Mitten av maj är den alla bästa årstiden för att stilfullt glida ner i lugn och ro längs en av Europas vackraste och mest historiska floder – mäktiga Donau. Vi börjar kryssningen i barockjuvelen Passau, som är vackert belägen vid floderna Donau, Inn och Ilz, och avslutar i Budapest – Donaus drottning. Vi gör stopp i de fyra länderna Tyskland, Österrike, Slovakien och Ungern och upptäcker den natursköna Wachau-dalen som är med på UNESCO:s världsarvslista. Kejserliga Wien förknippas med Habsburgsläktens storhetstid, Schönbrunn Slott, familjen Strauss, Gustav Klimt, Egon Schiele, St. Stefanskatedralen och så mycket mer. I Bratislava finns gott om tid att strosa runt i Slovakiens gemytliga huvudstad och Budapest lockar avslutningsvis med fantastisk arkitektur längs floden Donau i de både stadsdelarna Buda och Pest.

Resan genomförs ombord på 5* MS Amadeus Silver III som är ett av 16 fartyg i premiumrederiet Lüftners flotta, som utmärker sig genom mycket hög standard i service, matupplevelser, bekvämlighet, komfort och atmosfär.

Vi ses ombord – An der schönen, blauen Donau!

De angivna lägre priserna gäller vid bokning t.o.m 29 november 2021.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 10 maj 2022
Till 17 maj 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Mozart däck A1
41.900:- (46.900:-)
Mozart däck Suite - PÅ FÖRFRÅGAN
46.900:- (52.900:-)

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – München // Budapest – Stockholm, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 7 nätters kryssning med Amadeus Silver III, på Donau
 • Helpension ombord (buffetfrukost, lunch, middag & ”midnight snack”)
 • Vin till middagarna + kaffe/te till lunch/middag
 • Cocktail-reception första kvällen ombord
 • Dricks till personalen ombord
 • Flygplatstransfer München – Passau/ & Budapest
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (värdebevis översänds efter hemkomst)

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6% av försäkrat belopp
 • ERV Reseförsäkring PLUS – vänligen kontakta oss för prisuppgift

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Mozart däck A1
41.900:- (46.900:-)
Mozart däck Suite - PÅ FÖRFRÅGAN
46.900:- (52.900:-)
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00Flyget är inte bokat ännu. Planen är att flyga till München och hem från Budapest.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
10 maj
Passau
-
- 18.00
11 maj
Regensburg
- 09.30
- 20.00
12 maj
Passau
- 08.00
- 10.00
12 maj
Linz
- 16.30
- 22.00
13 maj
Emmersdorf
- 08.00
- 12.00
13 maj
Dürnstein
- 14.00
- 17.30
13 maj
Wien
- 22.00
-
14 maj
Wien
-
- 24.00
15 maj
Bratislava
- 08.00
- 22.00
16 maj
Esztergom
- 07.00
- 08.30
16 maj
Budapest
- 13.00
-
17 maj
Budapest
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 10 maj
Avresa till Tyskland, Passau

Vi flyger söderut under morgontimmarna och anländer till München.

Härifrån blir det transfer i nordostlig riktning, till Passau, ”Dreiflüssestadt”, Treflodsstaden, intill den österrikiska gränsen. Passau ligger där tre floder möts, här går nämligen floderna Ilz och Inn upp i Donau. Den strategiska positionen gjorde att staden tidigt blev ett viktigt handelscentrum vilket förde med sig rikedom, framför allt salt-handeln, Centraleuropas vita guld, var betydande. Napoleon tyckte att Passau var Tysklands vackraste stad och den är känd för sina många byggnader i barock och gotisk stil. Trots sin ålder, Passau grundades av romarna, är det en väldigt ungdomlig stad. Över 15% av invånarna är studenter på stadens universitet.

