Island & Irland – “Sagornas öar” som bjuder på magiska vyer, härliga kontraster och stor värme och kärlek. På Island bländas vi av kontraster när vi besöker natursköna Akureyri &  Isafjordur samt lilla metropolen Reykjavik. Vi njuter av livets goda på livliga Irland i Belfast och förundras över historian i England. Följ med oss på en oförglömlig upplevelse där drömmar blir till verklighet. Ombord vår lyxkryssare Celebrity Apex handlar livet om njutning och tillsammans upptäcker vi dessa skimrande pärlor!

Karta-CEL-Apex-Island-Irland

Karta Celebrity Apex – Island, Irland & England


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 5 juni 2023
Till 18 juni 2023

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
46 900:-
Infinite balkonghytt
51 900:-

Avreseort

 • Stockholm, Arlanda
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Amsterdam t/r inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 1 hotellnatt i Amsterdam inkl. frukost
 • Utflykt i Amsterdam
 • 12 nätters kryssning ombord Celebrity Apex
 • Helpension ombord inkl. ”Classic” dryckespaket
 • WiFi-paket
 • Underhållning & en mängd aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter & dricks ombord
 • Alla transfers enligt program
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd 7 % av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
46 900:-
Infinite balkonghytt
51 900:-
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
05 jun
Stockholm- Amsterdam
16.15 - 18.15
18 jun
Amsterdam - Stockholm
14.25 - 16.20

Vi flyger med SAS! Säg till om ni önskar flyga från annan ort eller uppgradera er flygresa.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
6 juni
Amsterdam, Nederländerna
-
- 17.00
7 juni
Till havs
-
-
8 juni
Till havs
-
-
9 juni
Akureyri, Island
- 09.00
- 20.00
10 juni
Isafjordur, Island
- 08.00
- 20.00
11 juni
Reykjavik, Island
- 08.00
-
12 juni
Reykjavik, Island
-
- 14.00
13 juni
Till havs
-
-
14 juni
Belfast, Nordirland
- 10.00
- 20.00
15 juni
Liverpool, England
- 08.00
- 17.00
16 juni
Till havs
-
-
17 juni
Dover, England
- 04.30
- 17.00
18 juni
Amsterdam, Nederländerna
- 06.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 5 jun
Avresa till Amsterdam

Vi flyger till Amsterdam på eftermiddagen och landar tidig kväll. När vi landat och fått ut våra bagage åker vi en gemensam transfer till hotellet vi ska bo på en natt innan vår kryssning startar. Kvällen är fri för egna aktiviteter!

Kanal, fint omgärdad av grönska och vackra hus, i Amsterdam.

Amsterdam

Dag 2 • 6 jun
Amsterdam, Nederländerna

Efter en god natts sömn och en välsmakande frukost beger vi oss iväg på en gemensam utflykt tillsammans med vår guide. Utflykten avslutas i hamnen där vi kommer att checka in på Celebrity Apex. När vi kommer ombord gör vi oss hemmastadda och äter en god lunch. Fartyget lämnar Amsterdam kl.17.00!

Celebrity-Apex

Celebrity Apex

Dag 3-4 • 7-8 jun
Till havs

Vi seglar vidare norr ut under två dagar mot den sagolika ön Island. Ombord vårt fartyg kan vi lugnt luta oss tillbaka med en drink, äta gott och även träna i gymmet.

Celebrity Edge Eden Cocktails

Cocktails i Eden Bar

Dag 5 • 9 jun
Akureyri, Island

Idag anländer vi till pittoreska Akureyri på Island. Trots stadens läge knappt 10 mil ifrån Polcirkeln kan man ofta skryta med Islands mest behagliga väder, väl inbäddad bland de höga bergen är man skyddade mot vind och blåst och kan i lugn och ro njuta av den storslagna skönhet som den omgivande naturen lockar med. Akureyri är Islands andra största stad med ca 14 000 invånare och man tar sig utan problem runt staden till fots. Passa på att besöka stadens vackra kyrka vars fönster speglar scener ur Islands historia, eller strosa igenom de Botaniska trädgårdarna och upptäck alla de olika växter som faktiskt finns på ön.

