Från de schweiziska Alperna ut till Nordsjön rinner ”Fader Rhen”. Med sina dryga 1200 km är det Västeuropas längsta flod och Tysklands pulsåder. Landskapet är stundtals pastoralt och idylliskt men lika ofta dramatiskt, med borgar och sagoslott klättrandes på de branta klipporna. Många av dem har en nästan maffialik historia – de byggdes av rena rama rövarbaroner, som tvingade till sig tull från skeppen på floden genom att blockera deras färdväg.

Här har man odlat vin ända sedan romartiden och nästan vertikala vinodlingar adderar till områdets skönhet, precis som korsvirkesromantiken som frodas här och vackra ornamenterade gotiska kyrkspiror – allt som plockat ur en saga. Poeter som Goethe och Lord Byron, precis som konstnärer som t.ex William Turner har skaldat om/målat av dessa drömska landskap och gjort regionen vida känd.

Följ med oss från Düsseldorf till bl.a Boppard, Strasbourg, Rüdesheim och Koblenz. Höjdpunkten under färden är sträckan mellan Rüdesheim och Koblenz, som är klassad som ett världsarv av UNESCO. Det är här vi hittar bl.a Loreleis mytomspunna klippa, där så många fartyg förlist.

Resrutt för flodkryssningen på Rhen, från Düsseldorf

Karta resrutt Rhen


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 21 maj 2024
Till 28 maj 2024

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Ruby däck Dubbelhytt
32.900:-
Diamond däck Dubbelhytt
34.900:- FULLBOKAD
Ruby däck Juniorsvit
36.900:- FULLBOKAD
Diamond däck Juniorsvit
37.900:- FULLBOKAD
Diamond däck Svit
41.900:- FULLBOKAD

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Düsseldorf t/r, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • Flygplatstransfer i Düsseldorf, t/r
 • 7 nätters kryssning med VIVA One
 • Helpension ombord (buffetfrukost, lunch, middag & snacks)
 • Cocktail reception vid ombordstigning
 • Galamiddag med kaptenen, som avslutning
 • Dryck, både med & utan alkohol
 • Välfylld minibar i hytten (läsk, vatten & öl)
 • 1 Afternoon tea med scones & godsaker
 • Dricks till personalen ombord
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (värdebevis översänds efter hemkomst)

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av försäkrat belopp
 • ERV Reseförsäkring, vänligen kontakta oss för prisuppgift

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Ruby däck Dubbelhytt
32.900:-
Diamond däck Dubbelhytt
34.900:- FULLBOKAD
Ruby däck Juniorsvit
36.900:- FULLBOKAD
Diamond däck Juniorsvit
37.900:- FULLBOKAD
Diamond däck Svit
41.900:- FULLBOKAD
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
21 maj
Stockholm - Oslo
07.00 - 08.00
1 h
21 maj
Oslo - Düsseldorf
09.15 - 11.05
1 h 50 min
28 maj
Düsseldorf - Köpenhamn
13.40 - 15.00
1 h 20 min
28 maj
Köpenhamn - Stockholm
16.00 - 17.15
1 h 15 min

OBS! Nya flygtider fr o m 19 feb.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
21 maj
Düsseldorf, Tyskland
-
- 17.00
22 maj
Boppard, Tyskland
- 10.00
-
23 maj
Boppard, Tyskland
-
- 08.00
23 maj
Mainz, Tyskland
- 15.00
- 21.00
24 maj
Mannheim, Tyskland
- 03.30
- 09.30
24 maj
Speyer, Tyskland
- 12.00
- 19.30
25 maj
Strasbourg, Frankrike
- 08.30
- 23.30
26 maj
Rüdesheim, Tyskland
- 15.30
-
27 maj
Rüdesheim, Tyskland
-
- 05.00
27 maj
Koblenz, Tyskland
- 09.00
- 15.00
27 maj
Düsseldorf, Tyskland
- 23.00
-
28 maj
Düsseldorf, Tyskland
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 21 maj
Düsseldorf, Tyskland

Vi träffas på Arlanda för vårt morgonflyg till Düsseldorf. När vi ankommer denna Tysklands sjunde största stad, har vi en gemensam transfer som tar oss till fartyget.

När vi gått ombord och gjort oss hemmastadda på fartyget bjuds en välkomstdrink och gemensam middag på kvällen.

Gäster njuter av god mat och dryck ombord på VIVA Cruises flodkryssningsfartyg.

Ombord på VIVA Cruises.

