Välkommen till Barbados och södra Karibien! Njut av härliga dagar i levnadsglad calypsotakt och av en paus från mörk, svensk vinter.

Vår värd är Inger ”Inkan” Andersson, som har bott på denna fantastiska ö under flera år och skapat mycket starka band till den livsbejakande befolkningen. Inkan kommer att ta oss med till platser som betyder mycket för henne. Allt från små smultronställen som lämpar sig för en svalkande öl i skuggan till någon av de många stränderna, varav vissa finns med på listan över världens bästa. Vi flyger till Bridgetown, öns huvudstad, och utforskar denna paradisö under fyra dagar. Det blir ett potpurri av vackra solnedgångar, turkosblå böljor på västkusten och mer dramatisk natur på östkusten där surfarna håller till, besök på någon gammal sockerrörsplantage och strosande på gatorna i Bridgetowns historiska kvarter. Självklart måste vi också prova den bärnstensfärgade romen och smaka på lokal kokkonst, med mycket inslag av fisk och härliga kryddor.

Den femte dagen lämnar vi hotellet för vår nya hemvist, RCCL’s fartyg Grandeur of the Seas, som är ett av de mindre och mer intima fartygen i deras flotta. Både service och mat håller den erkänt höga klass som gjort rederiet till ett av världens mest populära. Under sjudygnskryssningen kommer vi att göra ett antal strandhugg på några av öarna som ligger som ett pärlband strax norr om den sydamerikanska kontinenten. Först ut är kryddön Grenada, därefter kommer Nederländernas utpost i Västindien, Bonaire och Aruba, där vi ligger kvar över natten, samt Trinidad, huvudön i landet Trinidad och Tobago.

Om inte detta datum passar, se vår resa i januari. Läs mer här.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 9 februari 2022
Till 22 februari 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
43.900:-
Balkonghytt
46.900:-
Minisvit
59.900:-

Avreseort

  PROJEKTLEDARE
  Ann Ewaldsson
  ann.ewaldsson@cluberiks.se
  08 – 20 55 00

  I priset ingår

  • Club Eriks värd/färdledare Inger Inkan Andersson
  • Flyg Stockholm – Bridgetown/Barbados, tur/retur inkl. alla idag kända skatter & avgifter
  • 1 resväska per person
  • Inkvartering 5 nätter på hotell på Barbados, inkl. frukost
  • Utflykter och aktiviteter enligt dagsprogrammet
  • 2 luncher, exkl. dryck
  • 3 middagar, exkl. dryck
  • Katamaran-tur med middag, inkl. dryck
  • 7-nätters kryssning med Grandeur of the Seas
  • Helpension ombord, exkl. dryck
  • Roomservice ombord*
  • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
  • Skatter, hamnavgifter och dricks under kryssningen
  • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (värdebevis översänds efter hemkomst)

  *Rumsservice erbjuds dygnet runt. Kontinental frukost serveras vid förbeställning till hytten mellan kl. 07.00-10.00 och ingår i kryssningens pris. För övriga beställningar för rumsservice tillkommer en serviceavgift på ca 8 USD/beställning.

  Tillägg

  • Enkelhyttstillägg på förfrågan
  • Dryckespaket Deluxe
  • Avbeställningsskydd Gouda, 5 % av resans pris
  • Reseförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring, pris på förfrågan

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  DELA MED DINA VÄNNER:
  PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
  Utsideshytt
  43.900:-
  Balkonghytt
  46.900:-
  Minisvit
  59.900:-
  PROJEKTLEDARE
  Ann Ewaldsson
  ann.ewaldsson@cluberiks.se
  08 – 20 55 00


  PRELIMINÄRA FLYGTIDER

  DAG
  FLYG
  TIDER
  FLYGTID
  9 feb
  Stockholm - Frankfurt
  06.45 - 09.00
  2 h 15 min
  9 feb
  Frankfurt - Bridgetown
  10.20 - 15.20
  10 h
  21 feb
  Bridgetown - Frankfurt
  17.25 - 07.45 (+1)
  9 h 20 min
  22 feb
  Frankfurt - Stockholm
  11.10 - 13.15
  2 h 5 min

  Vi flyger med Lufthansa/Brussels Airlines i samarbete med Eurowings. Om ni önskar flyga från annan ort, vänligen hör av er för tidtabell och prisuppgift.


