Välkommen till Barbados och södra Karibien! Njut av härliga dagar i levnadsglad calypsotakt och av en paus från mörk, svensk vinter.

Vår värd är Inger ”Inkan” Andersson, som har bott på denna fantastiska ö under flera år och skapat mycket starka band till den livsbejakande befolkningen. Inkan kommer att ta oss med till platser som betyder mycket för henne. Till allt från små smultronställen som lämpar sig för en svalkande öl i skuggan till någon av de många stränderna, varav vissa finns med på listan över världens bästa. Vi flyger till Bridgetown, öns huvudstad, och utforskar denna paradisö under fyra dagar. Det blir ett potpurri av vackra solnedgångar, turkosblå böljor på västkusten och mer dramatisk natur på östkusten där surfarna håller till, besök på någon gammal sockerrörsplantage och strosande på gatorna i Bridgetowns historiska kvarter. Självklart måste vi också prova den bärnstensfärgade romen och smaka på lokal kokkonst, med mycket inslag av fisk och härliga kryddor.

Den femte dagen lämnar vi hotellet för vår nya hemvist, RCCL’s fartyg Grandeur of the Seas, som är ett av de mindre och mer intima fartygen i deras flotta. Både service och mat håller den erkänt höga klass som gjort rederiet till ett av världens mest populära. Under sjudygnskryssningen kommer vi att göra dagliga strandhugg på ett antal öar som ligger som ett pärlband strax norr om den sydamerikanska kontinenten, såsom tvillingöarna Trinidad och Tobago, kryddön Grenada, idylliska St Vincent, natursköna Dominica samt vackrast i klassen – St Lucia.

Om inte detta datum passar, se vår resa i februari. Läs mer.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 19 januari 2022
Till 1 februari 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
42.900:-
Balkonghytt
44.900:- FULLBOKAD
Minisvit
53.900:- FULLBOKAD

Avreseort

  PROJEKTLEDARE
  Ann Ewaldsson
  ann.ewaldsson@cluberiks.se
  08 – 20 55 00

  I priset ingår

  • Vår värd/färdledare Inger Inkan Andersson
  • Flyg Stockholm – Bridgetown/Barbados, tur/retur inkl. alla idag kända skatter & avgifter
  • 1 incheckad resväska per person
  • Inkvartering 5 nätter på hotell på Barbados, inkl. frukost
  • Utflykter och aktiviteter enligt dagsprogrammet
  • 2 luncher, exkl. dryck
  • 3 middagar, exkl. dryck
  • Katamaran-tur med middag, inkl. dryck
  • 7-nätters kryssning med Grandeur of the Seas
  • Helpension ombord, exkl. dryck
  • Roomservice ombord*
  • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
  • Skatter, hamnavgifter och dricks under kryssningen
  • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (värdebevis översänds efter hemkomst

  *Rumsservice erbjuds dygnet runt. Kontinental frukost serveras vid förbeställning till hytten mellan kl. 07.00-10.00 och ingår i kryssningens pris. För övriga beställningar för rumsservice tillkommer en serviceavgift på ca 8 USD/beställning.

   

  Tillägg

  • Enkelhyttstillägg på förfrågan
  • Dryckespaket Deluxe
  • Avbeställningsskydd Gouda, 5 % av resans pris
  • Reseförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring, pris på förfrågan

   

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  DELA MED DINA VÄNNER:
  PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
  Utsideshytt
  42.900:-
  Balkonghytt
  44.900:- FULLBOKAD
  Minisvit
  53.900:- FULLBOKAD
  PROJEKTLEDARE
  Ann Ewaldsson
  ann.ewaldsson@cluberiks.se
  08 – 20 55 00  Vi flyger med Lufthansa/Brussels Airlines i samarbeta med Eurowings. Om ni önskar flyga från annan ort, vänligen hör av er för tidtabell och prisuppgift. Detsamma gäller om ni skulle vilja uppgradera flyget.


