Tillsammans med Club Eriks & Allt om Mat.

Följ med oss till magiskt vackra Bohuslän under hösten när lugnet återvänt till Sveriges framsida.
Det salta friska havet, en myriad av mysiga öar, kobbar och skär i rosaskiftande granit, fantastiska kustsamhällen och mysiga fiskebyar – allt detta formar ramverket till vår resa när vi njuter av höstens skaldjursfest med goda middagar och luncher vid havet. Strömmar av kallt vatten från Nordatlanten tränger in längs kusten i skyddade vikar, vilket skapar ett unikt ekosystem där skaldjur av alla de slag växer långsamt och blir stora och smakrika och klassas bland de bästa i världen.

Pittoreska Skärhamn ute på Tjörn blir vårt första stopp, med kultur i fokus. Här finns det välkända Nordiska Akvarellmuseet som vi besöker. Sen fortsätter vi längst ut i havsbandet till lilla Käringön, som blir vår bas under två dagar. Här har fiske varit i fokus i många generationer och vi vandrar runt i spåren av väderbitna fiskare och sjörövare. Vi ger oss ut på hummer-safari, äter ostron och annat gott och njuter i fulla drag. Den som så önskar badar bastu och svalkar sig i de klara böljorna.
Vi tar båten till Klädesholmen för en annan smakupplevelse och fortsätter sen till idylliska Marstrand, där kungligheter och den svenska eliten frotterade sig med varandra runt sekelskiftet 1900. Här ligger de vackra gamla trähusen tätt längs smala gator, med Carlstens Fästning som tronar över hela härligheten uppe på berget.

Enligt Lonely Planet är det få platser i världen som kan mäta sig med den väderbitna skönheten längs Bohusläns kust. Kom med och njut av den, det västsvenska gemytet och underbar mat ur havens djup.

 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 3 oktober 2023
Till 6 oktober 2023

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
20 900:- PÅ FÖRFRÅGAN

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Göteborg t/r, inkl. en resväska per person
 • Alla lokala transporter med buss och båt
 • Två nätter på Käringön, del i dubbelrum, inkl. frukost
 • En natt på Grand Hotel Marstrand, del i dubbelrum, inkl. frukost
 • Fyra luncher inkl. dryck
 • Två middagar inkl. vinpaket
 • Hummersafari
 • Hummersupé inkl. vinpaket
 • Ostronprovning inkl. dryck
 • Alla entréer enligt program
 • Lojalitetsbonus 2 % på resans pris

Upplevelsen genomförs med minimum 14 gäster.

Tillägg

 • Enkelrumstillägg: Pris på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
 • Reseförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring – kontakta oss för prisuppgift

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
20 900:- PÅ FÖRFRÅGAN
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

Tanken var att vi skulle ta tåget till/från Västkusten. Men pga planerat banarbete fungerar inte detta, tyvärr.

Därför flyger vi:

3 oktober, Stockholm/Arlanda – Göteborg: 08.15 – 09.15
6 oktober, Göteborg – Stockholm/Arlanda: 19.25 – 20.25

DAGSPROGRAM

3 okt
Avresa till Bohuslän

Avresa från Arlanda kl. 08.15. Ankomst till Göteborg/Landvetter en timme senare, där vår färdledare Helena och en buss tar emot.

Första stopp är Skärhamn ute på Tjörn. Detta är ett genuint gammalt fiskesamhälle med smala gränder och sjöbodar som ligger tätt. Vi börjar med en god lunch på restaurang Vatten, bestående av ”Catch of the day” med ett glas vin. Färskare än så här blir inte fisken. I Skärhamn ligger det berömda Nordiska Akvarellmuseet och givetvis besöker vi detta innan vi sen far vidare mot Käringön, med båt sista biten.
Denna bilfria ö har en lång historia av fiske i alla dess former och har varit ett fiskecentrum sedan 1700-talet. Ön har också fött fram en tvättäkta sjörövare, fiskarsonen Olof Knape som så småningom blev admiral under Karl XII, vilket i princip var det samma som en statligt sponsrad sjörövarkarriär.

Här ska vi bo på mysiga Lotshotellet (6 dubbelrum) alternativt Hotell Käringön (3 dubbelrum).

På kvällen möts vi upp för en fördrink följt av en härlig 3-rättersmiddag på Hotell Käringön.

4 okt
Käringön

Efter frukost är det dags att bege sig ut på hummersafari där vi tillsammans drar upp hummertinor och hoppas på fångst av havets svarta guld – hummern. Vi kommer att dela upp oss i två grupper (cirka 1,5 timme per grupp). Grupp 1 startar med hummersafari medan grupp 2 kan promenera runt på den mysiga ön eller njuta av en bastu sen byts vi av.

Hummerfiske-Bohuslän

När alla är iland igen är det dags för en god lunch på Hotell Käringön, efterföljt av en guidad tur runt ön. Vi avslutar  på Karingo, som är ett bohuslänskt smaktempel. Under deras brygga hänger de svenska ostronen ”Ostrea edulius” i nätkassar. De plockar dem själva direkt ur havet, så färskare ostron går knappast att få. Vi blir med andra ord serverade pinfärska ostron,  till detta dricker vi champagne.