  KRYSSNINGSSCHEMA

  DAG
  HAMN
  ANKOMST
  AVGÅNG
  13 feb
  Bridgetown, Barbados
  -
  - 22.00
  14 feb
  St George's, Grenada
  - 07.00
  - 14.00
  15 feb
  Kralendijk, Bonaire
  - 12.00
  - 21.00
  16 feb
  Oranjestad, Aruba
  - 08.00
  -
  17 feb
  Oranjestad, Aruba
  -
  - 22.00
  18 feb
  Till havs
  -
  -
  19 feb
  Port of Spain, Trinidad
  - 08.00
  - 17.00
  20 feb
  Bridgetown, Barbados
  - 07.00
  -
  DELA MED DINA VÄNNER:

  DAGSPROGRAM

  Dag 1, 9 feb
  Avresa till Barbados

  Avresa från Sverige under morgontimmarna och ankomst till Barbados huvudstad Bridgetown under eftermiddagen/kvällen. Transfer till vårt hotell för incheckning och en välförtjänt välkomstdrink och därefter lite lugn och ro. Tidig kväll blir det en gemensam middag.

  Dag 2, 10 feb
  Barbados

  Efter frukost är det dags att stifta bekantskap med Bridgetown som ligger en kort färd från hotellet.
  Namnet härstammar från den bro som urinvånarna byggde över floden Constitution. Britterna koloniserade Barbados tidigt 1600-tal och först odlades här bomull och tobak. I o med att sockerrör introducerades runt 1640 förändrades ekonomin och de sociala strukturerna och så småningom blev ön en centralpunkt för handel i området. Idag är Bridgetown en livlig plats, med sin blandning av afrikanskt, brittiskt och amerikanskt kulturarv. Vi strosar runt och upptäcker stadens UNESCO världsarv, det gamla fortet, en av de äldsta synagogorna i ”Nya Världen” och tar oss därefter till Mount Gay, världens äldsta rom-distilleri. Här blir det en lärorik stund om romens historia, hur den tillverkas och förstås en provsmakning. Vi avslutar med en lunch-buffet i Barbados-stil.

  Njut av sol & strand under eftermiddagen. Egen tid/middag under kvällen.

  Dag 3, 11 feb
  Barbados

  Dags för en ö-rundtur. Vi inleder med Holetown, den första brittiska bosättningen på Barbados, en bit norr om Bridgetown. I Speightstown, en gång kallad Little Bristol, förenas kolonial charm med en modern livsrytm och här gör vi ett stopp för en fika. Stränderna längs västkusten är vykortsvackra med sin vita sand och lugna turkosblå vatten, men just nu är det bara ögonfröjd, eftersom vi är på väg till St Nicholas Abbey, en vacker herrgård från sent 1650-tal. En fascinerande aspekt av arkitekturen är att huset är komplett med öppna spisar och massiva skorstenar, trots att temperaturen på Barbados sällan går under 25 grader.

  Ett stenkast härifrån ligger Cherry Tree Hill, med den bästa utsikten över den karga och dramatiska östkusten, även kallad Scotland District. Här står man på toppen av en undervattensbergskedja som sträcker sig från Trinidad till Puerto Rico. Östra Barbados är enda platsen där bergen når ovanför vattenytan.

  Efter lunch fortsätter vi söderut längs Atlant-kusten till den pittoreska fiskebyn Bathsheba, populär bland surfare.

  Gemensam middag under kvällen.

  Dag 4, 12 feb
  Barbados

  Ägna första delen av dagen åt egna upptäcktsfärder, eller bara koppla av i skuggan med en god bok.
  Under sena eftermiddagen är det dags för en katamaran-tur ut på den klarblå böljan. Snorkla och upplev undervattenslivet, simma med sköldpaddor och ha trevligt tillsammans med övriga i gruppen.

  Middag serveras ombord medan solnedgången färgar havet guldgult.

  Dag 5 - 13 feb
  Barbados

  Njut av en lugn morgon på hotellet. Transfer till hamnen mitt på dagen, för incheckning och ombordstigning. Lunch serveras ombord och därefter kan ni börja bekanta er med fartyget, alternativt gå iland igen.

  Grandeur of the Seas kastar loss sen kväll, vid 22.00.

  Grandeur of the Seas

  Dag 6 - 14 feb
  Georgetown, Grenada

  Från morgon till tidig eftermiddag besöker vi Grenada och dess pittoreska huvudstad St George’s. Ön är vida känd som ”the Spice Island”, kryddön och härifrån kommer många av världens kryddor såsom muskot, kryddnejlika och vanilj. Runt ön finns lummiga odlingar och på marknaderna säljs den pinfärska skörden. Även här finns det förstås gott om fina stränder för den som hellre kopplar av med härliga bad.

  För snart 40 år sedan steg Grenada in på världsarenan i o m att bl a USA under Ronald Reagans ledning invaderade landet och störtade den dåvarande regimen. Sedan 1984 har demokratiskt valda regeringar styrt landet.

