La belle France är mångas favoritresmål, men denna gång hoppar vi över Rivieran och Paris. Följ istället med till landets sydöstra hörn och upplev floden Rhône och dess bördiga jordbruksbygder, kulturstäder av rang med lämningar sen romartiden och välkända vindistrikt som Bourgogne och Côtes du Rhône. Längs vägen stiftar vi bekantskap med pittoreska byar, den gastronomiska högborgen Lyon, natursköna bygder och det ”vanliga Frankrike” – bortom de största turiststråken. Känn historiens vingslag i Avignon, där påven huserade under delar av 1300-talet, och i Arles, där romarna byggde en amfiteater, travbana och en badanläggning. Viva Cruises fina och bekväma fartyg Viva Voyage är vårt hem under veckan och vi mår gott ombord.

Viva Cruises Rhônekryssning


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 7 oktober 2023
Till 14 oktober 2023

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Ruby däck Utsideshytt
31.900:- SLUSÅLD
Diamond däck Utsideshytt
33.900:- SLUTSÅLD
Diamond däck Juniorsvit
36.900:- SLUTSÅLD

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Lyon tur/retur, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 7 nätters kryssning med VIVA Voyage, på Rhône
 • Helpension ombord (buffetfrukost, lunch, middag & snacks)
 • Cocktail reception vid ombordstigning
 • Galamiddag med kaptenen, som avslutning
 • Dryck, både med & utan alkohol
 • Välfylld minibar i hytten (läsk, vatten & öl)
 • 1 Afternoon tea med scones & godsaker
 • Dricks till personalen ombord
 • Flygplatstransfer i Lyon
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (värdebevis översänds efter hemkomst)

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg – på förfrågan
 • Avbeställningsskydd (Gouda Försäkringar) – 7% av resans pris
 • Reseförsäkring Plus (ERV) – hör av er för prisinformation

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Ruby däck Utsideshytt
31.900:- SLUSÅLD
Diamond däck Utsideshytt
33.900:- SLUTSÅLD
Diamond däck Juniorsvit
36.900:- SLUTSÅLD
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
7 okt
Stockholm - Frankfurt
09.50 - 12.00
2 h 10 min
7 okt
Frankfurt - Lyon
12.55 - 14.10
1 h 15 min
14 okt
Lyon - Frankfurt
10.30 - 11.55
1 h 25 min
14 okt
Frankfurt - Stockholm
13.45 - 15.50
2 h 5 min

Vi flyger med Lufthansa, via Frankfurt. Om ni önskar flyga från annan ort, vänligen kontakta oss för uppgifter om tidtabell och pris.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
7 okt
Lyon
-
- 18.00
8 okt
Chateauneuf-du-Pape
- 13.30
- 14.00
8 okt
Avignon
- 16.30
-
9 okt
Avignon
-
- 12.00
9 okt
Arles
- 15.30
- 21.00
10 okt
Viviers
- 08.00
- 13.00
11 okt
Lyon
- 07.00
- 18.00
12 okt
Chalon-sur-Saône
- 08.00
- 13.30
12 okt
Tournus
- 16.00
- 19.00
12 okt
Mâcon
- 21.30
-
13 okt
Mâcon
-
- 18.30
14 okt
Lyon
- 02.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 7 okt
Avresa, Lyon

Avresa från Stockholm på morgonen, via Frankfurt, och ankomst till Lyon under eftermiddagen. Transfer direkt till fartyget för incheckning.

Lyon i Frankrike.

Lyon, Frankrike

Först serveras en cocktail och under kvällen blir det välkomstmiddag, medan fartyget lämnar Lyon.

Dag 2 - 8 okt
Chateauneuf-du Pape & Avignon

Vindistriktet Chateauneuf du Pape producerar många fina viner men det är också namnet på en liten by belägen på en höjd ovanför Rhône. Här byggde påvarna ett sommarpalats på 1300-talet för att få lite andrum från det hektiska livet i Avignon. Byn är omgiven av böljande vingårdar på kullarna. Stoppet här varar endast en kort stund för att de som bokat någon utflykt ska kunna kliva av och delta i dem, ex en tur till Pont du Gard – akvedukten i tre våningar som byggdes av romarna på 100-talet e Kr och försåg staden Nimes med vatten. Den pittoreska staden Uzès är också värd ett besök med sina ett halvdussin höga medeltida torn, varav ett, Tour Fenestrelle, påminner om tornet i Pisa – utan lutningen.