  KRYSSNINGSSCHEMA

  DAG
  HAMN
  ANKOMST
  AVGÅNG
  23 jan
  Bridgetown, Barbados
  -
  - 22.00
  24 jan
  Scarborough, Tobago
  - 08.00
  - 18.00
  25 jan
  Port of Spain, Trinidad
  - 08.00
  - 18.00
  26 jan
  St George's, Grenada
  - 08.00
  - 18.00
  27 jan
  Kingstown, St Vincent
  - 08.00
  - 18.00
  28 jan
  Roseau, Dominica
  - 08.00
  - 18.00
  29 jan
  Castries, St Lucia
  - 08.00
  - 18.00
  30 jan
  Bridgetown, Barbados
  - 07.00
  -
  DELA MED DINA VÄNNER:

  DAGSPROGRAM

  Dag 1, 19 jan
  Avresa till Barbados

  Avresa från Sverige under morgontimmarna och ankomst till Barbados huvudstad Bridgetown under eftermiddagen. Transfer till vårt hotell för incheckning och en välförtjänt välkomstdrink och därefter lite lugn och ro. Tidig kväll blir det en gemensam middag.

  Dag 2, 20 jan
  Barbados

  Efter frukost är det dags att stifta bekantskap med Bridgetown som ligger en kort färd från hotellet.
  Namnet härstammar från den bro som urinvånarna byggde över floden Constitution. Britterna koloniserade Barbados tidigt 1600-tal och först odlades här bomull och tobak. I o med att sockerrör introducerades runt 1640 förändrades ekonomin och de sociala strukturerna och så småningom blev ön en centralpunkt för handel i området. Idag är Bridgetown en livlig plats, med sin blandning av afrikanskt, brittiskt och amerikanskt kulturarv. Vi strosar runt och upptäcker stadens UNESCO världsarv, det gamla fortet, en av de äldsta synagogorna i ”Nya Världen” och tar oss därefter till Mount Gay, världens äldsta rom-distilleri. Här blir det en lärorik stund om romens historia, hur den tillverkas och förstås en provsmakning. Vi avslutar med en lunch-buffet i Barbados-stil.

  Njut av sol & strand under eftermiddagen. Egen tid/middag under kvällen.

  Dag 3, 21 jan
  Barbados

  Dags för en ö-rundtur. Vi inleder med Holetown, den första brittiska bosättningen på Barbados, en bit norr om Bridgetown. I Speightstown, en gång kallad Little Bristol, förenas kolonial charm med en modern livsrytm och här gör vi ett stopp för en fika. Stränderna längs västkusten är vykortsvackra med sin vita sand och lugna turkosblå vatten, men just nu är det bara ögonfröjd, eftersom vi är på väg till St Nicholas Abbey, en vacker herrgård från sent 1650-tal. En fascinerande aspekt av arkitekturen är att huset är komplett med öppna spisar och massiva skorstenar, trots att temperaturen på Barbados sällan går under 25 grader.

  Ett stenkast härifrån ligger Cherry Tree Hill, med den bästa utsikten över den karga och dramatiska östkusten, även kallad Scotland District. Här står man på toppen av en undervattensbergskedja som sträcker sig från Trinidad till Puerto Rico. Östra Barbados är enda platsen där bergen når ovanför vattenytan.

  Efter lunch fortsätter vi söderut längs Atlant-kusten till den pittoreska fiskebyn Bathsheba, populär bland surfare.

  Gemensam middag under kvällen.

  Dag 4, 22 jan
  Barbados

  Ägna första delen av dagen åt egna upptäcktsfärder, eller bara koppla av i skuggan med en god bok.
  Under sena eftermiddagen är det dags för en katamaran-tur ut på den klarblå böljan. Snorkla och upplev undervattenslivet, simma med sköldpaddor och ha trevligt tillsammans med övriga i gruppen.

  Middag serveras ombord medan solnedgången färgar havet guldgult.

