Följ med oss till magiskt vackra Bohuslän under hösten när lugnet återvänt till Sveriges framsida.
Det salta friska havet, en myriad av mysiga öar, kobbar och skär i rosaskiftande granit, fantastiska kustsamhällen och mysiga fiskebyar – allt detta formar ramverket till vår resa när vi njuter av höstens skaldjursfest med goda middagar och luncher vid havet. Strömmar av kallt vatten från Nordatlanten tränger in längs kusten i skyddade vikar, vilket skapar ett unikt ekosystem där skaldjur av alla de slag växer långsamt och blir stora och smakrika och klassas bland de bästa i världen.

Pittoreska Skärhamn ute på Tjörn blir vårt första stopp, med kultur i fokus. Här finns det välkända Nordiska Akvarellmuseet som vi besöker. Sen fortsätter vi längst ut i havsbandet till lilla Käringön, som blir vår bas under två dagar. Här har fiske varit i fokus i många generationer och vi vandrar runt i spåren av väderbitna fiskare och sjörövare. Vi ger oss ut på hummer-safari, äter ostron och annat gott och njuter i fulla drag. Den som så önskar badar bastu och svalkar sig i de klara böljorna.
Vi tar båten till Klädesholmen för en annan smakupplevelse och fortsätter sen till idylliska Marstrand, där kungligheter och den svenska eliten frotterade sig med varandra runt sekelskiftet 1900. Här ligger de vackra gamla trähusen tätt längs smala gator, med Carlstens Fästning som tronar över hela härligheten uppe på berget.

Enligt Lonely Planet är det få platser i världen som kan mäta sig med den väderbitna skönheten längs Bohusläns kust. Kom med och njut av den, det västsvenska gemytet och underbar mat ur havens djup.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 30 september 2025
Till 3 oktober 2025

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
21.900:-

Avreseort

  • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

  • Club Eriks färdledare
  • Flyg Stockholm – Göteborg t/r, inkl. en resväska per person
  • Alla lokala transporter med buss och båt
  • Två nätter på Hotell Käringön, del i dubbelrum, inkl. frukost
  • En natt på Kurhotellet, Marstrand, del i dubbelrum, inkl. frukost
  • Fyra luncher inkl. dryck
  • Två middagar inkl. vinpaket
  • Hummersafari
  • Hummersupé inkl. vinpaket
  • Ostronprovning inkl. dryck
  • Alla entréer enligt program
  • Lojalitetsbonus 2 % på resans pris (värdebevis översänds efter hemkomsten)

Upplevelsen genomförs med minimum 14 gäster.

Tillägg

  • Enkelrumstillägg: Pris på förfrågan
  • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
  • Reseförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring – kontakta oss för prisuppgift

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
21.900:-
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
30 sep
Stockholm - Göteborg
09.10 - 10.10
1 t
3 okt
Göteborg - Stockholm
19.25 - 20.25
1 t

Vi flyger med SAS tur/retur. Om ni önskar uppgradera till PLUS, vänligen hör av er så återkommer vi med prisuppgift.



DAGSPROGRAM

30 sep
Avresa till Bohuslän

Avresa från Arlanda kl. 09.10. Ankomst till Göteborg/Landvetter en timme senare, där vår färdledare Helena och en buss tar emot.

Första stopp är Skärhamn ute på Tjörn. Detta är ett genuint gammalt fiskesamhälle med smala gränder och sjöbodar som ligger tätt. Vi börjar med en god lunch på restaurang Vatten, bestående av ”Catch of the day” med ett glas vin. Färskare än så här blir inte fisken. I Skärhamn ligger det berömda Nordiska Akvarellmuseet och givetvis besöker vi detta innan vi sen far vidare mot Käringön, med färja från Tuvesvik (vi promenerar ombord).
Denna bilfria ö har en lång historia av fiske i alla dess former och har varit ett fiskecentrum sedan 1700-talet. Ön har också fött fram en tvättäkta sjörövare, fiskarsonen Olof Knape som så småningom blev admiral under Karl XII, vilket i princip var det samma som en statligt sponsrad sjörövarkarriär.

Här ska vi bo på mycket trevliga Hotell Käringön.

Kvällsvy över Käringön med Hotell Käringön i förgrunden

Hotell Käringön – photocredit Amplifyphoto

På kvällen möts vi upp för en fördrink följt av en härlig 3-rättersmiddag på vårt hotells trevliga restaurang.

1 okt
Käringön

Efter frukost är det dags att bege sig ut på hummersafari där vi tillsammans drar upp hummertinor och hoppas på fångst av havets svarta guld – hummern. Vi kommer att dela upp oss i två grupper (cirka 1,5 timme per grupp). Grupp 1 startar med hummersafari medan grupp 2 kan promenera runt på den mysiga ön – sen byts vi av.

