Floden Seine slingrar sig nästan 800 km genom la belle France, från källan uppe i högländerna nära Dijon, via Paris ut till Normandie och Engelska Kanalen. Längs sin väg passerar den arkitektoniska juveler i form av kyrkor, slott och kloster, pittoreska små byar och kulturellt viktiga städer. Floden har meandrat och skapat en böljande vågrörelse genom landskapet, som så här års är vackert grönt och frodigt.

Följ med på en resa i behaglig takt genom det franska flodlandskapet och gamla kulturbygder, från Paris ut till Atlanten och tillbaka. Under resan kan man stifta bekantskap med en för många rätt okänd del av Frankrike och dessutom följa i fotspåren av flera av de impressionistiska mästarna, t. ex. Monet, Van Gogh och Cezanne. Dessa och flertalet andra levde och verkade i denna del av Frankrike under perioder. Normandie och det speciella ljuset ute vid kusten inspirerade till ett rikt skapande och många av deras kända verk är därifrån. Även Paris och livet längs Seine avbildades flitigt. Impressionisterna var de första som lämnade sina ateljéer för att skapa utomhus och den franska huvudstaden och livet längs floden bjöd på många motiv.

Självklart följer Club Eriks värd med under resan.

Karta över rutten på Seine

Karta Seine


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 19 september 2024
Till 26 september 2024

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Diamond däck Dubbelhytt
36.900:-
Diamond däck Juniorsvit
38.900:- FULLBOKAD

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Paris, tur/retur, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • Alla transfers i Paris
 • Sightseeing-tur med lokal, svensktalande guide, av Paris
 • 1 lunch, inkl. dryck, i Paris
 • 7 nätters kryssning med VIVA Gloria, på Seine
 • Helpension ombord (buffetfrukost, lunch, middag & snacks)
 • Dryck, både med & utan alkohol
 • Cocktail reception vid ombordstigning
 • Galamiddag med kaptenen, som avslutning
 • Välfylld minibar i hytten (läsk, vatten & öl)
 • 1 Afternoon tea med scones & godsaker
 • Dricks till personalen ombord
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (värdebevis översänds efter hemkomst)

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg – på förfrågan
 • ERV Reseförsäkring Plus – hör av er för prisuppgift
 • Gouda Avbeställningsskydd 7% av resans pris

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Diamond däck Dubbelhytt
36.900:-
Diamond däck Juniorsvit
38.900:- FULLBOKAD
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
19 sep
Stockholm - Paris
07.25 - 10.00
2 t 35 min
26 sep
Paris - Stockholm
10.50 - 13.20
2 t 30 min

Vi flyger med SAS. Om ni önskar flyga från annan ort, vänligen kontakta oss för tidtabell och prisuppgift.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
19 sep
Paris
-
- 17.30
20 sep
Les Andelys
- 08.00
- 14.00
20 sep
Rouen
- 19.00
-
21 sep
Rouen
-
- 14.00
22 sep
Le Havre
- 00.30
-
23 sep
Le Havre
-
- 20.00
24 sep
Vernon
- 13.00
- 18.30
25 sep
Paris
- 07.00
-
26 sep
Paris
- * efter frukost
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 19 september
Avresa till Paris

Flyget avgår under morgontimmarna och efter ankomst till Paris är det dags att åka till Seines flodbank för ombordstigning på vår flodkryssare VIVA Gloria.

Vi lämnar Paris under kvällningen.

Dag 2 • 20 september
Les Andelys - Rouen

Den lilla staden Les Andelys är kanske inte så välkänd men här ligger Chateau Gaillard, som byggdes för att skydda Rouen (då en del av det normandiska riket) från den franske kungen och hans trupper under Rickard Lejonhjärtas tid. I 800 år har ruinerna tittat ned på den lilla staden och en av Seines vackraste meandrar.

Upptäck den lilla staden på egen hand eller följ med rederiet på en stadsvandring, som självfallet innefattar ett besök vid slottet.

