Hälsingland är ett av Sveriges mest intressanta landskap när det gäller antikviteter kopplade till folkkonst, möbelkultur och lantlig inredning. Under 1700-1800-talen skapade linet och skogen
förmögna bönder som lät välståndet resultera i de stora Hälsingegårdarna (som dessutom är Sveriges senaste världsarv) och fyllde dem med vackert målade möbler och omsorgsfullt tillverkade bruksföremål. Generationer av hälsingar har förstått att sätta värde på och vårda detta kulturarv, därför finns det mycket välbevarade föremål i landskapet.

Under denna resa kommer vi att besöka fem antikaffärer, alla med ett brett utbud av representativa föremål med koppling till bygden. Som kronan på verket kommer vi att tillbringa söndagen på vackra Stenegård i Järvsö och delta på årets kvalitetsauktion av och med Kjell Höök.

Värd under resan är Cia Olsson från Hudiksvall. Förutom att hon själv är mångårig auktionist och
auktionsnörd, så är hon skådespelare, regissör, projektledare, hälsingeambassadör och för dagarna även färdledare.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 30 juli 2022
Till 31 juli 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
3 990:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Tomas Jonsson
tomas.jonsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Bussresa t/r inkl. alla transporter på plats
 • 1 natt på anrika Orbaden Spa & Resort
 • Två middagar varav en trerätters middag
 • En lunch
 • Fika
 • Färdledare & värd Cia Olsson
 • Lojalitetsbonus 2 % av resans pris (värdebevis översänds efter hemkomsten)

Vid inköp av större föremål som ej ryms i bussen, kan transport till Stockholm ordnas till överenskommet pris på plats.

Tillägg

 • Enkelrumstillägg: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda 6% av resans pris

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
3 990:-
PROJEKTLEDARE
Tomas Jonsson
tomas.jonsson@cluberiks.se
08-20 55 00

DAGSPROGRAM

Dag 1
30 juli

Kl. 07:30 Buss avgår från City-terminalen på Klarabergsviadukten.

Första anhalt är Rosengatans stora och extremt välfyllda loppmarknad i Bergvik. Här hälsar Helena och Christer oss välkomna och vi får en hel timma för oss själva i butiken innan de öppnar portarna för allmänheten.

Loppis i Bergvik

Kl. 12:00 stannar vi till och äter lunch innan vi åker vidare mot nästa antikaffär. Mätta och belåtna fortsätter vi till Hårga Antik, en välsorterad butik fylld med allmoge av hög kvalité, lanthandelsföremål och byggnadsvård. Butiken firar 20 år i år och även här har vi butiken för oss själva, för att kunna botanisera i lugn och ro.

Hårga Antik

Ett stenkast över berget finner vi Lars Hans Antik, en antikaffär på en vacker Hälsingegård med högkvalitativt sortiment bl.a. fina textilier.

Lars Hans Antik

Nästa stopp gör vi i Bollnäs hos Jöns-Halvars Antik, som sedan 1989 specialiserat sig på dekorativa inredningsföremål från 1700- och 1800-tal av högre klass. Affären är inrymd i ett stall tillhörande ett gammalt soldattorp från 1700 talet.

Jöns Halvars Antik

 

Dagens sista stopp gör vi hos veteranen på Röste Möbler & Prylar – Bernt Röstberg. I hans butik och loge kan ni finna allt!

Röste Möbler & Prylar

Efter en hel dags fyndande så styr vi mot vårt fantastiska hotell, Orbaden Spa & Resort. Utanför panoramafönstren breder en mycket hänförande bild av Hälsingland ut sig. Inte undra på att detta har blivit skådespelaren Peter Stormares favorithotell i världen. Här har ni möjlighet att njuta i deras spaavdelning innan vi senare under kvällen sätter oss till bords för en tre rätters middag.

Vy över Orbaden i Bollnäs kommun, Sverige.

Dag 2
31 juli

För den som önskar ta en morgonpromenad finns fantastiska vägar och stigar i Orbadens närhet. För den som hellre vill mjukstarta rekommenderar vi ett besök i hotellets spaavdelning.

Orbaden Spa & Resort i Hälsingland, Sverige.

Orbaden Spa & Resort

Klockan 10:00 sätter vi oss i bussen för den korta resan upp till Järvsö. Under resan kommer vår värd Cia att berätta hur det kommer att gå till på auktionen med bud, kundnummer och ev. hjälp med transporter av inropat gods.

Auktion i Hälsingland, Sverige.

Klockan 12:00 börjar auktionen. Lycka till med buden!

Klockan 17:00 är det dags att plocka ihop pinalerna för att ta plats i bussen. Auktionen är inte slut när vi lämnar, men för att hinna äta middag på vägen och inte komma för sent till Stockholm, så är det läge att styra mot Stockholm.

DELA MED DINA VÄNNER:

Queen Victoria

TJUSIG, VACKER & TRADITIONELL

Avnjut en äkta brittisk afternoon tea i Queen’s Room, ta del av sprakande föreställningar i teatern Royal Court eller unna dig en behandling på Royal Spa. Queen Victoria låter dig uppleva atmosfären från tiden när atlantångare dominerade världshaven. Upplev komiker, livemusik och storslagna shower med nya uppträdanden varje kväll. Varva ned och njut av utsikten uppe på pooldäck, gå på yogapass eller träna på gymmet.

I fartygets balsal anordnas det galakvällar av alla sitt slag – Black & White Gala, maskeradbal och även en livlig 20-tals galakväll! Har du någonsin fått en inbjudan till The Great Gatsby´s festligheter är det här det näst bästa i sitt slag!

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, pooler. Cunard erbjuder matupplevelser från hela världen med bland annat flera specialrestauranger som amerikanska Smokehouse och italienska La Piazza..

FAKTA
Längd: 294 m
Tonnage: 90 746 bt
Hastighet: 24 knop
Antal gäster: 2 061
Besättning: 980
Renoverad: 2022

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

30 juli 2022 - 31 juli 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbelrum: 3 990:-

 • Enkelrumstillägg: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda 6% av resans pris

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Club Eriks sommarresor – vi smakar på det bästa i Hälsingland


1 - 3 augusti | Hälsingland

Följ med oss till Hälsingland där blånande berg och storslagen natur med stora skogar och brusande älvar möter oss. Vi besöker Orbadens riviera, Järvzoo med inhemska vilda djur och Växbo med landets bäst bevarade miljöer från linberedningens glansdagar. Och förstås, hela Sveriges stolthet, det senaste världsarvet - Hälsingegårdarna! Pia Lindau är vår värd under resan.

Hummer- och skaldjur i vackra Bohuslän


4 - 7 okt 2022 | Skärhamn - Fiskebäckskil - Käringön - Åstol - Marstrand

Upplev magiskt vackra Bohusläns mysiga öar och fantastiska kustsamhällen. På denna resa njuter vi av höstens skaldjursfest med hummersafari och goda middagar och luncher vid havet. På med kavajen till supén och glöm inte badbyxorna för avkoppling i hotellets spa. Tillsammans med Club Eriks & Allt om Mat