  Dag 7 - 15 feb
  Kralendijk, Bonaire

  Välkomna till Nederländska Antillerna, de så kallade ABC-öarna norr om Venezuelas kust. Vårt dagsstopp är på B-ön, Bonaire och den charmiga huvudstaden med det svåruttalade namnet Kralendijk. Det är en förvrängning av det holländska ordet för korallrev och här står undervattensliv i fokus, med fantastiska dyk- och snorkelmöjligheter i de klara vattnen kring korallreven. Bonaire satsade tidigt på naturvård och det märks både under och över vattenytan. Mycket av ön är skyddat och här trivs den vackra rosa flamingon som fisken i vattnet. Kaktusar täcker kullarna, mangroveträsken breder ut sig, den naturintresserade har mycket att uppleva. Vill man strosa bland pastellfärgade hus inne i staden kan man också besöka marknaden på Wilhelmina-torget.

  Dag 8-9 - 16-17 feb
  Oranjestad, Aruba

  Vi färdas till början av alfabetet och under två dagar får vi möjlighet att uppleva A-ön, Aruba, även den en del av det holländska kungariket. Det europeiska gör sig påmint här och där, men ön har definitivt en västindisk prägel med en tillbakalutad atmosfär, tropisk växtlighet och kritvita stränder. Från hamnen går en fin spårvagn runt i huvudstaden Oranjestad där rosa, ljusgula, mintgröna och turkosblå trähus avlöser varandra längs gatorna. Shopping är en populär aktivitet. Aruba är en stor producent av produkter baserade på aloe – varför inte köpa med sig lite skön hudvård?
  Eftersom Grandeur of the Seas ligger kvar över natten på Aruba finns det en fantastisk möjlighet att verkligen få en rejäl munsbit av ön, både bildligt och bokstavligt. Tillbringa kvällen iland och njut av en härlig måltid. Det karibiska köket är en mix av afrikanska, amerikanska, europeiska och asiatiska smaker, med karibiska råvaror i grunden. Grillade räkor i kokos, goda mustiga soppor, barracuda med sötstark papayasås… vraka och välj! Och avsluta kvällen med en tropisk drink vid strandkanten, till sövande vågskvalp.

  Färgglada hus i Oranjestad på Aruba.

  Oranjestad, Aruba

  Eagle Beach på Aruba.

  Eagle Beach, Aruba.

  Dag 10 - 18 feb
  Till havs

  Denna dag tillbringar vi ombord, ute till havs på väg österut.Koppla av och njut av härligt väder och alla faciliteter Grandeur of the Seas har att erbjuda.

  Dag 11 - 19 feb
  Port of Spain, Trinidad

  Trinidad är den allra sydligaste ön i hela Västindien, endast 11 km norr om Venezuelas kust. Port of Spain är huvudstad i landet som också inkluderar Tobago. Staden är en liten smältdegel med influenser från ursprungsbefolkningen, engelsmännen, spanjorerna, delar av Afrika, Mellan Östern och Kina med flera. Tack vare stora tillgångar av olja och naturgas är levnadsstandarden här betydligt högre än på många av de andra öarna i regionen. En gång i tiden var kakao från Trinidad bland de bästa i världen och tidigt 1900-tal byggde kakao-baronerna fantastiska viktorianska herrgårdar (The Magnificent Seven) nära stadens stora park.

  När man är i Trinidad och Tobago måste man förstås ägna sig åt en stund av ”liming” som man är specialister på här. Att go liming är att göra ingenting, tillsammans med andra, man ”hänger” och är social samtidigt, förstås med en drink i handen.

  Dag 12 - 20 feb
  Barbados

  Tidig morgon återvänder vi till Barbados och blir landkrabbor igen. Vi får en sista dag på Barbados för att smälta intryck, koppla av i skuggan under en palm, umgås med nyfunna vänner och bara njuta. Gemensam middag under kvällen.

  Dag 13 - 21 feb
  Barbados - hemresa

  Under eftermiddagen styr vi kosan mot flygplatsen igen för att återvända till våra breddgrader och vintern.

  Dag 14 - 22 feb
  Hemkomst

  Efter planbyte under morgontimmarna står vi åter på svensk mark under eftermiddagen. Stort tack för denna gång.

  DELA MED DINA VÄNNER:

  Anawrahta

  Fartyget Anawrahta är byggt för att likna en engelsk hjulångare från förr. Dess vita, sirliga räcken, vackra träsniderier, glänsande mässing och inbjudande miljöer förflyttar oss till en annan tidsepok, där överdåd från det brittiska imperiet blandas med Indokinas charm & romantik.