Dag 2 • 22 maj
Boppard, Tyskland

Vårt första stopp på kryssningen blir i hjärtat av Rhendalen, i den lilla orten Boppard. Boppard, som en gång var ett romerskt fort, är känd för sina fantastiska viner från Bopparder Hamm – ett område direkt norr om Boppard där Rhen gör sin kraftigaste sväng. Ett tips är att ta stolsliften upp till utsiktsplatsen ”Four-Lake View” som fått sitt namn från det sätt på vilket Rhen kan ses härifrån, eller snarare sättet på vilket den inte kan ses; kullar blockerar det mesta av utsikten över själva floden så att endast fyra till synes separata fläckar vatten, snarare som fyra sjöar, syns. 

Den lilla orten Boppard vid floden Rhen i Tyskland.

Boppard, Tyskland

Boppard är en charmig liten stad, alldeles lagom för en promenad bland korsvirkeshus, romantiska tog och kyrkspiror.

Dag 3 • 23 maj
Mainz, Tyskland

Fartyget lämnar Boppard kl. 8 på morgonen och vi reser vidare mot nästa stopp.

Mainz är Tysklands vinhuvudstad. Landets största vinodlingsområde Rheinhessen ligger omkring Mainz och många av regionens producenter har vunnit priser.

Önskar du stifta bekantskap med själva staden finns här gott om restauranger och caféer att besöka samt ett brett utbud av butiker för den som gillar att shoppa. Strosa runt bland de fina korsvirkeshusen eller räkna alla de fontäner som pryder stadens alla torg – det sägs att det är hundra stycken.
En av historiens största uppfinningar såg dagens ljus i Mainz. Johann Gutenberg, boktryckarkonstens fader föddes och verkade här och på Gutenberg Museet kan man bl a beskåda två av Gutenbergs bibel – det första verk som trycktes med lösa bokstavstyper.

Historiska hus i staden Mainz i Tyskland.

Mainz, Tyskland

Dag 4 • 24 maj
Mannheim & Speyer, Tyskland

Vi ligger vid kaj i Mannheim under tidig morgon så är du uppe med tuppen kanske en morgonpromenad kan locka. Klockan 9.30 reser vi vidare till Speyer, dit vi ankommer lagom till lunch.

Staden Speyer, med sina ca 50 000 invånare, var en betydelsefull stad under medeltiden och är känd för sin kejserliga domkyrka som är ett världsarv. Här ligger ett antal tidiga kejsare och kungar begravda. Den gamla stadsporten är en rest från muren som skyddade staden mot inkräktare.

Centrum i staden Speyer längs floden Rhen i Tyskland.

Speyer, Tyskland

Ombord på fartyget tillbaka njuter vi av en god middag efter en eftermiddags upptäckande. Fartyget lämnar Speyer kl. 19.30.

Dag 5 • 25 maj
Strasbourg, Frankrike

Vi lämnar Tyskland och korsar gränsen till Frankrike, och anländer till Strasbourg i Alsace kl. halv 9 på morgonen. Som tur är ligger vi kvar här till sen kväll, för det finns oerhört mycket att titta på, upptäcka och besöka!
Strasbourg, inramat av Rhen och dess biflod Ill, är med sin rika historia utan tvekan en av Europas mest lysande pärlor med sin katedral – på medeltiden världens högsta byggnad – korsvirkeshusen i stadsdelen ”Petite France” och sin blandning av fransk charm och gotisk arkitektur. Europaparlamentet har sitt officiella säte i Strasbourg och den enorma kontorskolossen ligger alldeles intill floden.
Grand Île, stadens historiska centrum, är upptagen på UNESCOs världsarvslista och här är det härligt att strosa runt bland pastellfärgade korsvirkeshus. Ta en paus och njut av ett glas cremant d’Alcace, Frankrikes näst mest sålda bubbel efter champagne.

Vackra korsvirkeshus i Strasbourg, Frankrike.

Strasbourg, Frankrike

Dag 6 • 26 maj
Rüdesheim, Tyskland

Under natten har vi åter korsat gränsen och är tillbaka i Tyskland. Vi anländer den lilla staden Rüdesheim på eftermiddagen. Stadens mest berömda gata, pittoreska Drosselgasse, är 144 m Tyskland i koncentrat med korsvirkeshus, butiker och mycket gemyt. Om man råkar vara intresserad av mekaniska musiklådor, dvs självspelande instrument, har man kommit rätt, i Rüdesheim finns ett museum för just detta.
Rederiet anordnar en tur i Hildegard av Bingens fotspår. Detta var en oerhört intressant kvinna som levde under 1100-talet och helgonförklarade 2012. Hon tillbringade stor del av sitt liv på ett kloster i närheten, men utöver att vara nunna och abedissa var hon även läkare, författare, poet, kompositör, botaniker och storpolitisk lobbyist. En kvinna med stort inflytande i en tid då detta inte var så vanligt.
Rüdesheim ligger i skärningspunkten mellan fyra tyska vindistrikt så här bjuds fantastiska viner och fängslande natur.

