 - 20:35
8 feb
Oslo - Stockholm
21:30 - 22:30

Vi flyger med SAS. Om ni önskar flyga från Göteborg eller Köpenhamn, vänligen hör av er för tidtabell och prisinformation.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
29 jan
Gran Canaria, Kanarieöarna
-
- 20.00
30 jan
Teneriffa, Kanarieöarna
- 08.00
- 22.00
31 jan
Los Cristianos, Kanarieöarna
- 08.00
- 18.00
1 feb
La Gomera, Kanarieöarna
- 08.00
- 18.00
2 feb
La Estaca, Kanarieöarna
- 08.00
- 18.00
3 feb
La Palma, Kanarieöarna
- 08.00
- 18.00
4 feb
Funchal (Maderia), Portugal
- 13.00
-
5 feb
Funchal (Maderia), Portugal
-
- 22.00
6 feb
Till havs
-
-
7 feb
Gran Canaria, Kanarieöarna
- 08.00
-
8 feb
Gran Canaria, Kanarieöarna
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

29 jan
Avresa - Gran Canaria

Idag beger vi oss från Stockholm för att efter några timmars flygresa landa på Kanarieöarnas kanske mest kända ö, Gran Canaria. Vi tar oss gemensamt till hamnen för att checka in på Azamara Journey. Kl. 20.00 lämnar vi kaj och äventyret kan börja.

Tänk att vara på kryssning igen!

30 jan
Teneriffa, Kanarieöarna

Idag kommer vi fram till Teneriffa, som bjuder på ett hänförande landskap med höga berg och gröna dalar. Denna spännande ö anses vara den vackraste av de sju öarna med allt från härliga sandstränder i söder till stadsatmosfär i norr. Mitt på ön finns den stora vulkankratern Teide som bjuder på enastående vyer. I huvudstaden Santa Cruz får du tillfälle att ta del av sköna parker, shopping, vackra byggnader och du får lära känna staden och dess intressanta historia. Varför inte provsmaka tapas i gamla stan? Passa även på att njuta av sol och bad, eller upplev Jardin Botanico, en av världens äldsta botaniska trädgårdar.

Teneriffa

31 jan
Los Cristianos, Kanarieöarna

Los Cristianos på Teneriffas sydkust är en lugn och trivsam ort. Även om orten idag är sammanväxt med det större resmålet Playa de las Americas lever charmen kvar. Kring hamnen ligger den gamla stadskärnan med sina smala pittoreska gator, hantverksbutiker och lokala spanska restauranger. Vid torget kan du besöka den vita kyrkan Iglesia del Carmen, vars klocka slår varje timme.

1 feb
La Gomera, Kanarieöarna

La Gomera, den näst minsta av de sju öarna och kanske även den minst kända, bildades för ca. 12 miljoner år sedan. Namnet Gomer tros komma från Gouacherna, en marockansk stam som kom till ön tillsammans med sjöfarare för att slå sig ner som bönder. Här har ännu inte massturismen slagit till, utan det är en oförstörd ö med en fantastisk natur. Berg, raviner och skogar samsas på den nästan helt runda ön, och mitt på ön hittar du den dimhöljda nationalparken Garajonay som reser sig hela 1 487 meter över havet. Här finns också en av Europas äldsta urskogar så området är lummigt och grönt, tillskillnad från det soliga kustområdet som utgörs av små ökenliknande lavastränder.

2 feb
El Hierro (La Esteca) Kanarieöarna

Idag ankommer vi till den näst minsta ön av de sju Kanarieöarna, och även en av de minst besökta – El Hierro. Här erbjuds ett varierat utbud av fantastiska landskap och skogsområden. Ön är inte bara ett Unesco-skyddat biosfärsreservat utan har även som mål att vara självförsörjande med hundra procent förnybar energi. Här kan man vandra på dramatiska vandringsleder eller besöka pittoreska byar.

3 feb
La Palma, Kanarieöarna

Vårt nästa stopp blir i La Palma, Kanarieöarnas nordvästligaste ö. Denna ö har en världsunik natur och den största kratern i världen, med en bredd på ca 9 kilometer. Besök den kända vulkanen San Antonio och låt dig bländas av den otroliga utsikten från toppen. Är du intresserad av museum kan du besöka the Cigarr Museum, Museum of the Crosses och The Silk Museum. Även El Paso är väl värt ett besök; denna beundransvärda by ligger omgiven av bergen som formar kratern i Nationalparken Caldera de Taburiente.

4 - 5 feb
Funchal (Maderia), Portugal

Vårt första stopp blir Madeira dit vi ankommer mitt på dagen och stannar till följande kväll. Denna gröna ö, som består av mäktiga vulkaniska toppar och behagligt klimat, har lockat till sig turister under de senaste hundra åren. Här finns många pittoreska byar, botaniska trädgårdar och gömda dalar som bara väntar på att upptäckas av just dig.

Missa inte huvudstaden Funchals fantastiska arkitektur och den vackra hamnens dekorationer. I staden finns även vackra trädgårdar, fyllda med hibiskus, bougainvillea, jakaranda och azaleor.

Madeira

6 feb
Till havs

Dagen spenderas ombord på Azamara Journey, en avkopplande paus i allt upptäckande. Njut av fartygets alla faciliteter – restauranger, barer, spa, pool och bubbelpool finns att tillgå. Vill du vara mer aktiv finns det löparbana och gym.

7 - 8 feb
Gran Canaria, Kanarieöarna

Med sin mångfald av landskap, klimat och attraktioner kallas Gran Canaria ibland för en ”miniatyrkontinent”. I söder finns soliga semesterorter, fågelreservatet Palmisos Park och Maspalomas (känd för sina stränder, sanddyner och fyr), medan öst har fiskebyn Puerto de Mogan, också känt som ”Little Venice” pga. dess många kanaler. Här kommer vi ligga över natten så vi har gott om tid att utforska ön innan det är dags att checka ut och bege oss hemåt till Sverige igen!

Gran-Canaria

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Journey

Azamaras tre systerfartyg Quest, Pursuit och Journey är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”. Azamara är ett helägt dotterbolag till norsk-amerikanska Royal Caribbean och är deras 5-stjärniga premiumprodukt. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

Mat för alla smaker: Här finner du ett urval av sex olika matställen, och även rumsservice. Oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

Ombord Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

FAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

Kryssningsfartyget Azamara

Läs mer om Azamara Quest ›› | Läs mer om Azamara Pursuit ››

Mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

29 januari 2022 - 8 februari 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 38 900:-
Balkonghytt : 39 900:-
Minisvit: 49 900:- PÅ FÖRFRÅGAN

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6% av resans pris
 • Reseförsäkring ERV – prisuppgift på förfrågan
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se