Chateau Gaillard i Les Andelys längs Seine, Frankrike.

Chateau Gaillard i Les Andelys, Frankrike.

Efter lunch fortsätter vi vår färd längs Seine, för att några timmar senare ankomma Rouen. Du väljer själv om du vill stanna ombord under kvällen eller om du önskar gå i land en stund. Vi får hela förmiddagen imorgon att upptäcka staden i dagsljus.

Dag 3 • 21 september
Rouen

Rouen har en lång historia som börjar med kelterna (eller gallerna, som fienden i Rom kallade dem när de bekämpade Caesar och hans legionärer). Därefter har romare, vikingar från Norden och Vilhelm Erövraren alla påverkat Rouens utveckling. Rickard Lejonhjärta kröntes till hertig av Normandie här och staden spelade en viktig roll i det 100-åriga kriget. Jeanne d’Arc brändes på bål på stadens stora torg år 1431, varpå hennes aska spreds i Seine.

Den mest kända byggnaden, den stora katedralen, avbildades i ett 20-tal målningar på 1890-talet av Claude Monet. Katedralens södra torn, ”the Butter Tower”, fick sitt namn efter att uppförandet finansierades genom att kyrkan lät de rika i staden äta smör under fastan mot en straffavgift.

Katedralen i Rouen, Frankrike.

Katedralen i Rouen, Frankrike.

Dag 4-5 • 22-23 september
Le Havre

Under natten når vi Seines mynning ut i Atlanten och här ligger den stora hamnstaden Le Havre på Seines högra strand. Vi får två härliga dagar till att upptäcka staden och dess spännande omgivningar.

Le Havre låg nästan helt i ruiner efter andra världskrigets bombräder och återuppbyggnaden leddes av arkitekten Auguste Perret, som skapade ett praktexempel av efterkrigsarkitektur och modern stadsplanering. Materialet som användes var nästan uteslutande armerad betong, vilket chockade många. Nu är dock Le Havre, och dess skimrande grå betong, utnämnd till ett UNESCOs världsarv.

Vy över hustaken i Le Havre, France.

Le Havre, Frankrike

Konstnären Claude Monet målade under tidigt 1870-tal soluppgången i Le Havres hamn och kallade den ”Impression: soleil levant”. Det blev sen namnet på den nya konstriktningen, impressionism.

Vid Seines vänstra strand ligger Honfleur, en av Normandies absolut charmigaste städer. Stadens skeppsägare skapade sig en förmögenhet på handel med omvärlden, tack vare stadens strategiska läge. Rikedomen blev sen grunden till byggboomen i den gamla hamnen, där många ”höghus” uppfördes längs kajerna. Miljöerna här inspirerade också mängder av det sena 1800-talets stora inom konsten; Courbet, Boudin, Monet och många andra.

Hus precis vid vattnet i Honfleur, Frankrike.

Honfleur, Frankrike

Vilken sida om Seine ni än tillbringar dagen på, passa på att smaka på och njuta av någon av Normandies goda drycker – calvados och cider.

Dag 6 • 24 september
Vernon

Nästa stopp görs i Vernon, vars mest kända siluett är den av ett rustikt, gammalt korsvirkeshus som våghalsigt balanserar på resterna av en rasad bro.

Gammalt korsvikeshus på en bro i Vernon, Frankrike.

Vernon, Frankrike

I närheten ligger också Giverny, där Claude Monet bodde i mer än 40 år fram till sin död 1926. De vackra omgivningarna och färgprakten i trädgården blev några av hans största inspirationskällor. Följ med till hans hem och upplev en av impressionismens stora, på hans hemmaplan.

Konstnären Monets gamla hem och trädgård i Giverny, Frankrike.

Monets hem i Giverny, Frankrike.

Dag 7 • 25 september
Paris

Under tidig morgon ankommer vi Paris igen och den som vill kan följa med rederiet på en guidad tur i den franska huvudstaden. Besök Place de la Concorde, Champs-Elysées, the Cathedral of the Invalides, gravplatsen för Napoleon I, och Eiffeltornet. Bland annat.