Akvedukten Pont du Gard

Pont du Gard

Färden fortsätter söderut till Avignon. Staden är välkänd för många saker – Frankrikes största teaterfestival som går av stapeln här varje sommar, den gamla bron över Rhônefloden i barnvisan, men kanske framför allt för att det var här de katolska påvarna fann en tillflyktsort under 1300-talet då läget i Rom ansågs farofyllt. Staden blomstrade och befolkningen ökade efter flytten och påvepalatset, som fungerade som residens, kyrka och befästningsverk, växte sig enormt. När det var som störst täckte det 11.000 m2. Följ med på en sightseeingtur anordnad av rederiet eller upptäck Avignon på egen hand. Eftersom vi ligger kvar över natten kan man även upptäcka Avignon by night om man så önskar.

Påvepalatset i Avignon, Frankrike.

Påvepalatset i Avignon

Dag 3 - 9 okt
Avignon & Arles

Trots sin långa historia är Avignon en ungdomlig och dynamisk stad, delvis tack vare sitt stora universitet och de knappa 10.000 studenter som pluggar och lever här. Fortsätt att strosa runt och upptäck staden under förmiddagen. Avfärd kl. 12.00.

Den berömda bron i Avignon

Bron i Avignon

Nästa stopp blir ca 50 km nedströms, i en annan av pärlorna i Provence, nämligen staden Arles. Dess storhetstid inföll under romartiden vilket många av stadens sevärdheter vittnar om. Här finns bl a en stor välbevarad amfiteater och en romersk badanläggning.

Det var även i Arles som Vincent van Gogh utvecklade sitt måleri, från en skala i mest mörka och dystra färger, till det fyrverkeri av intensiva färger som kännetecknar hans mest kända målningar. Ungefär 200 av hans verk skapades under tiden i Arles, bl a hans berömda solrosor.

Hustak i Arles

Arles

Vackra, gamla fönster med blå fönsterluckor i Arles, Frankrike.

Arles, Frankrike

Den som hellre tillbringar tid i naturen kan följa med på en utflykt till Camargue, Rhôneflodens stora delta med sin fascinerande fauna av halvvilda vita hästar, rosa flamingos och tjurar.

Camargues halvvilda vita hästar

Vit häst i Camargue

Dag 4 - 10 okt
Viviers

Under natten har vi färdats norrut och nått den lilla staden Viviers i provinsen Ardeche och där vi gör ett förmiddagsstopp. Floden med samma namn har en bit härifrån grävt sig ner i kalkstenen och skapat “Europas Grand Canyon”, Gorges de l’Ardèche, och dit kan man följa med på en utflykt med rederiet. Man kan också strosa runt i den lite sömniga, medeltida staden med kullerstensgator och vackra byggnader.

Den naturliga stenbron Pont d'Arc i Ardeche Gorge

Pont d’Arc i Ardeche

Dag 5 - 11 okt
Lyon

Vi får en heldag att lära känna Lyon. Med sitt strategiska läge där floderna Rhône och Saône rinner samman har Lyon lockat människor ända sedan staden grundades av romarna år 43 f Kr, som Lugdunum. Staden är Frankrikes tredje största men räknas som dess gastronomiska huvudstad. Gamla stan har en stor koncentration av byggnader i renässansarkitektur och finns med på UNESCO:s världsarvslista och uppe på kullen finns en magnifik romersk amfiteater. Lyon har varit välmående i hundratals år, med början på 1500-talet då staden fick monopol på handeln och produktion av silke av den franske kungen.

Närbild på staty högt över Lyon i Frankrike.

Lyon, Frankrike

Följ med på en sightseeingtur anordnad av rederiet, eller strosa runt på egen hand under dagen.

Dag 6 - 12 okt
Chalon-sur-Saône & Tournus

Under natten stävar vårt flytande hotell norrut i Rhônes biflod Saône, som har sin källa uppe i bergskedjan Vogeserna (Les Vosges). Lagom till frukost anländer vi till Chalon-sur-Sâone där vi sen tillbringar förmiddagen. Den lilla staden har rötter i medeltiden som viktig handelsplats mellan franska vattenleder och romerska vägar. Här finns det gott om korsvirkeshus, en byggnadsstil som annars är vanligare längre norrut i t ex Alsace. Staden är också födelseplats för Nicéphore Niepce, den första som lyckades skapa en varaktig fotografisk bild, och här finns ett museum om hans arbete. Om man känner sig hugad kan man följa med rederiet på en utflykt till Bourgognes inofficiella huvudstad, Beaune.

Korsvirkeshus

Efter lunch styr vi längre söderut igen, till Tournus, vars charmiga medeltida stadskärna är full av smala, pittoreska gränder. Här finns också en fortliknande romansk kyrka från 1000-talet, vilket gör den till den äldsta bevarade romanska byggnaden i Frankrike.