  Dag 5 - 23 jan
  Barbados

  Njut av en lugn morgon på hotellet. Transfer till hamnen mitt på dagen, för incheckning och ombordstigning. Lunch serveras ombord och därefter kan ni börja bekanta er med fartyget, alternativt gå iland igen.

  Grandeur of the Seas kastar loss sen kväll, vid 22.00.

  Grandeur of the Seas

  Dag 6 - 24 jan
  Scarborough, Tobago

  Kryssningens första strandhugg är på ön Tobago och staden Scarborough vars anor sträcker sig tillbaka till mitten av 1600-talet. Letter (från Kurland), spanjorer, holländare, fransmän och britter har ”lekt Hela Havet Stormar” här och ön har bytt kolonisatörer flest antal gångar av alla i Västindien. Sedan tidigt 60-tal är ön tillsammans med Trinidad självständig.
  Tobago är omgivet av bländande aquamarinblå vikar med palmskuggade stränder, här finns lummig regnskog med en myriad av tropiska fåglar, vattenfall med svalkande friskt vatten, pittoreska fiskebyar och framför allt lugn och ro. Här råder en avslappnad stämning som det är lätt att anamma – varva ner och njut i en bekväm hammock, barfota med en frostig öl eller en tropisk drink i handen – som the locals.

  Dag 7 - 25 jan
  Port of Spain, Trinidad

  Trinidad är den allra sydligaste ön i hela Västindien, endast 11 km norr om Venezuelas kust. Port of Spain är huvudstad i landet som också inkluderar Tobago. Staden är en liten smältdegel med influenser från ursprungsbefolkningen, engelsmännen, spanjorerna, delar av Afrika, Mellan Östern och Kina med flera. Tack vare stora tillgångar av olja och naturgas är levnadsstandarden här betydligt högre än på många av de andra öarna i regionen. En gång i tiden var kakao från Trinidad bland de bästa i världen och tidigt 1900-tal byggde kakao-baronerna fantastiska viktorianska herrgårdar (The Magnificent Seven) nära stadens stora park.

  När man är i Trinidad och Tobago måste man förstås ägna sig åt en stund av ”liming” som man är specialister på här. Att go liming är att göra ingenting, tillsammans med andra, man ”hänger” och är social samtidigt, förstås med en drink i handen.

  Dag 8 - 26 jan
  St George's, Grenada

  Från morgon till tidig kväll besöker vi Grenada och dess pittoreska huvudstad St George’s. Ön är vida känd som ”the Spice Island”, kryddön och härifrån kommer många av världens kryddor såsom muskot, kryddnejlika och vanilj. Runt ön finns lummiga odlingar och på marknaderna säljs den pinfärska skörden. Även här finns det förstås gott om fina stränder för den som hellre kopplar av med härliga bad.

  För snart 40 år sedan steg Grenada in på världsarenan i o m att bl a USA under Ronald Reagans ledning invaderade landet och störtade den dåvarande regimen. Sedan 1984 har demokratiskt valda regeringar styrt landet.

  Dag 9 - 27 jan
  Kingstown, St Vincent

  St Vincent är en del av landet St Vincent and the Grenadines som består av totalt 32 öar. Huvudstad är Kingstown och här gör Grandeur of the Seas sitt dagsstopp denna torsdag. Ett par av det lilla landets öar har länge varit kända som lekplatser för några av världens ”rich & famous”, men merparten ligger utanför allfarvägarna och turist-trängseln är inte så stor.
  Om ni under besöket tycker er skymta captain Jack Sparrow och hans skepp the Black Pearl så är det kanske inte fantasin som spelar er ett spratt – delar av filmerna Pirates of the Caribbean spelades in här och det är lätt att förstå varför. St Vincent är verkligen kvintessensen av Västindien, med lummig grönska, färgglada hus längs sluttningarna och kristallklara turkosblå vågor som böljar in över paradisliknande stränder. Här finns också aktiva vulkaner, La Soufriere utanför Kingtown når dryga 1200 över havsytan.