Eiffeltornet i Paris, Frankrike.

Eiffeltornet i Paris, Frankrike.

Eller så ägnar ni sista dagen åt att återse någon favoritplats, eller strosa runt och upptäcka en ny. Varför inte fortsätta att låta Seine spela huvudrollen – vandra längs dess flodbankar, fram och tillbaka över broar och upplev hur Paris och floden lever i symbios. Ett förslag är att gå från Les Invalides till Ils Saint-Louis, över Pont Alexandre III, Pont Royal och Pont des Arts. Glöm inte att njuta av livet ”á la francaise” också, med en kaffe och en macaron på en boulevard, medan ni observerar det myllrande gatulivet.

Den vackra Alexandre III-bron i Paris, Frankrike.

Alexandre III-bron i Paris, Frankrike.

VIVA Gloria stannar över natten så önskar du uppleva Paris à nuit har du chansen.

Dag 8 • 26 september
Paris - hemresa

Efter en god natts sömn och frukost ombord, är det så dags att kliva av för den här gången. Vi tar oss gemensamt till flygplatsen för flyg hem till Sverige igen.

Stort tack för denna gång!

DELA MED DINA VÄNNER:

VIVA Gloria

Enjoy the moment!

Se fram emot en njutbar flodkryssning i en lyxig atmosfär ombord på MS VIVA Gloria.

Underhållningen inkluderar dagliga livemusikuppträdanden, frågesportspel, matlagningsdemonstrationer, temadanskvällar och berikande föreläsningar relaterade till kryssningens destinationer. Utmana dig själv och ditt resesällskap med ett parti schack eller koppla av på det stora soldäcket med gott om solstolar där du kan njuta av utsikten över de vackra landskapen. Du kan också ladda batterierna i wellnessavdelningen med bastu, ångbad och bubbelpool efter en dag till havs.

All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

På VIVA Cruises fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten och specialkaffe så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under kryssningen.

Efter en händelserik dag inbjuder panoramaloungen dig att njuta av en drink med en vacker utsikt. Skäm bort dig med en gourmetmåltid i huvudrestaurangen eller i bistron och njut av en drink efter middagen. Restaurangernas menyer innehåller regionala smaker från det berömda franska köket.

FAKTA MS VIVA Gloria

Längd: 110 m
Antal gäster: 176
Besättning: 36

 

Mer om rederiet VIVA Cruises››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

19 september 2024 - 26 september 2024

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Diamond däck Dubbelhytt: 36.900:-
Diamond däck Juniorsvit: 38.900:- FULLBOKAD

 • Enkelhyttstillägg – på förfrågan
 • ERV Reseförsäkring Plus – hör av er för prisuppgift
 • Gouda Avbeställningsskydd 7% av resans pris

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Med VIVA Cruises på Donau – skön flodkryssning till fyra länder & tre huvudstäder


14 - 22 april 2024 | Tyskland - Österrike - Slovakien - Ungern

Följ med på en härlig flodkryssning på Donau i den spirande våren, i mitten av april. Längs floden ligger de gamla och vackra städerna som ett pärlband och minner om en mångtusenårig historia; Passau, Linz, Wien och Budapest. Den sköna Wachaudalen tronar i mitten och här skimrar vinrankorna i vårprakt. Mycket varmt välkommen ombord!

Flodkryssning på Rhen med VIVA Cruises


21 - 28 maj 2024 | Tyskland & Frankrike

Vi gör en härlig vårkryssning på floden Rhen - från Düsseldorf i västra Tyskland via bland annat Boppard, Strasbourg, Rüdesheim och Koblenz - tillbaka till Düsseldorf. Följ med och upplev några av Europas mest fantastiska kulturstäder, i kombination med sagoskimrande slott och borgar. Allt i vacker och inbjudande natur, och i ett behagligt tempo.