En stor nyfångad hummer

Hummer Käringön

När alla är iland igen är det dags för en god lunch på Hotell Käringön, efterföljt av en guidad tur runt ön. Vi avslutar  på Karingo, som är ett bohuslänskt smaktempel. Under deras brygga hänger de svenska ostronen ”Ostrea edulius” i nätkassar. De plockar dem själva direkt ur havet, så färskare ostron går knappast att få. Vi blir med andra ord serverade pinfärska ostron,  till detta dricker vi champagne.

Vacker vy över Käringön

Käringön

På kvällen avnjuter vi en hummersupé med tillhörande dryck på Petersons Krog. Mums!

2 okt
Käringön, Marstrand

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och påbörjar vår resa från Käringön med båt via Mollösund och Kyrkesund till Klädesholmen utanför Tjörn. Den lilla ön ”andas, lever och levererar sill och dess historia” som turistinformationen säger.
Ön omnämns första gången som ”ett gammalt fiskeläge” sent 1500-tal, i en reseberättelse av biskopen i Oslo stift, dit Klädesholmen hörde.

Det har blivit lunchdags och den serveras på trevliga Salt & Sill med ett fantastiskt läge och vidsträckt utsikt över havet. Dagens fångst står på menyn.

Återigen mätta och belåtna lämnar vi Klädesholmen och åker vidare mot Åstol, den lilla karga klippön med sina vita trähus, innan vi tuffar vidare mot slutmålet för dagen, Marstrand – beläget där Skagerack och Kattegatt möts.

Tidig eftermiddag checkar vi in på Marstrands Kurhotell, beläget alldeles intill vattnet på Marstrandsön. Hotellet har rötter i 1800-talets kurortstradition då välbärgade svenskar reste hit för att förbättra sitt välbefinnande via salta bad, frisk luft och vacker natur. Resten av eftermiddagen är fri  för egna aktiviteter. Sträck på benen och strosa runt i den charmiga gamla trästaden med vackra sekelskifteshus längs kullerstensbelagda gator eller ”kaja” lite, dvs gå fram och tillbaka på kajen, ett populärt nöje under högsäsongen. Vid 18.00 möts vi upp för en välkomstdrink och äter sen middag på Societetshuset, alldeles intill hotellet.

Vy över restaurang Societetshuset och intilliggande Kurhotellet i Marstrand.

Societetshuset, Marstrand

3 okt
Marstrand - hemresa

Efter frukost gör vi en guidad tur i stan som avslutas på Carlstens fästning, som i över 300 år vakat över denna del av kusten.

Flygvy över Marstrand
Marstrand

Vid ettsnåret beger vi oss till Grand Hotel Marstrand, intill parken med det inbjudande namnet Paradisparken. Här äter vi lunch i klassisk miljö från 1800-talets slut. Mätta och belåtna tar vi sen färjan från Marstrandsön till Koön, där den östra delen av Marstrand ligger.
Här kliver vi ombord på bussen tillbaka till flygplatsen för att återvända till Stockholm/Arlanda och vårt Västkust-äventyr är över för denna gång.

DELA MED DINA VÄNNER:

SEA CLOUD

Lyxiga Sea Cloud byggdes redan 1931 och användes som privat yacht för en amerikansk miljonärska. Hon är ett utsökt fartyg som kombinerar den tidlösa elegansen hos segelbåtar från det förflutna med dagens höga säkerhetsstandarder. Fartyget tar endast 64 gäster och har en verkligt unik atmosfär där 10 av de 32 hytterna fortfarande är de ursprungliga hytterna.

De stora seglen ställs in för hand och är en verkligt magisk syn. Det tar ungefär 45 minuter att hissa och hala dem varje gång och det är ett dedikerat team ombord som sköter detta hantverk.

Extravagant charm och autentisk windjammer-känsla

Sea Cloud är en levande legend. Hon byggdes för 90 år sedan som en privat lyxyacht och är idag en självsäker stilikon och en generös värdinna för resenärer som söker det lilla extra till havs.

Passagerare: max 64
Besättning: ca 60
Längd: ca 110 m
Antal segel: 29
Total seglingsyta: 3,000 m²

 

Deluxe Suite kategori B ombord på Sea Cloud.

Deluxe Suite ombord på Sea Cloud.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

30 september 2025 - 3 oktober 2025

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!



Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbelrum: 21.900:-

  • Enkelrumstillägg: Pris på förfrågan
  • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
  • Reseförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring – kontakta oss för prisuppgift

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Kulinariska Baskien – fantastisk mat & vin


30 sep - 4 okt 2025 | Baskien i norra Spanien: Bilbao och San Sebastian

Välkommen till Baskien, där man i den spanska delen hittar högst antal Michelinstjärnor per capita i Europa. Här är kokkonsten uråldrig, köket modernt och experimentellt och tillgången till råvaror från hav och land fantastisk. Vi äter lunch med avsmakningsmeny på Arzak i San Sebastian, som har tre stjärnor i Guide Michelin, går en barrunda med traditionella pinxtos och besöker Guggenheimmuseet i Bilbao.