Höga Kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på nästan 300 meter, vilket är världsunikt, därför fick regionen världsarvsstatus år 2000. Landskapet ger ett säreget och dramatiskt intryck med höga klippor och branta älvfåror.

Surströmmingsinläggning i ÅngermanlandDet är ingen slump att Höga Kusten blivit ett av Sveriges idag snabbast växande besöksmål.

Under vår vistelse, som tar sin början när vi anländer till stationen i Härnösand, kommer vi att följa Ångermanälvens dalgång upp mot Höga Kusten och uppleva allt som gör denna landsända så fantastisk.

Höga kusten – 10 000 år av landhöjning & 10 000 år av smaker

 

 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 26 augusti 2019
Till 30 augusti 2016

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
19 500: -

Avreseort

  • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Tomas Jonsson
Tomas Jonsson
tomas.jonsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

  • Club Eriks värd Ingela Rönnestrand
  • Tåg, första klass, Stockholm – Härnösand / Kramfors – Stockholm
  • All lokala transporter med buss och båt
  • Boende, del i dubbelrum.
  • Fyra frukostar
  • Fem luncher
  • Fyra middagar
  • Måltidsdryck. Till middagarna vin alternativt öl
  • Alla entréer och smakprovningar
  • Lojalitetsbonus 2 % på resans pris

Tillägg

  • Enkelrumstillägg: På förfrågan

Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
19 500: -
PROJEKTLEDARE
Tomas Jonsson
Tomas Jonsson
tomas.jonsson@cluberiks.se
08-20 55 00



26/8 Tåg 6.21 från Stockholm – ankomst Härnösand kl 10.50

30/8 Tåg från Kramfors kl 15.44 – ankomst Stockholm kl 20.38



DAGSPROGRAM

Dag 1
Måndag 26 augusti

Tåg 6.21 från Stockholm, ankomst kl 10.50 i Härnösand

Buss till Hernö Gin, ca 15 min.

Jon Hillgren grundare av Hernö GinJon Hillgren – Grundare av Hernö Gin

Vi börjar med en lunch bestående av, laxrulle och skagenröra på surdegsbaguette. Marinerad fläskfilé med syrade kantareller och sötpotatisgratäng. Sallad med säsongens grönsaker och rödbetscarpaccio. Ostbricka och nybakat bröd. Bättre kan det knappast börja.

Efter det gör vi ett besök i destilleriet, tidsåtgång 1,5–2 timmar. ”Besöket inleds med en välkomstdrink och varvas sedan med information om företaget, destillering och om hur vi skapar vår gin.” Vi avslutar med en provsmakning av 3 sorters gin.

Hernö Gin

Ca kl 14 reser vi vidare till Hemsö Fästning. Resan tar ca en timme. Väl framme börjar vi med en kopp kaffe med något gott till. Vi gör sedan en rundvandring under ett par timmar i den gamla fästningen som ligger mitt i Ångermanälvens mynning.

Fästningen som historiskt är en av Sveriges mest betydande försvarsanläggningar, har ett förflutet som kustförsvarets största anläggning och är den enda bevarade i sitt slag. Från huvudanläggningen (HÖ1) som är insprängd i det 140 meter höga Storåberget ges en milsvid utsikt över kust, hav och öar. Området har upprepade gånger varit utsatt för intrång av det man betraktat som fienden. Här äter vi också vår lunch.

angermanland-hemso-fastning-900

Efter besöket blir vi hämtade med båt som tar oss till Lotsstugan, vackert belägen vid havsbandet utanför Härnösand. Här kommer vi att bo i natt samt äta middag i den underbara havsmiljön.

Lotsstugan vid havsbandet utanför Härnösand

Dag 2
Tisdag 27 augusti

Efter frukost reser vi vidare till Hotell Höga Kusten. Där gör vi ett stopp för förmiddagsfika och ser en film som beskriver bygget av den fantastiska bron.

Höga kustenbron i Ångermanland

Vi reser vidare till High Coast Distillery. Efter vår lunch gör vi sedan en rundvandring och provsmakning av 3 sorters whiskey.

High Coast Distillery Whiskey

Mätta och ”otörstiga” reser vi vidare till Salsåker Herrgård, där vi ska bo för natten. Efter att vi installerat oss hinner vi med en promenad i den vackra omgivningen.

Salsåker Herrgård Ågermanland

Middagen denna kväll äter vi på Fraxinus Trädgård. Innan vi sätter oss till bords gör vi en rundvandring i denna makalösa trädgård som är anpassad efter det klimat som råder på Höga Kusten. Efter det njuter vi av en 3 rätters middag baserad på mycket lokala råvaror.

Fraxinus trädgård Ångermanland

Dag 3
Onsdag 28 augusti

Efter frukost i herrgården, åker vi med buss mot Bönhamn, en sträcka på ca 30 min. Innan vi kommer fram ska vi besöka Mannaminne, en unik samling av saker med allt från flygplan till konservöppnare.

