Floden Seine slingrar sig nästan 800 km genom la belle France, från källan uppe i högländerna nära Dijon, via Paris ut till Normandie och Engelska Kanalen. Längs sin väg passerar den arkitektoniska juveler i form av kyrkor, slott och kloster, pittoreska små byar och kulturellt viktiga städer. Floden har meandrat och skapat en böljande vågrörelse genom landskapet, som så här års är vackert grönt och frodigt.

Följ med på en resa i behaglig takt genom det franska flodlandskapet och gamla kulturbygder, från Paris ut till Atlanten och tillbaka. Under resan kan man stifta bekantskap med en för många rätt okänd del av Frankrike och dessutom följa i fotspåren av flera av de impressionistiska mästarna, t. ex. Monet, Van Gogh och Cezanne. Dessa och flertalet andra levde och verkade i denna del av Frankrike under perioder. Normandie och det speciella ljuset ute vid kusten inspirerade till ett rikt skapande och många av deras kända verk är därifrån. Även Paris och livet längs Seine avbildades flitigt. Impressionisterna var de första som lämnade sina ateljéer för att skapa utomhus och den franska huvudstaden och livet längs floden bjöd på många motiv.

Självklart följer Club Eriks värd med under resan.

Seine-karta

Karta över Seine


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 14 september 2022
Till 21 september 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Mozart-däck A1
51.900:- (2 hytter kvar)
Mozart-däck Svit
54.900:- PÅ FÖRFRÅGAN

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Paris, tur/retur, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 7 nätters kryssning med Amadeus Diamond, på Seine
 • Helpension ombord (buffet-frukost, lunch, middag & “midnight snack”)
 • Vin till middagarna + kaffe/te till lunch/middag
 • Cocktail-reception första kvällen ombord
 • Dricks till personalen ombord
 • Alla transfers i Paris
 • Sightseeing-tur med svensktalande lokalguide i Paris
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (Värdebevis översänds efter hemkomst.)

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg – på förfrågan
 • ERV Reseförsäkring Plus – Hör av er för prisuppgift
 • Gouda Avbeställningsskydd 7% av resans pris

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Mozart-däck A1
51.900:- (2 hytter kvar)
Mozart-däck Svit
54.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00Vi räknar med att flyga med SAS – flygtiderna kommer under hösten. Räkna med ett flyg under morgonen 14 september och någon gång mitt på dagen/tidig eftermiddag 21 september.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
14 sep
Paris
-
- 20.00
15 sep
Conflans St Honorine
- 01.30
- 17.00
16 sep
Rouen
- 08.00
- 17.30
17 sep
Le Havre
- 03.30
-
18 sep
Le Havre
-
- 09.00
18 sep
Caudebec en Caux
- 15.00
- 22.00
19 sep
Les Andelys
- 08.00
- 09.00
19 sep
Vernon
- 11.30
- 13.30
19 sep
Mantes-la-Jolie
- 17.30
- 18.30
20 sep
Paris
- 03.30
-
21 sep
Paris
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 14 september
Avresa till Paris

Flyget avgår under morgontimmarna och efter ankomst till Paris är det dags att åka till Seines flodbank för ombordstigning på vår flodkryssare Amadeus Diamond.

Paris, Eiffeltornet

Vi lämnar Paris under kvällningen.

Dag 2 - 15 september
Conflans St Honorine

Det första stoppet är i den lilla staden Conflans Sainte-Honorine, där floden Oise rinner ut i Seine.
Staden var viktig för trafiken på floden och har mycket gamla anor.
Ägna dagen åt att strosa runt här; titta på alla gamla pråmar som förvandlats till husbåtar, promenera i den engelska parken vid det gamla slottet eller följ med på en utflykt till Auvers-sur-Oise – staden där Vincent van Gogh avslutade sitt liv och där både han och hans bror Theo ligger begravda. Impressionisterna Cezanne & Pissaro hämtade också inspiration till sitt målande i denna lilla pittoreska stad.

Van Goghs grav

Dag 3 - 16 september
Rouen

Nu har det blivit dags för staden Rouen att visa upp sig i all sin prakt.
Staden har en lång historia, som börjar med med kelterna – eller gallerna, som fienden i Rom kallade dem när de bekämpade Caesar och hans legionärer. Därefter har romare, vikingar från Norden och Vilhelm Erövraren alla påverkat Rouens utveckling. Rickard Lejonhjärta kröntes till hertig av Normandie här och staden spelade en viktig roll i det 100-åriga kriget. Jeanne d’Arc brändes på bål på stadens stora torg år 1431, varpå hennes aska spreds i Seine. Den mest kända byggnaden, den stora katedralen, avbildades i ett 20-tal målningar på 1890-talet av Claude Monet. Katedralens södra torn, ”the Butter Tower”, fick sitt namn efter att uppförandet finansierades genom att kyrkan lät de rika i staden äta smör under fastan mot en straffavgift.