Karingo, Bohuslän

På kvällen avnjuter vi en hummersupé med tillhörande dryck på Petersons Krog. Mums!

5 okt
Käringön, Marstrand

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och påbörjar vår resa från Käringön med båt via Mollösund och Kyrkesund till Klädesholmen utanför Tjörn. Den lilla ön ”andas, lever och levererar sill och dess historia” som turistinformationen säger. Det har blivit lunchdags och den serveras på trevliga Salt & Sill med ett fantastiskt läge och vidsträckt utsikt över havet. Dagens fångst står på menyn.

Återigen mätta och belåtna lämnar vi Klädesholmen och åker vidare mot Åstol, den lilla karga klippön med sina vita trähus. Här gör vi ett kort stopp innan vi tuffar vidare mot slutmålet för dagen, Marstrand – beläget där Skagerack och Kattegatt möts.

Tidig eftermiddag checkar vi in på Grand Hotel Marstrand, alldeles intill parken med det ljuvliga namnet Paradisparken. Detta är ett hotell med anor – här höll kung Oscar II till under sin tid, omkring sekelskiftet 1900, liksom den svenska eliten. Resten av eftermiddagen är fri  för egna aktiviteter. Sträck på benen och ”kaja” lite, dvs gå fram och tillbaka på kajen, ett populärt nöje under högsäsongen. Vid 18.00 möts vi upp för en välkomstdrink och äter middag på hotellets restaurang, Tenan.

Marstrand Bohuslän

Marstrand Bohuslän

6 okt
Marstrand - hemresa

Efter frukost gör vi en guidad tur i stan som avslutas på Carlstens fästning, som i över 300 år vakat över denna del av kusten. Vid 12-tiden tar vi en färja från Marstrandsön till Koön, där den östra delen av Marstrand ligger. Här sätter vi oss till bords och äter lunch på Ottos – Marstrands Havshotell.

Marstrand Bohuslän

Nu börjar vårt Västkustäventyr lida mot sitt slut. Under eftermiddagen tar vi bussen tillbaka till flygplatsen för att kliva ombord på planet upp till Stockholm/Arlanda.

DELA MED DINA VÄNNER:

Royal Caribbean
Liberty of the Seas

Freedom-klassen

På Liberty of the Seas® trivs hela familjen. Ombord finns flera härliga pooler och en mängd aktiviteter som klättervägg, skridskobana och surfmaskin att välja bland. Enbart på Royal Caribbean® hittar du FlowRider® – surfsimulatorn där det forsar ut omkring 130 000 liter vatten i minuten. Rolig oavsett om du är en erfaren surfare eller om du aldrig förr har provat.

Koppla av i fartygets spa och shoppa i någon av alla butiker som finns ombord, eller njut av maten på någon av de spännande restaurangerna. Ett gourmetbageri i 1940-tals vintagestil som serverar 30 olika cupcakes är rena Cupcakehimmeln med färska, nybakade cupcakes varje dag. Här kan du anmäla dig till en kurs där du lär dig dekorera perfekta cupcakes.

Upplev en fantastisk isshow med professionella isdansare från hela världen, på isbanan som finns ombord.

Ombord finns flera barnklubbar och H2O Zone är en lekplats för alla barn som älskar vatten. Här finns vattensprutande gejsrar, vattenfall, vattenpistoler, plaskpool och mycket mer. Garanterat plask och skoj för fartygets yngsta gäster.

LIBERTY OF THE SEAS

FAKTA OM LIBERTY OF THE SEAS
• 339 meter lång
• 160 000 bruttoton
• 3 700 gäster
• 15 däck

 

SE ROYAL CARIBBEANS ALLA KRYSSNINGSFARTYG HÄR ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

3 oktober 2023 - 6 oktober 2023

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbelrum: 20 900:- PÅ FÖRFRÅGAN

 • Enkelrumstillägg: Pris på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
 • Reseförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring – kontakta oss för prisuppgift

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Mat & vin i tyska Pfalz


21 - 24 maj 2024 | Tyskland - Pfalz - Deidesheim

Vi tillbringar några härliga vårdagar i vinregionen Pfalz i sydvästra Tyskland, som kan ses som en naturlig fortsättning på franska Alsace. Vi bor i charmiga Deidesheim, en stad som präglas av vinturism och gastronomi, längs "Deutsche Weinstrasse". Guide Michelin har varit frikostiga med stjärnor på denna lilla ort, där matlagningskonsten går hand i hand med vinmakeriet, och vi får upptäcka regionens mat och viner, och kultur på vår resa.

Kulinariska Baskien – fantastisk mat & vin


8 - 12 okt 2024 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

Det högsta antalet Michelinstjärnor per capita i Europa hittar man i den spanska delen av Baskien. Här är kokkonsten uråldrig, köket modernt och experimentellt och tillgången till råvaror från hav och land fantastisk. Vi äter lunch med avsmakningsmeny på Arzak i San Sebastian, som har tre stjärnor i Guide Michelin, går en barrunda med pinxtos och besöker Guggenheimmuseet i Bilbao.