Sen kväll anländer fartyget till Mâcon.

Dag 7 - 13 okt
Mâcon

Efter frukost är det dags att upptäcka Mâcon i Bourgogne. Här har det funnits människor sedan kelterna anlade en hamn och en bosättning något århundrade f Kr. Staden utvecklades under Romarriket, vilket visas av den stora romerska skatt som hittades här sent 1700-tal. Om ni strosar runt på egen hand, glöm inte att promenera förbi Maison de Bois, stadens äldsta hus byggt vid slutet av 1400-talet, där de tre översta våningarna är helt i trä med snidade skulpturer av människor och djur. Vinet spelar en stor roll i staden och dess omgivningar och det är framför allt chardonnay som odlas här.

Kväll i staden Macon längs floden Saone, Frankrike.

Macon, Frankrike

Den som vill kan följa med rederiet på en utflykt till medeltidens mäktigaste kloster, Cluny, där Benediktinordern levde efter ett strikt regelverk. Fram till 1500-talet var klostrets kyrka den största i världen – inte ens påven i Rom kunde ståta med något mer imponerande. Mycket ligger i ruiner idag men det går fortfarande att få en känsla av klostrets storhetstid. Tack vare områdets fantastiska vinproduktion görs det även ett stopp för att provsmaka godsakerna.

Dag 8 - 14 okt
Lyon, hemresa

Under natten återvänder vi till Lyon och efter frukost är det dags att kliva iland.

Hemresa under dagen, tillbaka till Sverige. Au revoir!

DELA MED DINA VÄNNER:

VIVA Voyage

Enjoy the Moment!

Se fram emot en klassisk och bekväm flodkryssning ombord MS Viva Voyage. Ombord får du en avkopplande och familjär atmosfär med kulinariska matupplevelser! Utmana dig själv och ditt resesällskap med ett parti schack på soldäcket. Efter en händelserik dag inbjuder panoramaloungen dig att njuta av en drink med en vacker utsikt. Skäm bort dig med en gourmetmåltid i huvudrestaurangen eller i bistron och njut av en drink efter middagen i panoramaloungen. Restaurangernas menyer innehåller både lokala rätter och specialiteter från det internationella köket.

Underhållningen inkluderar dagliga livemusikuppträdanden, matlagningsdemonstrationer, frågesportspel, temadanskvällar och berikande föreläsningar, relaterade till kryssningens destinationer. Koppla av på det stora soldäcket med gott om solstolar där du kan njuta av utsikten över de vackra landskapen. Du kan också ladda batterierna i wellness-avdelningen med bastu, ångbad och bubbelpool efter en dag till havs.

På VIVA Cruises fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

På VIVA Cruises fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen.

FAKTA
Längd: 110 m
Antal gäster: 153
Besättning: 36

Mer om rederiet VIVA Cruises››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

7 oktober 2023 - 14 oktober 2023

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Ruby däck Utsideshytt: 31.900:- SLUSÅLD
Diamond däck Utsideshytt: 33.900:- SLUTSÅLD
Diamond däck Juniorsvit: 36.900:- SLUTSÅLD

 • Enkelhyttstillägg – på förfrågan
 • Avbeställningsskydd (Gouda Försäkringar) – 7% av resans pris
 • Reseförsäkring Plus (ERV) – hör av er för prisinformation

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Upptäck Egyptens skatter & njut av en lyxig flodkryssning på Nilen


1 - 9 mars 2024 | Kairo – Giza – Luxor – Esna – Assuan

Följ med på denna lyxiga upplevelse med svensk egyptolog och ciceron, som går till Egypten och dess mytomspunna skatter. Vi besöker Sfinxen, pyramiderna, Tutankhamons grav och de oförglömliga templen i Luxor. Den fantastiskt fina flodkryssaren MS Acamar blir vårt hem under dagarna på Nilen och i Kairo bor vi på ett topphotell. En resa för njutning och fascination!

Med VIVA Cruises på Donau – skön flodkryssning till fyra länder & tre huvudstäder


14 - 22 april 2024 | Tyskland - Österrike - Slovakien - Ungern

Följ med på en härlig flodkryssning på Donau i den spirande våren, i mitten av april. Längs floden ligger de gamla och vackra städerna som ett pärlband och minner om en mångtusenårig historia; Passau, Linz, Wien och Budapest. Den sköna Wachaudalen tronar i mitten och här skimrar vinrankorna i vårprakt. Mycket varmt välkommen ombord!