Från de schweiziska Alperna ut till Nordsjön rinner ”Fader Rhen”. Med sina dryga 1200 km är det Västeuropas längsta flod och Tysklands pulsåder. Landskapet är stundtals pastoralt och idylliskt men lika ofta dramatiskt, med borgar och sagoslott klättrandes på de branta klipporna. Många av dem har en nästan maffialik historia – de byggdes av rena rama rövarbaroner, som tvingade till sig tull från skeppen på floden genom att blockera deras färdväg.

Här har man odlat vin ända sedan romartiden och nästan vertikala vinodlingar adderar till områdets skönhet, precis som korsvirkesromantiken som frodas här och vackra ornamenterade gotiska kyrkspiror – allt som plockat ur en saga. Poeter som Goethe och Lord Byron, precis som konstnärer som t.ex William Turner har skaldat om/målat av dessa drömska landskap och gjort regionen vida känd.

Följ med oss från Basel till Amsterdam, via Strasbourg, Koblenz och Köln, med en avstickare in i den vackra Moseldalen. Höjdpunkten under färden är sträckan mellan Rüdesheim och Koblenz, som är klassad som ett världsarv av UNESCO. Det är här vi hittar bl.a Loreleis mytomspunna klippa, där så många fartyg förlist.

Rederiet har förlängt “boka-tidigt-kampanjen”. De lägre priserna gäller nu till 25 feb. 2022.

Flodkryssning Rhen


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 2 april 2022
Till 9 april 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Mozart Deck A-1
34.900:- (37.900:-) PÅ FÖRFRÅGAN
Mozart Deck Suite
37.900:- (41.900:-) FULLBOKAD

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Zürich // Amsterdam – Stockholm, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • Sightseeingtur med engelsk lokalguide i Basel
 • 7 nätters kryssning med Amadeus Silver II, på Rhen
 • Helpension ombord (buffetfrukost, lunch, middag & “midnight snack”)
 • Vin till middagarna + kaffe/te till lunch/middag
 • Cocktail-reception första kvällen ombord
 • Dricks till personalen ombord
 • Flygplatstransfer i Zürich/Basel & Amsterdam
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (värdebevis översänds efter hemkomst)

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6% av försäkrat belopp
 • ERV Reseförsäkring PLUS – vänligen kontakta oss för prisuppgift

De angivna lägre priserna gäller vid bokning t.o.m 29 november 2021.

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Mozart Deck A-1
34.900:- (37.900:-) PÅ FÖRFRÅGAN
Mozart Deck Suite
37.900:- (41.900:-) FULLBOKAD
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
2 april
Stockholm - Zürich
06.55 - 09.20
2 h 25 min
9 april
Amsterdam - Stockholm
15.05 - 17.00
1 h 55 min


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
2 apr
Basel, Schweiz
-
- 17.00
3 apr
Strasbourg, Frankrike
- 09.00
- 23.00
4 apr
Speyer, Tyskland
- 07.00
- 12.00
4 apr
Mannheim, Tyskland
- 14.00
- 24.00
5apr
Rüdesheim, Tyskland
- 07.00
- 12.00
5 apr
Koblenz, Tyskland
- 15.30
-
6 apr
Koblenz, Tyskland
-
- 06.00
6 apr
Cochem (floden Mosel), Tyskland
- 13.30
- 18.00
7 apr
Köln, Tyskland
- 07.00
- 13.00
8 apr
Amsterdam, Nederländerna
- 08.00
-
9 apr
Amsterdam, Nederländerna
- Avstigning
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 2 april
Basel, Schweiz

I arla morgonstund flyger vi från Stockholm till Zürich. Transfer till Basel. Ombordstigning på vårt fartyg Amadeus Silver II sker senare under eftermiddagen, men innan dess väntar en guidad tur i staden.

Basel är Schweiz tredje största stad, vid gränsen till Frankrike och Tyskland, med floden Rhen som rinner mitt i. Staden är en kulturstad med stora och betydande museer och samlingar som Kunstmuseum, Fondation Beyerler och Antikenmuseum. Basel har dessutom ett av Europas äldsta hotell ”Hotel Les Trois Rois” som besökts av stora personligheter som Napoléon Bonaparte, Johann Wolfgang Goehte, Voltaire, Pablo Picasso, Chagall, The Rolling Stones och Giacomo Casanova.

När vi gått ombord och gjort oss hemmastadda på fartyget bjuds en välkomstdrink och gemensam middag.

Dag 2 - 3 april
Strasbourg, Frankrike

Vi anländer Strasbourg kl. 9 på morgonen och idag finns möjlighet att följa med rederiet på dess utflykter i området – en citytur i Strasbourg på förmiddagen och en vintur i Alsaceregionen under eftermiddagen.