  Kingstown, St Vincent

  Dag 10 - 28 jan
  Roseau, Dominica

  Denna dag tillbringas på den nordligaste av öarna under kryssningen, Dominica. Särskilt långt norrut är vi dock inte, ön ligger på 15 breddgraden – att jämföra med Stockholms 59e breddgrad.
  Namnet Dominica sägs komma från att Columbus anlände hit en söndag och helt sonika döpte den efter veckodagen. Ön är bergig, med vilande vulkaner, en av världens största termiskt aktiva sjöar Boiling Lake och ett antal varma källor och vattenfall. På en stor del av ön växer regnskog och här är det verkligen främst naturen som lockar och inte salta bad, då stränderna är få. Huvudstaden Roseau har bevarat mycket av sin ursprungliga karibiska charm med smala gränder, hus i regnbågens alla färger och ett charmigt, sprudlande gatuliv. Stadens marknad inbjuder till provsmakning av väldoftande lokala specialiteter.

  Dag 11 - 29 jan
  Castries, St Lucia

  Kryssningens sista stopp blir på en av de vackraste öarna i regionen – St Lucia, vars namn förstås kommer från det sicilianska helgonet. Mycket gemensam med vårt ljusfirande i mörka kalla december har denna ö däremot inte, med sin temperatur på mellan 27-30 grader året runt och ständigt ljumma böljor. Här finns det ingen ände på naturens skönhet, med de två sockertoppsformade bergen Les Pitons som det allra mest fotogeniska ögongodiset. Ön är frodigt grön och lummig, den omges av lena, vita sandstränder och turkosblå vikar där smäckra segelbåtar med fladdrande segel tar sig fram. Dess huvudstad Castries är byggd runt en naturlig hamn och här finns både franskt och brittiskt kolonialt arv, både vad gäller arkitektur och mat.

  St Lucia Les Pitons

  Dag 12 - 30 jan
  Barbados - hemresa

  Tidig morgon återvänder vi till Barbados och blir landkrabbor igen. Vi får en sista dag på Barbados för att smälta intryck, koppla av i skuggan under en palm, umgås med nyfunna vänner och bara njuta. Gemensam middag under kvällen.

  Dag 13 - 31 jan

  Njut av en lugn morgon på hotellet, promenera på stranden eller gör en liten shoppingrunda in till Bridgetown. Under eftermiddagen styr vi kosan mot flygplatsen igen för att återvända till våra breddgrader och vintern.

  Dag 14 - 1 feb
  Hemkomst

  Efter planbyte under morgontimmarna står vi åter på svensk mark under eftermiddagen. Stort tack för denna gång.

  DELA MED DINA VÄNNER:

  Anawrahta

  Fartyget Anawrahta är byggt för att likna en engelsk hjulångare från förr. Dess vita, sirliga räcken, vackra träsniderier, glänsande mässing och inbjudande miljöer förflyttar oss till en annan tidsepok, där överdåd från det brittiska imperiet blandas med Indokinas charm & romantik.

  Det är byggt år 2015 och mäter 65 m x 14 m x 14 m (längd / bredd / höjd). Det har tre däck plus ett soldäck med en liten pool för svalkande dopp.
  Det finns totalt 23 hytter ombord, i fyra olika hyttkategorier: deluxe och deluxe excecutive (totalyta 32 m2), junior-sviter (totalyta 48 m2), excecutive-sviter (totalyta 59 m2) och slutligen två royal-sviter (totalyta 86 m2). Alla hytter har en privat balkong med stolar & bord, de största sviterna har även en privat jacuzzi på balkongen. Hytterna är bekvämt och vackert inredda, med fullt ljusinsläpp från balkongdörrarna helt i glas. Här finns luftkonditionering, mini-safe, hårfön och även kikare, badrock och solhatt.