Passau

Dag 2 - 11 maj
Regensburg, Tyskland

Under natten färdas vårt fartyg, Amadeus Silver III i nordvästlig riktning till den gamla staden Regensburg.
På 500-talet f. Kr. bosatte sig kelterna här och bosättningen fick namnet Radasbona. Sen kom förstås romarna och tog över och Karl den Store och andra franker-kungar hade tidvis sitt residens här under det åttonde och nionde århundradet. Från 1100-talet ökade stadens betydelse som handelsstad och dess befolkning uppgick till ca 25.000 personer. Under 30-åriga kriget var staden under en kort period intagen av den svenska trupper.
Flygplansfabriken Messerschmitt startades utanför staden i mitten på 1930-talet. Eftersom de allierades bombningar koncentrerades på fabriken sparades den gamla stadskärnan vilket gör att den är relativt välbevarad och finns sen 2006 med på UNESCOs världsarvslista. Här ligger vi kvar hela dagen, så det finns gott om tid att utforska Regensburg, eller följ med rederiet på en utflykt till det gamla slottet Thurn und Taxis.

Regensburg

På kvällen blir det underhållning ombord, med lokal musik.

Dag 3 - 12 maj
Passau, Tyskland och Linz, Österrike

Tidig morgon är vi tillbaka i Passau igen och den som vill kan följa med Lüftner Cruises på en heldagsutflykt till österrikiska kultur- och musikmetropolen Salzburg och Salzkammergut.

Schloegerener Schlinge

Vi passerar gränsen till Österrike och färdas bl a igenom denna meanderslinga och når på eftermiddagen fram till Linz, huvudstad i regionen Oberösterreich. Sedan 2009, då Linz var Europas kulturhuvudstad har stort fokus lags på konst och kultur, med vågade konstinstallationer, många ”cutting edge” gallerier etc. Men här finns förstås också en gammal stadskärna med promenadvänliga gator och torg. Varför inte göra ett café-besök och pröva stadens stolthet Linzertorte, med malda nötter och sylt på röda vinbär.

Dag 4 - 13 maj
Emmersdorf, Dürnstein och Wien, Österrike

Under förmiddagen görs ett stopp i den lilla staden Emmersdorf, i ena änden av den vackra Wachaudalen. Hela dalen finns med på UNESCOs lista över världsarv och landskapet och arkitekturen i området är mycket slående. Emmersdorf ligger tvärs över floden från Stift Melk, benediktinerordens stora kloster i barockstil. Ni som har läst Rosens namn av Umberto Eco kanske kommer ihåg att en av huvudpersonerna, den unge munken Adso, kom härifrån. Rederiet anordnar en utflykt till klostret.

Klostret i Melk

Vi fortsätter igenom Wachaudalen och kommer tidig eftermiddag till Dürnstein, i vars borg Rickard Lejonhjärta satt fängslad i ett par år vid sin återkomst till Europa efter korstågen. Här finns det också en möjlighet att följa med på en tur till en av områdets många vingårdar.

Dürnstein

Sen kväll lägger vi till i Wien, så den som önskar uppleva Vienna-by-night har en möjlighet att göra så.

Dag 5 - 14 maj
Wien, Österrike

Wien rankas gång på gång som en av världens bästa städer att bo och leva i, baserat på t ex tillgång till parker och offentliga grönområden, luftkvalitet, användande av förnybar energi, hur bra offentliga transporter fungerar etc. Ett dygns besök här ger dessutom en liten smakbit av varför Wien också rankas som en kulturmetropol av högsta klass med sina fantastiska konstmuseum och sitt rika musikliv.
Wiens kejserliga storhet är ett arv från Habsburg-monarkins många sekler vid makten. Dess otaliga palats, alltifrån Hofburg med Spanska Ridskolan till Schloss Belvedere och storslagna Schönbrunn minner om svunna tider, precis som Stefansdomen och andra pampiga kyrkobyggnader. Men Wien är också en modern stad, med nyare och spännande arkitektur.

Njut av folklivet och upplev kafé-kulturen, som spirat ända sen turkarna lämnade kvar säckar med kaffe efter ett misslyckat belägringsförsök under 1680-talet.

