Kickstarta våren i mitten av april och följ med på en behaglig och spännande kryssning längs en av Europas vackraste och mest historiska floder – mäktiga Donau. Vi börjar – och avslutar – kryssningen i barockjuvelen Passau, som är vackert belägen vid floderna Donau, Inn och Ilz. Vi gör stopp i de fyra länderna Tyskland, Österrike, Slovakien och Ungern och upptäcker den natursköna Wachaudalen, som är med på UNESCO:s världsarvslista.

Kejserliga Wien förknippas med Habsburgsläktens storhetstid, Schönbrunn Slott, familjen Strauss, Gustav Klimt, Egon Schiele, St. Stefanskatedralen och så mycket mer. I Bratislava finns gott om tid till att strosa runt i Slovakiens gemytliga huvudstad och Budapest, ”Donaus drottning” lockar med fantastisk arkitektur längs floden i de båda stadsdelarna Buda och Pest. I Ungern kan vi också stifta bekantskap med Esztergom – en av landets äldsta städer. Förutom Wien bjuder Österrike även på Melk, med sitt berömda benediktinerkloster, och staden Linz.

Flodkryssningen sker ombord på MS VIVA Two, ett av rederiet VIVAs nyare och fantastiskt fina fartyg. Vi ses ombord – An der schönen, blauen Donau!

Donaukryssning


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 14 april 2024
Till 22 april 2024

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Diamond däck Dubbelhytt
38.900:- FULLBOKAD
Diamond däck Svit
44.900:- FULLBOKAD

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – München tur/retur, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • Transfer tur/retur München flygplats
 • 1 natt i München, 4* hotell
 • Stadspromenad i München, med engelsktalande lokalguide
 • Middag i München, inkl. dryck
 • Transfer München – Passau
 • 7 nätters kryssning med VIVA Two, på Donau
 • Helpension ombord (buffetfrukost, lunch, middag & snacks)
 • Dryck, både med & utan alkohol
 • Cocktail reception vid ombordstigning
 • Galamiddag med kaptenen, som avslutning
 • Välfylld minibar i hytten (läsk, vatten & öl)
 • 1 Afternoon tea med scones & godsaker
 • Dricks till personalen ombord
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (värdebevis översänds efter hemkomst)

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg: 8.500:- (gäller för den ordinarie dubbelhytten på Diamond däck)
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av försäkrat belopp
 • ERV Reseförsäkring PLUS – vänligen kontakta oss för prisuppgift

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Diamond däck Dubbelhytt
38.900:- FULLBOKAD
Diamond däck Svit
44.900:- FULLBOKAD
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
14 april
Stockholm - München
11.50 - 14.00
2 h 10 min
22 april
München - Stockholm
12.15 - 14.25
2 h 10 min

Vi flyger med Lufthansa, från Stockholm till München. Om ni önskar flyga från annan ort, hör av er så återkommer vi med tidtabell och prisuppgift.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
15 april
Passau
-
- 16.00
16 april
Melk
- 06.00
- 12.00
17 april
Esztergom
- 06.00
- 12.00
17 april
Budapest
- 15.30
-
18 april
Budapest
-
- 13.00
19 april
Bratislava
- 07.00
- 13.00
19 april
Wien
- 21.00
-
20 april
Wien
-
- 18.00
21 april
Linz
- 14.00
- 22.00
22 april
Passau
- 07.30
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 14 april
Avresa till Tyskland, München

Vi flyger söderut under förmiddagen och anländer till München vid 14-tiden. Gemensam transfer in till den centrala staden och incheckning på vårt hotell. Strax därpå dags för en rundtur till fots, med en engelsktalande lokalguide, för att upptäcka den gamla stadskärnan. München, som är huvudstad i förbundsstaten Bayern, nämns första gången sent 1100-tal och har alltså inte romerska rötter som många andra platser i regionen. Adelssläkten Wittelsbach styrde och ställde här ända fram till 1918 och deras adelsvapen, med blå och vita romber, återfinns exempelvis i BMWs logga och i oktoberfestflaggan.

Vi är inte i München under oktoberfesten – men en kall öl kan man ju alltid njuta av!

Pretzels och öl, som serveras på oktoberfesten i München, uppdukat på ett bord.

Pretzels och öl

På kvällen äter vi en gemensam middag, med fokus på lokal mat och traditioner.

Dag 2 • 15 april
Passau, Tyskland

Frukost i lugn och ro och kanske en morgonpromenad innan det är dags för avfärd. Bussen rör sig i nordostlig riktning, till Passau, ”Dreiflüssestadt”, Treflodsstaden, intill den österrikiska gränsen. Passau ligger där tre floder möts, här går nämligen floderna Ilz och Inn upp i Donau. Den strategiska positionen gjorde att staden tidigt blev ett viktigt handelscentrum, vilket förde med sig rikedom. Framförallt salthandeln, Centraleuropas vita guld, var betydande. Napoleon tyckte att Passau var Tysklands vackraste stad och den är känd för sina många byggnader i barock och gotisk stil. Trots sin ålder, Passau grundades av romarna, är det en väldigt ungdomlig stad. Över 15% av invånarna är studenter på stadens universitet.

