Vi på Club Eriks har satt ihop ett unikt upplevelsepaket i kontrasternas Sydafrika. Programmet har skapats med fingertoppskänsla och inte minst med näsa för det annorlunda och lokala.

Som Club Eriks-gäst reser du i mindre grupp och vi besöker såklart turistklassiker som Kapstaden, Godahoppsudden, landets vin- och mathuvudstad Franschhoek och vi reser längs vackra Route 62 och längs populära Garden Route. Vi besöker och övernattar dock även i småstäder inne i landet som är mindre kända, såsom Swellendam och Stanford. Boendet är en spännande blandning av trendigt storstadshotell, lyxiga spa- och boutiquehotell och en härlig farm utanför turiststråken.
Vi äter på högklassiga restauranger med fokus på produkter från närliggande gårdar och vi provar många av landets utsökta viner.

Äventyret avrundas med två nätters Big Five-safari i Gondwana – Kapprovinsens främsta Game Reserve.

Svensktalande färdledning som bor i Sydafrika, dryck till alla måltider och dricks till guider, chaufförer och game rangers ingår i resans pris.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 12 februari 2020
Till 25 februari 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Dubbelrum
49.500:- FULLBOKAD

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd (svensktalande, ansluter i Kapstaden)
 • Flyg Stockholm – Kapstaden – Stockholm inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 3 nätter på hotell Radisson Red V&A 4* i Kapstaden inkl. frukost
 • 2 nätter på hotell Le Franschhoek Spa & Hotel 4* i Franschhoek inkl. frukost
 • 1 natt på hotell Schoone Oordt Country House 4* i Swellendam inkl. frukost
 • 2 nätter på Kwena Lodge 4* i Godwana Game Reserve inkl. helpension med dryck
 • 2 nätter på White Water Farms 4* i Stanford inkl. frukost
 • 1 natt på hotell Quayside i Simon’s Town inkl. frukost
 • Samtliga utflykter, vinprovningar & transfers enligt program
 • 4 safariturer i öppna Land Rovers
 • Frukost dagligen & 9 luncher & 7 middagar inkl. dryck
 • Dricks till lokalguide, safariguider, restaurangpersonal & chaufförer
 • SEK 200:- p.p. donation till välgörenhetsorganisationerna (Rain Africa & Trees for Tourism)
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris (Värdebeviset översänds efter hemkomst)

Tillägg

 • Uppgradering till Premium Economy eller Business Class med Lufthansa på förfrågan
 • Enkelrumstillägg 9.300:-
 • Avbeställningsförsäkring med Gouda RF, 5% av beloppet som ska försäkras

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Dubbelrum
49.500:- FULLBOKAD
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
12 feb
Stockholm - Frankfurt
16.40 - 18.45
2.05 h
12 feb
Frankfurt - Kapstaden
22.10 - 10.55 (+1)
11.45 h
24 feb
Kapstaden - Frankfurt
18.25 - 05.25 (+1)
12.00 h
25 feb
Frankfurt - Stockholm
06.35 - 08.45
2.10 hDAGSPROGRAM

Dag 1 - 12 feb
Avresa till Kapstaden

Flygbild över Kapstaden, Sydafrika.

Härliga Kapstaden.

Via Frankfurt flyger vi med Lufthansa till Kapstaden.

Kapstaden är Sydafrikas näst största storstadsområde, efter Johannesburg, med sina cirka 3,8 miljoner invånare, och ligger mycket vackert i början av Kaphalvön. Staden, som går under smeknamnet moderstaden (afrikaans: moederstad), är känd för sin avspända atmosfär och för sina ”Captetonians” – konstnärer, kreatörer, artister, surfare och folk i stort som valt denna stad för att maximera sin livskvalitet.

Dag 2 - 13 feb
Ankomst Kapstaden - Taffelberget

Ankomst till Kapstadens flygplats under förmiddagen. Vi möts av vår svenska guide som tar oss med på en kortare stadsrundtur och vi äter en gemensam lunch. Därefter checkar vi in på vårt unika hotell, Radisson Red, som är beläget mitt i det populära området V&A Waterfront.
Vi bor i rum med utsikt över det berömda Taffelberget, som står på besöksprogrammet senare under eftermiddagen (om vädret tillåter).

Vi äter en gemensam välkomstmiddag på kvällen.

Dag 3 - 14 feb
Kapstaden - Godahoppsudden - Bolder Beach

 

Pingviner på Boulders Beach, Sydafrika

Söta pingvinerna på Boulders Beach.