Lilla staden Rüdesheim vid floden Rhen i Tyskland.

Rüdesheim, Tyskland

Dag 7 • 27 maj
Rüdesheim, Koblenz & Düsseldorf, Tyskland

Vi lämnar Rüdesheim bakom oss för att i natursköna omgivningar kryssar vidare mot Koblenz – en av Tysklands vackraste och äldsta städer, med anor sen romartiden. Denna sträcka, mellan Rüdesheim och Koblenz, är klassad som ett världsarv av UNESCO. Fyra bergsområden, vinberg och skogar utgör sedan den unika kulissen runt Koblenz, där vackra kyrkor och slott, gamla adelssäten och förnäma borgarhus vittnar om stadens 2 000-åriga historia.

Fortress Ehrenbreitstein och floden Rhen i Koblenz, Tyskland.

Fortress Ehrenbreitstein i Koblenz, Tyskland.

Koblenz ligger där floden Mosel mynnar ut i Rhen och precis vid mötet finns en stor plats kallad Deutsches Eck, tyska hörnet. Här reste kejsare Wilhelm II en staty över sin farfar Wilhelm I för att hedra honom och hans ansträngning för att ena det tyska riket. Staden är inbjudande och full av palats, uråldriga kyrkor, mysiga gränder och parkanläggningar längs vattnet. Den som vill ha en överblick tar stadens linbana upp på berget.

Klockan 15 reser vi vidare och anländer Düsseldorf tillbaka, sen kväll. Här bor vi kvar på fartyget över natten så önskar ni upptäcka Düsseldorf by late night är det fritt fram.

Dag 8 • 28 maj
Düsseldorf - hemresa

Efter frukost idag är det dags att vinka hej då till fartyget för denna gång. Vi tar en gemensam transfer till flygplatsen och flyger tillbaka till Stockholm vid 11-tiden.

DELA MED DINA VÄNNER:

VIVA One

Enjoy the moment!

Se fram emot en klassisk och bekväm flodkryssning i en lyxig atmosfär ombord på MS Viva One. Detta helt nya och moderna fartyg är det första fartyget i VIVA Cruises flotta som använder toppmodern hybridteknik som är snällare mot miljön.

Underhållningen inkluderar dagliga livemusikuppträdanden, frågesportspel, matlagningsdemonstrationer, temadanskvällar och berikande föreläsningar relaterade till kryssningens destinationer. Utmana dig själv och ditt resesällskap med ett parti schack eller koppla av på det stora soldäcket med gott om solstolar där du kan njuta av utsikten över de vackra landskapen. Du kan också ladda batterierna i wellnessavdelningen med bastu, ångbad och bubbelpool efter en dag till havs.

All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

På VIVA Cruises fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten och specialkaffe så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under kryssningen.

Efter en händelserik dag inbjuder panoramaloungen dig att njuta av en drink med en vacker utsikt. Skäm bort dig med en gourmetmåltid i huvudrestaurangen eller i bistron och njut av en drink efter middagen i panoramaloungen. Restaurangernas menyer innehåller både lokala rätter och specialiteter från det internationella köket.

FAKTA MS VIVA One

Längd: 135 m
Antal gäster: 176
Besättning: 48

 

Mer om rederiet VIVA Cruises››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

21 maj 2024 - 28 maj 2024

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Ruby däck Dubbelhytt: 32.900:-
Diamond däck Dubbelhytt: 34.900:- FULLBOKAD
Ruby däck Juniorsvit: 36.900:- FULLBOKAD
Diamond däck Juniorsvit: 37.900:- FULLBOKAD
Diamond däck Svit: 41.900:- FULLBOKAD

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av försäkrat belopp
 • ERV Reseförsäkring, vänligen kontakta oss för prisuppgift

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Flodkryssning på Seine med VIVA Cruises. Njut av hösten i norra Frankrike!


19 - 26 september 2024 | Paris - Les Andelys - Rouen - Le Havre - Vernon - Paris

Njut av hösten i norra Frankrike när vi gör en härlig flodkryssning på Seine, med VIVA Cruises fina fartyg Gloria. En skön resa i behaglig takt genom det franska flodlandskapet. Från Paris tar vi oss via lilla Les Andelys och kulturstaden Rouen ut till Le Havre vid Atlantkusten, och tillbaka till Paris via Vernon.