Akureyri-Island

Blå båt i Akureyri, Island

Dag 6 • 10 jun
Isafjordur, Island

Med höga fjäll på alla sidor är Ísafjörour en näst intill perfekt naturlig hamn. Ta en promenad och titta på stadens arkitektur, olika lokala hantverk och de äldsta husen på Island, bland annat byggnaden där maritima museet ligger. I rederiets breda utflyktsprogram kan vi välja mellan att gå i trollens fotspår eller njuta av det storslagna landskapet från hästryggen.

Vildhästar på Island.

Vildhästar

Dag 7-8 • 11-12 jun
Reykjavik, Island

Vi tillbringar två härliga dagar i Islands färgstarka och moderna huvudstad Reykjavik. Staden grundades år 877 e.Kr. och är idag en riktig kulturmetropol där bohemiska caféer blandas med lyxiga restauranger, trendiga designbutiker varvas med små charmiga secondhandaffärer och teatrar och gallerier ligger på rad. Hallgrímskirkja reser sig majestätiskt mot himlavalvet och från kyrkans torn har du en lysande utsikt över staden. Ät nyfångad färsk fisk på någon av de lokala restaurangerna och avsluta måltiden med landets nationalefterrätt ”skyr”, en typ av isländsk yoghurt. Tiden räcker till att både utforska Islands största metropol och upptäcka de magiska underverk som den isländska naturen bjuder på.

Blå Lagunen är en världsberömd utomhusbadanläggning belägen mitt i ett lavafält. Det mineralrika vattnet håller konstant en temperatur på 36 – 39 grader och den mjölkiga turkosa färgen tillsammans med den ständigt stigande ångan skapar en nästan övernaturlig skönhet.

Blå Lagunen på Island.

Området kring Geysir är berömt för sina varma källor, och gejsern Strokkur sprutar upp heta vattenkaskader med bara några minuters mellanrum. Geysir är en del av Gyllene Cirkeln och här ingår också den bländande vackra nationalparken Thingvellir och det imponerande vattenfallet Gullfoss.

Gejsern Geysir på Island.

Geysir, Island

Dag 9 • 13 jun
Till havs

Smällt alla era nya intryck under en dag till hav då vi kryssar söder ut mot Irland.

Vin – Celebrity Kryssningsfartyg

Middag på Celebrity Murano

 

Dag 10 • 14 jun
Belfast, Nordirland

Graciösa Belfast reser sig på båda sidor om floden Lagan som har sin mynning i den stora havsviken Belfast Lough och är omgiven av grönskande kullar. Den irländska pubkulturen med sång, dans, musik och välkomnande människor finns även här. Lokalinvånarna menar att det i Belfast finns massor av ”craic”, vilket är det nordirländska ordet för att ha roligt och umgås.

Som huvudstad i Nordirland och en del av Storbritannien har staden sedan länge varit plats för motsättningar mellan protestanter och katoliker. Sedan 1997 råder ett fredsavtal som fått våldet att minska drastiskt men i flera delar av staden gör väggmålningar och avspärrningar besökare påminda om historien.

City Hall i Belfast på Nordirland.

City Hall i Belfast

Dag 11 • 15 jun
Liverpool, England

Idag kommer vi till Storbritanniens sjunde största stad som ligger i nordvästra England, Liverpool! Staden är mest känt för två saker – sitt fotbollslag Liverpool FC & The Beatles! Det var här The Beatles föddes och växte upp, så vill vi fördjupa oss i den fantastiska kvartetten har vi definitivt kommit rätt. Besök The Beatles Story museum och se husen där John Lennon och Paul McCartney växte upp!

Besök Liverpools historiska område som heter Albert Dock här finns en enorm samling historiska industribyggnader och ett av UNESCO:s Världsarv. Utforska den intressanta delen av stadens förflutna och besök sedan ett av de många museerna som erbjuds.

AlbertDock-Liverpool-England

Albert Dock, Liverpool, England

Dag 12 • 16 jun
Till havs

Vi spenderar en härlig dag ombord på Celebrity Apex och njuter av god mat, dryck & sällskap!