Idag ger vi oss ut på en guidad heldagstur söderut längs Kaphalvön. Vi åker längs en av världens vackraste kustvägar, Chapman’s Peak Drive, innan vi anländer till spektakulära Cape Point och Godahoppsudden. Länge trodde man att Cape of Good Hope var Afrikas sydligaste punkt men Kap Agulhas, som vi kommer att besöka senare under vår rundresa, vinner denna ”tävling”.

Vi äter en god lunch i Simon´s Town och hälsar på de sydafrikanska pingvinerna vid Boulders Beach innan vi återvänder till Kapstaden. Kvällen är fri för egna aktiviteter och middag sker på egen hand.

Dag 4 - 15 feb
Kapstaden - Stadspromenad - Farmers Market

Efter frukost besöker vi Oranjezicht City Farm Market, en matmarknad som Capetonians verkligen älskar, där allt är närproducerat och det mesta även är ekologiskt. Vi fortsätter upptäcka Kapstaden genom en stadspromenad med höjdpunkter som Slave Lodge, Company’s Garden, Greenmarket Square och Bo-Kaap-området.

Efter den gemensamma lunchen i Victoria & Albert Waterfront är resten av dagen ledig. Zeitzmuseet of Contemporary African Arts, Robben Island, Signal Hill eller Sea Point Promenade är bara några av stadens höjdpunkter som vi rekommenderar denna eftermiddag.

Dag 5 - 16 feb
Babylonstoren - Franschhoek vindistrikt

Idag besöker vi en av Sydafrikas äldsta vin- och bondgårdar – pittoreska Babylonstoren, med anor från 1690 när Franska Hugenotter bosatte sig i Franschhoekdalen och grundade de första vinodlingarna i Sydafrika. Babylonstoren beskrivs ofta som magiskt. Bland de historiska byggnaderna i Cape Dutch-stil odlas 350 olika ätbara grönsaker, frukter, bär och nötter. Här går gäss och ankor, bin och humlor surrar, tuppar gal och hönsen kacklar. Det är livfullt och ekologiskt, och självklart provsmakar vi gårdens viner.

Efter lunch checkar vi in på den underbara hotellanläggningen Le Franschhoek Hotel & Spa där vi bor i två nätter. Hotellet är mycket vackert beläget bland vingårdar och omringad av magnifika bergskedjor.

Dag 6 - 17 feb
Franschhoek vindistrikt

Vi tillbringar hela dagen i förtjusande Franschhoek Valley och besöker några klassiska vingårdar. Vi provsmakar viner och äter en god lunch. På eftermiddagen lockar hotellets pool- och spaanläggning, eller kanske en promenad längs byns huvudgata där det finns många butiker och konstgallerier.

Dag 7 - 18 feb
Route 62 - Swellendam

Idag lämnar vi vinområdet bakom oss och åker längre in i landet. Fruktodlingar och betesmark övergår till ett torrt halvökenlandskap när vi reser längs Route 62 i Klein Karoo, som denna del av Sydafrika heter.

Efter en god lunch i Barrydale korsar vi de vackra Langeberg Mountains via Tradouwpasset, där vägen anlades redan 1850 med hjälp av straffångar. På andra sidan passet ligger dagens etappmål – anrika Swellendam, som faktiskt är Sydafrikas tredje äldsta stad grundad år 1743. En lokalguide tar oss på en stadsrundtur i denna pittoreska stad och vi lär oss mer om historien och stadens typiska Cape Dutch-arkitektur.

Vi övernattar i ett av stadens historiska hotell, romantiska Schoone-Oordt Country House. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 8 & 9 19 - 20 feb
Gondwana Game Reserve - Safari

Lejon som dricker vatten.

Lejon som dricker vatten.

De närmsta dagarna räknas definitivt till rundresans höjdpunkter då vi tillbringar två nätter i Gondwana Private Game Reserve, som är det bästa safariområdet i Western Cape. Vi bor på fina Kwena Lodge mitt i naturen och helpension samt dryck igår.

Det malariafria reservatet är spektakulärt beläget mellan Mossel Bay och Outeniqua Mountains och är bland annat hem till de mäktiga Big 5, dvs. lejon, buffel, elefant, noshörning och leopard. Här gör vi två game drives dagligen och våra mycket erfarna rangers kommer att visa oss sina favoritställen för bästa djurskådning.

Dag 10 - 21 feb
Cape Agulhas - Stanford

Efter en tidig game drive intar vi en stärkande frukost innan vi fortsätter till Cape Agulhas – officiellt afrikanska kontinentens sydligaste punkt (enligt Internationella sjöfartsorganisationen) där Atlanten och Indiska Oceanen möts. Vi äter lunch på Black Oystercatcher Wines, en av Afrikas sydligaste vingårdar, innan vi fortsätter till dagens slutdestination som är lantliga Stanford vid Walker Bay.
Här bor vi på White Water Farm, en före detta bondgård som förvandlats till ett underbart boutiquehotell vid foten av Phillipskop Mountains, och njuter av middagen på gårdens mycket trevliga restaurang.