Staden Passau, Tyskland, sedd från floden.

Passau, Tyskland

Tidig eftermiddag går vi ombord på MS VIVA Two och installerar oss. Det här blir vårt hem för den närmaste veckan. Avfärd kl. 16.00

Dag 3 • 16 april
Melk, Österrike

Under förmiddagen görs ett stopp i den lilla staden Melk, i ena änden av den vackra Wachaudalen. Hela dalen finns med på UNESCOs lista över världsarv och landskapet och arkitekturen i området är mycket slående. Stadens berömmelse kommer från Stift Melk, benediktinerordens gigantiska kloster i barockstil, som tronar ovanför staden. Klostret, med sina tinnar och torn, målat i klargult och gräddvitt, liknar ett sagoslott. Ni som har läst Rosens namn av Umberto Eco kanske kommer ihåg att en av huvudpersonerna, den unge munken Adso, kom härifrån.

Det klargula klostret i Melk, Österrike.

Klostret i Melk, Österrike

Dag 4 • 17 april
Esztergom och Budapest, Ungern

Välkommen till Ungern! Här besöker vi under förmiddagen Esztergom, en av Ungerns äldsta städer. Här föddes landets första kung, St Stefan år 975, och staden har varit centrum för katolicismen i landet i över tusen år. Stadens massiva basilika är omöjlig att missa, där den tronar på berget ovanför bebyggelsen. Ordet basilika används inom katolicismen om kyrkor av särskilt hög rang.

Esztergom, en av Ungerns äldsta städer.

Esztergom, Ungern

Dagens andra stopp är i huvudstaden, delad i två bitar, Buda väster om Donau och Pest på den östra stranden. Redan kelterna föll för denna plats men det var romarna som grundade staden Aquincum, som under flera århundraden var huvudstad i den romerska provinsen Pannonia. Den ungerska badkulturen har sina rötter i romartiden. Budapest, även kallad Donaus drottning, har lyckats behålla sin gamla charm med hjälp av sentida upprustningar så alla byggnader i barock, nyklassicism, art noveau och eklektisk arkitektur visar sig från sin bästa sida.

Ungerska parlamentet i Budapest, vid floden Donau.

Parlamentet i Budapest, Ungern.

Dag 5 • 18 april
Budapest, Ungern

Vi ligger kvar i Budapest även denna förmiddag – så fortsätt att upptäcka Donaus drottning!

Lagom till lunch vänder vi och styr kosan i nordvästlig riktning, för morgondagens besök i nästa land.

Dag 6 • 19 april
Bratislava, Slovakien och Wien, Österrike

Idag är slovakiska Bratislava värd för vårt besök. Det är en av Europas yngsta huvudstäder, sedan delningen av Tjeckien och Slovakien. Staden i sig är dock inte ny. Pressburg, som den tidigare hette, var en av kejsardömet Österrike-Ungerns viktigaste städer och hade sin guldålder under kejsarinnan Maria Theresa (mamma till Marie Antoinette). Staden är idag en skön, dynamisk blandning av gammalt och modernt, öststatsarkitektur, en futuristisk bro över Donau och palats i barockstil. Strosa runt på egen hand eller följ med på någon tur som erbjuds av rederiet.

Slottet i Bratislava, vackert beläget på en kulle vid floden.

Bratislava Castle

Lite kuriosa – Bratislava är den enda huvudstaden i världen som gränsar till två andra länder; Ungern och Österrike.

Sen kväll lägger vi till i Wien, så den som önskar uppleva Vienna-by-night har en möjlighet att göra så.

Dag 7 • 20 april
Wien, Österrike

Wien rankas gång på gång som en av världens bästa städer att bo och leva i, baserat på t ex tillgång till parker och offentliga grönområden, luftkvalitet, användande av förnybar energi, hur bra offentliga transporter fungerar etc. Ett dygns besök här ger dessutom en liten smakbit av varför Wien också rankas som en kulturmetropol av högsta klass med sina fantastiska konstmuseum och sitt rika musikliv.

Wiens kejserliga storhet är ett arv från Habsburgmonarkins många sekler vid makten. Dess otaliga palats, alltifrån Hofburg med Spanska Ridskolan till Schloss Belvedere och storslagna Schönbrunn, minner om svunna tider precis som Stefansdomen och andra pampiga kyrkobyggnader. Men Wien är också en modern stad, med nyare och spännande arkitektur.