  De allmänna utrymmena är spaciösa och inbjudande. På det översta hyttdäcket hittar vi den eleganta matsalen, Hintha Hall som rymmer alla gäster vid en sittning. Man är stolt över sin mat, som i mångt och mycket speglar det lokala köket och dess spännande mix av influenser från bl a Indien och Thailand. Landet har en lång kustlinje, därför är fisk och skaldjur är vanligt förekommande, precis som färska örter och aromatiska kryddor. Men även internationella favoriter står på menyn.
  Intill restaurangen ligger Kipling Bar, inredd i varma kryddtoner och helt öppen ut mot omgivningarna. Mingla, njut av en drink och låt världen glida förbi i sakta mak. På däcket därunder finns fartygets lounge (Mandalay) och receptionsområde, allt bekvämt möblerat. Vill man unna sig en skön spabehandling finns Thazin Spa på main deck, det understa hyttdäcket.

  Anawrahta var kung på tusentalet och den som skapade det burmesiska riket och det finns inget bättre sätt att uppleva hans gamla domäner än med flodkryssaren som bär hans namn.

  Däckplan Anawrahta


  Deluxe-Deluxe Executive-hytt

   

   

  Passagerkapacitet:
  Tonnage:
  Längd:


  DELA MED DINA VÄNNER:
  DELA MED DINA VÄNNER:

  Avreseort*

  Inga avreseort angivet


  Resdatum*

  19 januari 2022 - 1 februari 2022

  Resenär 1

  Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!  Kopiera uppgifter till nästa resenär

  Pris per person

  Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

  Utsideshytt : 42.900:-
  Balkonghytt : 44.900:- FULLBOKAD
  Minisvit : 53.900:- FULLBOKAD

  • Enkelhyttstillägg på förfrågan
  • Dryckespaket Deluxe
  • Avbeställningsskydd Gouda, 5 % av resans pris
  • Reseförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring, pris på förfrågan

   

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
  Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
  Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

  Liknade resor

  Kryssning i södra Karibien med Celebrity Equinox – en resa bland exotiska paradisöar


  KOMMANDE vintern 2022 | Florida - St Lucia - St Kitts - Barbados - Grenada - Antigua - Amerikanska Jungfruöarna

  Lämna vintermörkret i Sverige för en härlig kryssning med Celebrity Equinox bland södra Karibiens paradisöar. Njut av sol, bad, snorkling och att bara vara på öar som St Lucia, St Kitts, Barbados, Grenada, Antigua m.m. Club Eriks svenska värd är med på resan.

  Kryssning med Princess Cruises genom Panamakanalen
  Fort Lauderdale – Los Angeles


  KOMMANDE vintern 2022 | Fort Lauderdale - Colombia - Panama - Costa Rica - Nicaragua - Mexiko - Los Angeles

  Följ med på kryssningen med Island Princess genom Panamakanalen, som har något för alla. Vi får se pastellfärgad kolonialarkitektur i Colombia, fascineras av fantastisk regnskog i Costa Rica och njuta av härliga stränder i södra Mexiko.

  Kryssning med Celebrity Cruises
  – fira jul och nyår i varma Karibien och Centralamerika!


  KOMMANDE vintern 2022 | Fort Lauderdale - Mexiko - Grand Cayman - Colombia - Panama - Costa Rica - Honduras

  Fira jul och skåla in det nya året i karibisk värme på en njutningsfull kryssning med Celebrity Reflection, till paradis i Karibien och Centralamerika. Upplev härliga stränder på Grand Cayman, frodig regnskog i Costa Rica och spännande mayakultur i Mexiko.

  Barbados & kryssning i södra Karibien med Royal Caribbean


  9 - 22 feb 2022 | Västindien - Barbados - Grenada - Bonaire - Aruba - Trinidad

  Följ med på denna härliga kryssning med Royal Caribbeans fartyg Grandeur of the Seas till fantastiska öar i södra Karibien. Vi börjar med några dagar på Barbados där vi bland annat upplever huvudstaden Bridgetown, och kliver sedan ombord på fartyget för spännande stopp på kryddön Grenada, paradisen Bonaire och Aruba samt Trinidad - huvudön i Trinidad och Tobago. Njut av sol, värme och avkoppling.