Under cityturen tar vi oss med buss, till fots och med en båttur till olika delar av staden. Vi får bl. a. se de gamla kvarteren och det berömda kvarteret “Petite France”, där några av husen är så gamla som 500 år. På vinturen tar vi oss med buss genom pittoreska landskap och romantiska byar bland de mäktiga vinodlingarna, och vi får en vinprovning på en av vinfarmerna. Vi får även besöka den vackra byn Obernai där vi får lära oss mer om dess rika historia.

Önskar du istället upptäcka på egen hand eller bara ta det lugnt ombord på fartyget, går det givetvis också bra. Strasbourg med sin rika historia är utan tvekan en av Europas pärlor med sin katedral – på medeltiden världens högsta byggnad – korsvirkeshusen i stadsdelen “Petite France” och sin blandning av fransk charm och gotisk arkitektur. Europaparlamentet har sitt officiella säte i Strasbourg och den enorma kontorskolossen ligger alldeles intill floden.

Dag 3 - 4 april
Speyer & Mannheim, Tyskland

Vi har under natten lämnat Frankrike bakom oss och korsat gränsen över till Tyskland, och under dagen hinner vi lägga till i både Speyer och Mannheim.

Staden Speyer, med sina ca 50 000 invånare, var en betydelsefull stad under medeltiden och är känd för sin domkyrka som är ett världsarv. Här finns möjligheten att följa med på en guidad promenad genom staden som inkluderar besök på bl.a. den romanska kejserliga katedralen (endast utifrån), den Heliga Andes kyrka, den gamla porten Altpoertel och det judiska rituella badet. Lagom till lunch är vi tillbaka på fartyget.

Vi anländer Mannheim vid ca 14.00. Staden är en urban, öppen och tolerant stad där konst och kultur främjas starkt. Här finns kurfurstliga minnesmärken och modern arkitektur, ett brett utbud av shopping och mängder av konstgallerier. Staden är också en utmärkt utgångspunkt för ett besök i Heidelberg som med sina runt tre miljoner dagsturister är med i toppen bland Tysklands, Europas och antagligen hela världens städer. Här är ett måste att se berget Königstuhl (”Kungens stol”) och slottet som tronar på 70 meters höjd ovanför floden Neckar på en bergssluttning. Följ gärna med rederiet på dess utflykt hit.

Dag 4 - 5 april
Rüdesheim & Koblenz, Tyskland

När vi vaknar har vi anlänt till den lilla staden Rüdesheim, som ligger i skärningspunkten mellan fyra tyska vindistrikt. Här bjuds fantastiska viner och fängslande natur. Följ med på en promenad genom staden. Vi får bl.a. besöka Siegfrieds Mekaniska Musikskåpsmuseum, som har den största och vackraste samlingen av mekaniska musiklådor, och Eagle Tower som är en del av stadsmuren och befästningarna från 1500-talet.

Rhendalen

I natursköna omgivningar kryssar vi vidare mot Koblenz – en av Tysklands vackraste och äldsta städer. Denna sträcka, mellan Rüdesheim och Koblenz, är klassad som ett världsarv av UNESCO. Fyra bergsområden, vinberg och skogar utgör sedan den unika kulissen runt Koblenz, där vackra kyrkor och slott, gamla adelssäten och förnäma borgarhus vittnar om stadens 2 000-åriga historia.

Även här finns möjligheten att följa med rederiet på en stadspromenad, där besök görs på bl.a. kejsar Wilhelms minnesmärke vid det berömda German Corner, och stadens landmärke – Schängelfontänen vid rådhuset. Promenaden tar ca. 1,5 timme och avslutas där Mosel och Rhen rinner samman.

Dag 5 - 6 april
Koblenz & Cochem, Tyskland

Vi lämnar Koblenz bakom oss då fartyget lättar ankar tidigt denna morgon. Nästa destination är Cochem och vi ger oss in i vackra Moseldalen för att komma dit. Vi lägger till strax efter lunch och här finns möjlighet att följa med på en promenad med vinprovning för den som vill. På smala, slingrande gator tar vi oss till slottet Reichburg som, tack vare sin storlek och plats högt ovanför staden, dominerar stadsbilden. Njut av utsikten över Moseldalen med dess blandade skog, ängar och vingårdar.

Kl. 18.00 kryssar vi vidare mot nästa destination.

Dag 6 - 7 april
Köln, Tyskland

Idag anländer vi Köln som är Tysklands äldsta storstad, grundad år 50 e.Kr. I denna gemytliga stad finns arkitektoniska mästerverk, många konstverk, brasserier där den tyska ölen “Kölsch” förenar personer i alla åldrar och det mest besökta monumentet i Tyskland – den gotiska katedralen från 1400-talet, som är ett UNESCO världsarv.