Vacker park i Wien, Österrike.

Wien, Österrike

Färgglada Hundertwasserhouse i Wien, Österrike.

Hundertwasserhouse i Wien, Österrike.

Njut av folklivet och upplev kafékulturen, som spirat ända sen turkarna lämnade kvar säckar med kaffe efter ett misslyckat belägringsförsök under 1680-talet.

Dag 8 • 21 april
Linz, Österrike

Det sista besöket under kryssningen görs i Linz, huvudstad i regionen Oberösterreich. Sedan 2009, då Linz var Europas kulturhuvudstad, har stort fokus lagts på konst och kultur med vågade konstinstallationer och många ”cutting edge”-gallerier etc. men här finns förstås också en gammal stadskärna med promenadvänliga gator och torg. Varför inte göra ett cafébesök och pröva stadens stolthet Linzertorte, med malda nötter och sylt på röda vinbär.

Vy över Linz, Österrike, vid floden Donau.

Linz, Österrike

På kvällen är det dags för kaptenens galamiddag.

Dag 9 • 22 april
Passau, hemresa

Efter frukost checkar vi ut och styr kosan mot flygplatsen i München. Flyg tillbaka till Sverige mitt på dagen.

DELA MED DINA VÄNNER:

VIVA Two

Enjoy the moment!

Se fram emot en klassisk och bekväm flodkryssning i en lyxig atmosfär ombord på MS VIVA Two. Detta helt nya och moderna fartyg är det andra fartyget i VIVA Cruises flotta som använder toppmodern hybridteknik som är snällare mot miljön.

Underhållningen inkluderar dagliga livemusikuppträdanden, frågesportspel, matlagningsdemonstrationer, temadanskvällar och berikande föreläsningar relaterade till kryssningens destinationer. Utmana dig själv och ditt resesällskap med ett parti schack eller koppla av på det stora soldäcket med gott om solstolar där du kan njuta av utsikten över de vackra landskapen. Du kan också ladda batterierna i wellnessavdelningen med bastu, ångbad och bubbelpool efter en dag till havs.

All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

På VIVA Cruises fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten och specialkaffe så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under kryssningen.

Efter en händelserik dag inbjuder panoramaloungen dig att njuta av en drink med en vacker utsikt. Skäm bort dig med en gourmetmåltid i huvudrestaurangen eller i bistron och njut av en drink efter middagen i panoramaloungen. Restaurangernas menyer innehåller både lokala rätter och specialiteter från det internationella köket.

FAKTA MS VIVA Two

Längd: 135 m
Antal gäster: 190
Besättning: 52

 

Mer om rederiet VIVA Cruises››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

14 april 2024 - 22 april 2024

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Diamond däck Dubbelhytt: 38.900:- FULLBOKAD
Diamond däck Svit: 44.900:- FULLBOKAD

 • Enkelhyttstillägg: 8.500:- (gäller för den ordinarie dubbelhytten på Diamond däck)
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av försäkrat belopp
 • ERV Reseförsäkring PLUS – vänligen kontakta oss för prisuppgift

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Flodkryssning på Rhen med VIVA Cruises


21 - 28 maj 2024 | Tyskland & Frankrike

Vi gör en härlig vårkryssning på floden Rhen - från Düsseldorf i västra Tyskland via bland annat Boppard, Strasbourg, Rüdesheim och Koblenz - tillbaka till Düsseldorf. Följ med och upplev några av Europas mest fantastiska kulturstäder, i kombination med sagoskimrande slott och borgar. Allt i vacker och inbjudande natur, och i ett behagligt tempo.

Flodkryssning på Seine med VIVA Cruises. Njut av hösten i norra Frankrike!


19 - 26 september 2024 | Paris - Les Andelys - Rouen - Le Havre - Vernon - Paris

Njut av hösten i norra Frankrike när vi gör en härlig flodkryssning på Seine, med VIVA Cruises fina fartyg Gloria. En skön resa i behaglig takt genom det franska flodlandskapet. Från Paris tar vi oss via lilla Les Andelys och kulturstaden Rouen ut till Le Havre vid Atlantkusten, och tillbaka till Paris via Vernon.

Kryssning på Dourofloden


3 - 10 april 2024 |

Vi upptäcker den vackra Dourofloden tillsammans med VIVA Cruises nya fartyg Porto Mirante. Kryssningen inleds i portvinets förlovade huvudstad Porto och tar oss sen till gränsen mot Spanien, längs ett UNESCO-klassat kulturlandskap med böljande, terrasserade vinodlingar. Vi besöker bl a Regua och pittoreska Pinhao och tar oss genom talrika slussar. Vi gör även en utflykt till den historiska juvelen Salamanca i Spanien. Njut av en vårgrön, underbar natur, charmiga småstäder, kultur och god mat & dryck.