De får ofta frågan vad Mannaminne är och vad man som besökare kan förvänta sig. Det är inte enkelt att svara på den frågan.

Mannaminne har en mångsidighet som saknar motstycke, är det ett museum, en installation, ett konstverk, en samlingspunkt eller kort och gott en frizon?

Förmodligen är det allt och lite till.

Mannaminne bil Ångermanland

Mannaminne flygplan Ångermanland

Väl framme i Bönhamn tar vi båten över till Högbondens fyr. Efter en promenad upp på toppen av ön äter vi en välförtjänt lunch.

Högbondens fyr Ångermanland

Någon timme senare blir vi upphämtade av vår båt igen, som denna gång tar oss hela vägen ut till Ulvön och Ulvö hotell som kommer att bli vår hem de kommande två nätterna.

Ulvön brukar kallas ”surströmmingens vagga”.

Ullvö hotell Ulvön

Ullvö hotell Ulvö Restaurang

Efter incheckning på hotellet, besöker vi Ruben Madsen i hans salteri. Här kommer vi att få uppleva en ”Surshow” av och med denna mångfacetterade artist, clown och saltör. Få människor kan fånga ens intresse som denna man och vi får vi en riktig dos av surströmming och surströmmingens historia.

Surströmming i Ångermanland

Ruben Madsen Surströmming i Ångermanland

Vi avnjuter en ”vanlig” middag utan inslag av den lokala strömmingsinläggningen.

Surströmmingsinläggning i Ångermanland

Dag 4
Torsdag 29 augusti

Efter frukost finns det möjlighet att gå med på en guidad tur genom själva hamnområdet på Ulvön. Vi passerar kapellet och andra sevärda platser.

Ulvön Ångermanland

Lunch på hotellet.

Efter lunch finns det möjlighet att beskåda eller att delta i notdragning.

Bild från Ulvö museum

Vi äter middag på hotellet, även denna gång en anrättning med endast lokala råvaror.

Dag 5
Fredag 30 augusti

Efter frukost hämtas vi med båt, som tar oss direkt till Skulebergets fot.

Båttur från Skulubergets fot

Vi besöker Naturum och kan ta del av allt om den landhöjning som skett i området och som har gett detta område utmärkelsen världsarv enligt UNESCO.

Naturum Ångermanland

Vi äter en lunch här på Naturum innan bussen tar oss vidare till Kramfors och till tåget som går mot Stockholm kl. 15.44.

DELA MED DINA VÄNNER:

∼Rovos Rail∼

Rovos Rail – Tågresan där tiden saktar ner och världen öppnar sig 

Upplev det förgångnas charm i modern lyxförpackning ombord på det ikoniska Rovos Rail – ofta kallat världens mest eleganta tåg. Denna exklusiva resa genom Sydafrika är mer än bara transport; det är en stillsam förflyttning genom landskap, historia och stil.

Från det ögonblick man stiger ombord omfamnas man av en atmosfär som andas 1920-talets sofistikerade resande – med mahognypaneler, vintagedekor, art déco-detaljer och förstklassig service. Tågets vackert restaurerade vagnar bjuder in till njutning: från bekväma sviter med eget badrum till eleganta lounge- och observationsvagnar där panoramafönstren öppnar upp mot Sydafrikas storslagna natur.

Resan med Rovos Rail handlar om att stanna upp, att låta landskapet sakta förändras utanför fönstret medan man själv färdas med stil, komfort och eftertanke. Det är ett sätt att resa som få har förmånen att uppleva – en resa för livsnjutare, romantiker och upptäcktsresande med känsla för det unika.

Kulinariska upplevelser i världsklass – allt inkluderat ombord

Ombord på Rovos Rail väntar en gastronomisk resa som är lika minnesvärd som landskapet utanför fönstret. Alla måltider är inkluderade – från generösa frukostar till eleganta flerrättersmiddagar – och serveras i tågets stilfulla restaurangvagn där kristallglas, linneservetter och silverbestick sätter tonen.

Varje rätt komponeras av noggrant utvalda, säsongsbetonade råvaror – ofta med en sydafrikansk touch – och tillagas av tågets egna kockar. Här får du njuta av allt från vällagade klassiker till innovativa smakupplevelser, ackompanjerade av noggrant utvalda sydafrikanska viner, lokala ölsorter, premiumspritsorter och alkoholfria alternativ – allt inkluderat i resans pris.

Under dagen erbjuds även eftermiddagste med nybakade scones, småkakor och andra delikatesser i lounge- eller observationsvagnen, där du i lugn och ro kan se landskapet glida förbi.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

26 augusti 2019 - 30 augusti 2016

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!



Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbelrum: 19 500: -

  • Enkelrumstillägg: På förfrågan

Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se