Här kan vi följa med på en 2,5 timmes promenad genom staden och utforska dess omgivningar. Vi ser den berömda katedralen från 1880, rådhuset och gamla stan.

På kvällen hålls “Captain´s Gala Dinner” ombord. Njut av god mat och dryck tillsammans med dina medresenärer medan Amadeus Silver II kryssar vidare mot nästa destination.

Dag 7 - 8 april
Amsterdam, Nederländerna

Vi anländer Amsterdam, Nederländernas största stad på morgonen och dagen spenderas efter eget tycke. Staden är känd för sina många kanaler, pittoreska miljöer och stora mängd cyklister. Här finns även flera världsberömda museer. Besök Anne Franks hus, kungliga slottet och den flytande blomstermarknaden Bloemenmarkt, eller ateljéer, gallerier, barer och butiker i området Amsterdam Noord.

Härlig vårvy över blommande träd och en kanal i Amsterdam, Nederländerna.

Vacker vårblomning i Amsterdam.

Fartyget ligger kvar i hamn över natten så när du känner dig nöjd med upptäckter i land, är det bara att gå ombord igen och sova gott sista natten på fartyget.

Dag 8 - 9 april
Amsterdam, Nederländerna

Efter frukost idag är det dags att vinka hej då till fartyget för denna gång.

Transfer till flygplatsen under förmiddagen och flyg tillbaka till Stockholm.

DELA MED DINA VÄNNER:

Lüftner Cruises – Amadeus Silver II

Amadeus Silver II byggdes 2015 och bjuder in till sköna stunder ombord på flodkryssningen, fartyget är stilrent inrett i bärtoner och grått.

Njut av din flodkryssning med panoramafönster i hytten

Fatygets hytter är rymliga och bekväma, med ett stort, öppningsbart panoramafönster. Sviterna har en glasvägg med skjutdörrar ut mot den franska balkongen. Det finns gott om förvaringsutrymmen, sittgrupp och badrum med dusch. Man väljer om man vill ha en dubbelsäng eller separata sängar. Hårtork, minisafe och telefon finns också i hytterna, som är 17,5 m2 stora. Sviterna är lite större, 26,4 m2. Hytterna ligger fördelade på däck två och tre.

På dessa högklassiga, flytande hotell serveras välsmakande måltider tillagade av regionala råvaror efter säsong. Den fina restaurangen ligger på Strauss Deck (däck 2) och rakt ovanför finns panoramabaren med fin utsikt mot omgivningarna (på Mozart Deck). Café Vienna bjuder på österrikiska bakverk och gott kaffe.

Varje dag är det musikunderhållning och andra aktiviteter såsom föreläsningar om aktuella ämnen, matlagningsdemonstrationer etc. och på däck finns solstolar, shuffle board, schackspel och en putting-green. För den som vill vara fysiskt aktiv finns det ett fitness room ombord. Vid stoppen har man möjlighet att låna fartygets cyklar för egna upptäckter iland.

Se Lüftner Cruises alla fartyg ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

2 april 2022 - 9 april 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Mozart Deck A-1: 34.900:- (37.900:-) PÅ FÖRFRÅGAN
Mozart Deck Suite: 37.900:- (41.900:-) FULLBOKAD

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6% av försäkrat belopp
 • ERV Reseförsäkring PLUS – vänligen kontakta oss för prisuppgift

De angivna lägre priserna gäller vid bokning t.o.m 29 november 2021.

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Flodkryssning på Seine med eleganta Lüftner Cruises
Njut av hösten i norra Frankrike!


14 - 21 september 2022 | Seine – Paris – Rouen – Normandie – Le Havre

Härlig flodkryssning på Seine, med Lüftner Cruises fina fartyg Amadeus Diamond. En skön resa i behaglig takt genom det franska flodlandskapet. Från Paris till Le Havre, med kulturstaden Rouen, landsbygden i Normandie, Van Goghs grav i Auvers-sur-Oise och Monets vackra trädgård i Giverny.

Flodkryssning på Rhône & Saône med Lüftner Cruises
– upplev Bourgogne & Provence


19 - 27 oktober 2022 | Sydöstra Frankrike: Lyon – Bourgogne – Provence med Avignon & Arles

Flodkryssning på Rhône och Saône med Lüftner Cruises, som tar sin början i Frankrikes tredje stad - gastronomiska Lyon. Vi besöker Macon uppe i Bourgogne samt de urgamla städerna Avignon och Arles i Provence, och upplever bördiga jordbruksbygder, kulturstäder av rang och historiska lämningar.