Seine, Rouen

Korsvirkeshus i Rouen

Korsvirkeshus i Rouen

Rederiet erbjuder en utflykt ut på landsbygden för att besöka ett calvados & cider destilleri med gamla anor. Eller stanna kvar inne i Rouen och lär er mer om den astrologiska klockan, le Gros Horloge.

Dag 4 - 17 september
Le Havre

Under natten når vi Seines mynning ut i Atlanten och här ligger den stora hamnstaden Le Havre på Seines högra strand. Staden låg nästan helt i ruiner efter andra världskrigets bombräder och återuppbyggnaden leddes av arkitekten Auguste Perret, som skapade ett praktexempel av efter-krigs arkitektur & modern stadsplanering. Materialet som användes var nästan uteslutande armerad betong, vilket chockade många. Nu är dock Le Havre, och dess skimrande grå betong utnämnd till ett UNESCOs världsarv.
Konstnären Claude Monet målade under tidigt 1870-tal soluppgången i Le Havres hamn och kallade den”Impression: soleil levant”. Det blev sen namnet på den nya konstriktningen, impressionism.

Den som hellre beskådar vacker natur kan följa med rederiet ca 20 km norrut, till Étretat. Hit strömmade målare och författare under 1800-talet, lockade av traktens vita klippor & dramatiska kustlandskap; Monet, Flaubert, Victor Hugo och Maupassant.

Etretat vid Normandie-kusten

Etretat vid Normandie-kusten

Eller bege er till Seines vänstra strand, till Honfleur, en av Normandies absolut charmigaste städer. Stadens skeppsägare skapade sig en förmögenhet på handel med omvärlden, tack vare stadens strategiska läge. Rikedomen blev sen grunden till byggboomen i den gamla hamnen, där många ”höghus” uppfördes längs kajerna. Miljöerna här inspirerade också mängder av det sena 1800-talets stora inom konsten; Courbet, Boudin och Monet och många andra.

Seine flodkryssning Honfleur

Var ni än tillbringar dagen, passa på att smaka på och njuta av någon av Normandies goda drycker – calvados och cider.

Dag 5 - 18 september
Caudebec en Caux

Under morgontimmarna har det blivit dags att kryssa inåt landet igen och Amadeus Diamond sätter kurs österut.

Den som är historieintresserad har möjlighet att kliva av fartyget för att besöka några platser som kommit att betyda väldigt mycket för vår nutida historia – de normandiska stränderna där soldater ur de allierades styrkor landsteg i juni 1944, dagen D. Fortsätt i en helt annan tonart och njut av det lantliga Normandie med äppellundar och osttillverkning innan det är dags för mer historia – i den lilla pittoreska staden Bayeux, hemvist en av världens mest berömda textilier. Bayeux-tapeten – som egentligen är ett broderi, namnet till trots, berättar historien om slaget vid Hastings 1066 och mäter nästan hela 70 m i längd.
Under utflykten avnjuts även lokal calvados, äppelbrännvin och en lunch.

Under eftermiddagen kommer Amadeus Diamond till den lilla staden Caudebec-en Caux. Ta en promenad längs hus & trädgårdar vid flodstranden eller i det historiska centret där det äldsta huset är från 1300-talet.

Dag 6 - 19 september
Les Andelys - Vernon - Mantes-la-Jolie

Den lilla staden Les Andelys är kanske inte så välkänd. Men här ligger Chateau Gaillard, som byggdes för att skydda Rouen, då en del av det normandiska riket, från den franske kungen och hans trupper under Rickard Lejonhjärtas tid. I 800 år har ruinerna tittat ned på den lilla staden och en av Seines vackraste meandrar.

Chateau Gaillard

I närheten ligger också Giverny, där Claude Monet bodde i mer än 40 år fram till sin död 1926. De vackra omgivningarna och färgprakten i trädgården blev några av hans största inspirationskällor. Följ med till hans hem och upplev en av impressionismens stora, på hans hemmaplan. Vill man följa med på denna utflykt som anordnas av rederiet kliver man av fartyget här.