Celebrity Edge Tuscan Dining Restaurang

Celebrity Apex Tuscan restaurang

Dag 13 • 17 jun
Dover, England

Idag kommer vi till Dover som ligger i Kent i sydöstra England. Hamnstaden ligger vackert inhyst bland de gedigna klipporna som varit symbolen för England under landets mörkaste krigstider. Passa på att åka in till London för att uppleva lite storstad, åk till vackra Dover Castle eller besök Canterbury Cathedral som är ett UNESCO världsarv. Under detta besök kan vi uppleva mycket kultur och historia!

Dover-Castle-Kent-England

Dover Castle i Kent, England

Dag 14 • 18 jun
Amsterdam, Nederländerna

Tidig morgon anländer vi Amsterdam igen och efter frukost kliver av fartyget för denna gång. Vi möts av vår transfer som tar oss på en liten Panoramatur innan vi når flygplatsen för hemfärd. På eftermiddagen är vi hemma igen, utvilade och fulla av nya spännande erfarenheter och goda bekantskaper.

DELA MED DINA VÄNNER:

Celebrity
– Edge, Apex & Beyond

Celebrity Edge class är den senaste klassen i Celebrity Cruises flotta och första fartyget, Edge, lanserades vintern 2018. Med banbrytande design och teknologi tar Celebrity Cruises sina gäster närmare havet och de fantastiska destinationer vi besöker. 2020 lanserades fartyg nummer 2 i klassen, Apex & 2022 lanserades fartyg nummer 3, Beyond!

The Magic Carpet

En av nyheterna ombord är bland annat “the Magic Carpet”, en gigantisk glasveranda som förflyttar sig mellan däck 2 och 16. Funktion och innehåll ändras och anpassas beroende på vilket däck verandan befinner sig på. På däck 16 blir ”the Magic Carpet” en läcker specialrestaurang med panoramautsikt över havet.

Resort Deck

På fartygen introducerar Celebriy Cruises det nya konceptet Resort Deck, ett poolområde där solstolarna vetter ut mot havet och relingen är av glas.

Uteområdena pryds av extraordinär design och unika konstverk. Här finner man allt från vackra skulpturer till bubbelbad formade som martiniglas. Designen och teknologin ombord gör att kryssningen ger gästerna en känsla av att komma närmare havet och resmålen.

 

 

Deluxe Ocean View Stateroom (ca. 22 m² stor)

Celebrity Edge – Deluxe Ocean View Stateroom

Edge Stateroom with Infinite Veranda (ca. 18,5 m² stor & balkong ca. 4 m² stor)

Celebrity Edge Stateroom with Infinite Veranda

CEL Edge Infinite Veranda

En nyhet i Edge-klassen är Infinity Veranda. Genom att trycka på en knapp görs hela vardagsrummet om till balkong. På så sätt får hytten både fantastisk utsikt och flera funktioner i en.

 

Sky Suite – S2 (ca. 28 m² stor & balkong ca. 8 m² stor)

CEL Edge Sky Suite layout

CEL Edge Sky Suite

Privata och lyxiga ute- och inneområden, exklusivt för våra Suite Class-gäster. Njut av sol och avkoppling på the Retreat Sun Deck, vår eleganta och luftiga utelounge med stilrena möbler, pool och bubbelbad.

Som svitgäst har man bland annat följande fördelar:

 • Privat butler service 24h om dygnet
 • Privat Lounge (The Retreat Sun Deck)
 • Privat restaurang (Luminae)
 • En flaska mousserande som välkomstgåva i sviten
 • Prioriterad in- & utcheckning

Läs mer om Celebrity – Millennium, Constellation, Summit & Infinity ›› | Celebrity – Solstice, Eclipse, Equinox, Silhouette & Reflection ›› | Celebrity – Xpedition ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm, Arlanda

Resdatum*

5 juni 2023 - 18 juni 2023

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 46 900:-
Infinite balkonghytt: 51 900:-

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd 7 % av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Världens vackraste fjordlandskap längs norska kusten med HAVILA


2 - 8 maj 2023 | Norrgående: Norska kusten från Bergen till Kirkenes

Följ med på världens vackraste kustresa. Under denna tur kryssar vi från Bergen till Kirkenes. Varje årstid har sina egna höjdpunkter och egenheter – det finns få platser där dessa variationer är så tydliga som i Norge. Om du har riktig tur kan du få uppleva samtliga fyra årstider på en och samma dag.