Dag 6 - 15 maj
Bratislava, Slovakien

Idag är slovakiska Bratislava värd för vårt besök. Det är en av Europas yngsta huvudstäder, sedan delningen av Tjeckien och Slovakien. Staden i sig är dock inte ny. Pressburg som den tidigare hette, var en av kejsardömet Österrike-Ungerns viktigaste städer och hade sin guldålder under kejsarinnan Maria Theresa (mamma till Marie Antoinette). Staden är idag en skön, dynamisk blandning av gammalt och modernt, öststats-arkitektur, en futuristisk bro över Donau och palats i barockstil. Strosa runt på egen hand eller följ med på någon av turerna som erbjuds av rederiet.

Bratislava Castle

Lite kuriosa – Bratislava är den enda huvudstaden i världen som gränsar till två andra länder; Ungern och Österrike.

På kvällen är det dag för kaptenens galamiddag.

Dag 7 - 16 maj
Esztergom och Budapest, Ungern

Välkommen till Ungern!
Efter frukost görs ett snabbt stopp i Esztergom, en av Ungerns äldsta städer. Här föddes landets första kung, St Stefan år 975 och staden har varit centrum för katolicismen i landet i över tusen år. Den som vill upptäcka Esztergom och dess massiva basilika ovanför floden stiger av här och åker med på rederiets utflykt, som avslutas i Budapest.

Ni andra stannar kvar ombord och tar er vattenvägen till huvudstaden, delad i två bitar, Buda väster om Donau och Pest på den östra stranden. Redan kelterna föll för denna plats, men det var romarna som grundade staden Aquincum, som under flera århundraden var huvudstad i den romerska provinsen Pannonia. Den ungerska badkulturen har sina rötter i romartiden. Budapest, även kallad Donaus drottning, har lyckats behålla sin gamla charm med hjälp av sentida upprustningar, så alla byggnader i barock, nyklassisism, art noveau och eklektisk arkitektur visar sig från sin bästa sida.

Som avslutning blir det en kvällstur på Donau, som glittrar av alla lampor längs flodbanken. Ombord uppträder en folkdans-grupp.

Dag 8 - 17 maj
Hemresa

Efter frukost checkar vi ut och styr så småningom kosan mot flygplatsen. Flyg tillbaka till Sverige under dagen.

DELA MED DINA VÄNNER:

Lüftner Cruises-Amadeus Silver III

Precis som sina systerfartyg, Silver I och II, är Amadeus Silver III bekvämt och elegant, med ljusa, rymliga hytter, alla med ett öppningsbart panoramafönster. Sviterna har t o m skjutdörrar i glas ut mot en liten fransk balkong.

Det finns gott om förvaringsutrymmen, sittgrupp och badrum med dusch. Man väljer om man vill ha en dubbelsäng eller separata sängar. Hårtork, minisafe och telefon finns också i hytterna, som är 17,5 m2 stora. Sviterna är lite större, 26,4 m2. Dessa hytter ligger fördelade på däck två och tre.

Säsong och regionala råvaror avgör vad som serveras i fartygets trevliga matsal, Panorama Restaurant på däck två (Strauss Deck) och rakt ovanför (på Mozart Deck) ligger panoramabaren med fin utsikt mot omgivningarna . Café Vienna bjuder på österrikiska bakverk och gott kaffe.

Längst fram i fören hittar man River Terrace – en open-air lounge omgiven av vindskyddande glaspaneler som öppnar upp mot det förbipasserande landskapet.

Flodkryssningar med underhållning och aktiviteter

Varje dag är det musikunderhållning och andra aktiviteter såsom föreläsningar om aktuella ämnen, matlagningsdemonstrationer etc. och på däck finns solstolar, shuffle board, och schackspel. För den som vill vara fysiskt aktiv finns det ett litet fitness room ombord. Vid stoppen har man möjlighet att låna fartygets cyklar för egna upptäckter iland.

Amadeus Silver III är byggt 2016, är 135 m långt och tar som mest 168 passagerare i sina 72 hytter och 12 sviter.

Se Lüftner Cruises alla fartyg ››

Deckplan Amadeus Silver III

Deckplan Amadeus Silver III

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

10 maj 2022 - 17 maj 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Mozart däck A1: 41.900:- (46.900:-)
Mozart däck Suite - PÅ FÖRFRÅGAN: 46.900:- (52.900:-)

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6% av försäkrat belopp
 • ERV Reseförsäkring PLUS – vänligen kontakta oss för prisuppgift

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se