Dag 11 - 22 feb
Stanford (Gansbaai & Walker Bay)

Vi tillbringar hela dagen i Stanfordområdet där det finns massor av fritidsaktiviteter. White Water Farm erbjuder vandring, hästridning, spa eller avkoppling vid den stora poolen, eller vad sägs om en promenad längs Klein River eller längs stranden i Walker Bay?
I närheten finns orten Gansbaai, känd för att vara en av världens bästa platser för dykning i bur bland vithaj. Kan det vara något för er?

Dag 12 - 23 feb
Hermanus - Simon's Town

Efter en lugn morgon fortsätter vi till mycket populära Hermanus, som är en gammal fiskeby vid Walker Bay. Här finns ett väldigt vackert promenadstråk längs klipporna med mycket information om det marina livet längs Sydafrikas kust.

Vi fortsätter via spektakulära Clarence Drive längs False Bay till Simon´s Town, där vi tillbringar en sista natt i Sydafrika. Under kvällens avslutningsmiddag på restaurangen The Harbour House summerar och reflekterar vi över alla oförglömliga upplevelser vi har varit med om här i fantastiska Sydafrika.

Dag 13 - 24 feb
Kirstenbosch Botanical Gardens - Kapstaden flygplats - avresa

En sista morgon vid kusten och ett kort besök på färgglada Kirstenbosch Botanical Gardens, innan det är dags att åka till flygplatsen för flyget hem.

Dag 14 - 25 feb
Ankomst Sverige

Vi anländer Sverige tidigt på morgonen.

DELA MED DINA VÄNNER:

Al Ándalus Private Train

Lyxtåget Al Ándalus är en av världens mest rymliga och exklusiva turisttåget. Dess fyra salonger, riktiga järnvägsjuveler byggda mellan 1928 och 1930, är det perfekta miljön där frukost à la carte och utsökta middagar serveras. Att åka med Al Ándalus är också en resa genom det rika spanska köket, med sina otaliga rätter som är förankrade i de kulinariska traditionerna hos de människor som har format landets historia.

Barservice gör det möjligt för resenären att när som helst njuta av en espresso, en whisky eller en Tom Collins, koppla av i de eleganta salongerna eller i avskildhet i ditt bekväma kupé medan landskapet passerar förbi utanför de stora fönstren. I slutet av dagen är det dags att njuta av musik, kulturella och gastronomiska aktiviteter eller liveframträdanden som erbjuds ombord.

Kategori Deluxe

Rymlig och elegant svit (ca 10 qm) med ett sovrum och eget badrum som kombinerar 2000 -talets bekvämligheter med det historiska utseendet på detta historiska tåg. Perfekt för vila, avskildhet samt avkoppling dagtid och kväll.
• Dubbelsäng ( 150 x 200 cm)som kan förvandlas till en soffa under dagen.
• Värdeskåp, minibar, garderob och bagagefack. 
• Bekvämt och rymligt privat badrum med dusch och hårtork.

Al Andalus Deluxe

Kategori Gran Clase

Ett mysigt kupé med eget badrum som bevarar storleken och charmen av de ursprungliga kupéer. 
• Två enkelsängar som kan förvandlas till fåtöljer under dagen
• Minibar, värdeskåp, garderob och bagagefack
• Funktionellt privat badrum med maximal användning av sitt utrymme, utrustad med dusch och hårtork.

Al Andalus Gran Clase

 

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn

Resdatum*

12 februari 2020 - 25 februari 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Dubbelrum: 49.500:- FULLBOKAD

 • Uppgradering till Premium Economy eller Business Class med Lufthansa på förfrågan
 • Enkelrumstillägg 9.300:-
 • Avbeställningsförsäkring med Gouda RF, 5% av beloppet som ska försäkras

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Safari i Karen Blixens Kenya


22 feb - 3 mar 2022 | Kenya: Nairobi - Aberdare National Park - Lake Naivasha - Masai Mara

I regi av Owe Sandström, en av Sveriges mest meriterade zoologer och djurexperter, genomför Club Eriks även under 2022 en oförglömlig safariresa i Karen Blixens fotspår. Vi upptäcker Nairobi, spanar på djur i Aberdare National Park, besöker fågelsjöarna i Lake Nakuru National Park och bor på lyxiga Governors Camp i storslagna Masai Mara.