Giverny

Nästa stopp görs i Vernon, vars mest kända siluette är den av ett rustikt, gammalt korsvirkeshus, som våghalsigt balanserar på resterna av en sammanrasad bro.

Korsvirkeshus Vernon

Korsvirkeshus Vernon

Sista, korta stoppet innan återkomsten till Paris är Mantes-la-Jolie. Här etablerades en hamn under tidig medeltid, liksom imponerande kyrkobyggnader & en borg och Frankrikes kungar tillbringade delar av sin tid här. Under slutet av 1800-talet kom målare, som Camille Corot hit för att föreviga den pittoreska miljön.

Under kvällen serveras kaptenens galamiddag. Varmt välkomna!

Amadeus Diamond middag

Dag 7 - 20 september
Paris

Under natten är vi på plats i Paris igen.
Den som vill ha en guidad tur kan följa med rederiet till Montmartre eller Jardin du Luxembourg och Quartier Latin. Ni andra kan ägna sista dagen åt att återse någon favoritplats, eller strosa runt och upptäck en ny. Varför inte fortsätta att låta Seine spela huvudrollen – vandra längs dess flodbankar, fram och tillbaka över broar och upplev hur Paris och floden lever i symbios. (Ett förslag är att gå från Les Invalides till Ils Saint-Louis, över Pont Alexandre III, Pont Royal & Pont des Arts.)

Paris, Pont Alexandre III

Eller ta det lugnt och njut av livet ”á la francaise” med en kaffe och en macaron på en boulevard medan ni observerar det myllrande gatulivet.

Macarons

Macarons

Dag 8 - 21 september
Hemresa från Paris

Vi avslutar flodkryssningen efter frukost och stiger iland igen.
Transfer till flygplatsen och hemresa under tidig eftermiddag. Au revoir och på återseende.

DELA MED DINA VÄNNER:

Lüftner Cruises – Amadeus Diamond

Amadeus Diamond seglar sen 2009 på franska vattenvägar, nämligen på Seine – med Paris som hemmahamn. Här tar hon passagerare med sig längs flodens vindlande väg i nordvästra Frankrike.
Fartyget totalrenoverades våren 2019 och är nu som nytt igen

Fartyget tar 146 passagerare och är både elegant och bekvämt. Merparten av de trevligt inredda hytterna har en glasvägg med skjutdörrar ut mot den franska balkongen.

Det finns gott om förvaringsutrymmen, sittgrupp och badrum med dusch. Man väljer om man vill ha en dubbelsäng eller separata sängar. Hårtork, minisafe och telefon finns också i hytterna, som är 15 m2 stora. Sviterna är lite större, 22 m2.

Njut av den utsökta maten på din flodkryssning

På dessa högklassiga, flytande hotell serveras välsmakande måltider tillagade av regionala råvaror efter säsong. Den fina restaurangen ligger på Strauss Deck (däck 2) och rakt ovanför finns panoramabaren med fin utsikt mot omgivningarna (på Mozart Deck). Varje dag bjuds det på musikunderhållning och andra aktiviteter såsom föreläsningar om aktuella ämnen, matlagningsdemonstrationer etc. och på däck finns solstolar, shuffleboard, schackspel och en putting-green. För den som vill vara fysiskt aktiv finns det ett fitness room ombord. Vid stoppen har man möjlighet att låna fartygets cyklar för egna upptäckter iland.

Amadeus Diamond frukost

Amadeus Diamond frukost

Se Lüftner Cruises alla flodkryssare här ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

14 september 2022 - 21 september 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Mozart-däck A1 : 51.900:- (2 hytter kvar)
Mozart-däck Svit : 54.900:- PÅ FÖRFRÅGAN

 • Enkelhyttstillägg – på förfrågan
 • ERV Reseförsäkring Plus – Hör av er för prisuppgift
 • Gouda Avbeställningsskydd 7% av resans pris

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Flodkryssning på Rhône & Saône med Lüftner Cruises
– upplev Bourgogne & Provence


19 - 27 oktober 2022 | Sydöstra Frankrike: Lyon – Bourgogne – Provence med Avignon & Arles

Flodkryssning på Rhône och Saône med Lüftner Cruises, som tar sin början i Frankrikes tredje stad - gastronomiska Lyon. Vi besöker Macon uppe i Bourgogne samt de urgamla städerna Avignon och Arles i Provence, och upplever bördiga jordbruksbygder, kulturstäder av rang och historiska lämningar.