  Det är byggt år 2015 och mäter 65 m x 14 m x 14 m (längd / bredd / höjd). Det har tre däck plus ett soldäck med en liten pool för svalkande dopp.
  Det finns totalt 23 hytter ombord, i fyra olika hyttkategorier: deluxe och deluxe excecutive (totalyta 32 m2), junior-sviter (totalyta 48 m2), excecutive-sviter (totalyta 59 m2) och slutligen två royal-sviter (totalyta 86 m2). Alla hytter har en privat balkong med stolar & bord, de största sviterna har även en privat jacuzzi på balkongen. Hytterna är bekvämt och vackert inredda, med fullt ljusinsläpp från balkongdörrarna helt i glas. Här finns luftkonditionering, mini-safe, hårfön och även kikare, badrock och solhatt.

  De allmänna utrymmena är spaciösa och inbjudande. På det översta hyttdäcket hittar vi den eleganta matsalen, Hintha Hall som rymmer alla gäster vid en sittning. Man är stolt över sin mat, som i mångt och mycket speglar det lokala köket och dess spännande mix av influenser från bl a Indien och Thailand. Landet har en lång kustlinje, därför är fisk och skaldjur är vanligt förekommande, precis som färska örter och aromatiska kryddor. Men även internationella favoriter står på menyn.
  Intill restaurangen ligger Kipling Bar, inredd i varma kryddtoner och helt öppen ut mot omgivningarna. Mingla, njut av en drink och låt världen glida förbi i sakta mak. På däcket därunder finns fartygets lounge (Mandalay) och receptionsområde, allt bekvämt möblerat. Vill man unna sig en skön spabehandling finns Thazin Spa på main deck, det understa hyttdäcket.

  Anawrahta var kung på tusentalet och den som skapade det burmesiska riket och det finns inget bättre sätt att uppleva hans gamla domäner än med flodkryssaren som bär hans namn.

  Däckplan Anawrahta


  Deluxe-Deluxe Executive-hytt

   

   

  Passagerkapacitet:
  Tonnage:
  Längd:


  DELA MED DINA VÄNNER:
  DELA MED DINA VÄNNER:

  Avreseort*

  Inga avreseort angivet


  Resdatum*

  9 februari 2022 - 22 februari 2022

  Resenär 1

  Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!



  Kopiera uppgifter till nästa resenär

  Pris per person

  Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

  Utsideshytt : 43.900:-
  Balkonghytt : 46.900:-
  Minisvit : 59.900:-

  • Enkelhyttstillägg på förfrågan
  • Dryckespaket Deluxe
  • Avbeställningsskydd Gouda, 5 % av resans pris
  • Reseförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring, pris på förfrågan

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
  Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
  Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

  Liknande resor

  Kryssning med Celebrity Cruises
  – fira jul och nyår i varma Karibien och Centralamerika!


  KOMMANDE vintern 2022 | Fort Lauderdale - Mexiko - Grand Cayman - Colombia - Panama - Costa Rica - Honduras

  Fira jul och skåla in det nya året i karibisk värme på en njutningsfull kryssning med Celebrity Reflection, till paradis i Karibien och Centralamerika. Upplev härliga stränder på Grand Cayman, frodig regnskog i Costa Rica och spännande mayakultur i Mexiko.

  Kryssning i södra Karibien med Celebrity Equinox – en resa bland exotiska paradisöar


  KOMMANDE vintern 2022 | Florida - St Lucia - St Kitts - Barbados - Grenada - Antigua - Amerikanska Jungfruöarna

  Lämna vintermörkret i Sverige för en härlig kryssning med Celebrity Equinox bland södra Karibiens paradisöar. Njut av sol, bad, snorkling och att bara vara på öar som St Lucia, St Kitts, Barbados, Grenada, Antigua m.m. Club Eriks svenska värd är med på resan.

  Kryssning med Princess Cruises genom Panamakanalen
  Fort Lauderdale – Los Angeles


  KOMMANDE vintern 2022 | Fort Lauderdale - Colombia - Panama - Costa Rica - Nicaragua - Mexiko - Los Angeles

  Följ med på kryssningen med Island Princess genom Panamakanalen, som har något för alla. Vi får se pastellfärgad kolonialarkitektur i Colombia, fascineras av fantastisk regnskog i Costa Rica och njuta av härliga stränder i södra Mexiko.

  Barbados & kryssning i södra Karibien med Royal Caribbean


  19 jan - 1 feb 2022 | Västindien - Barbados - Tobago - Trinidad - Grenada - St Vincent - Dominica - St Lucia

  Skön och avkopplande kryssning med Royal Caribbeans fartyg Grandeur of the Seas, från levnadsglada Barbados till härliga öar i södra Karibien. Vi gör strandhugg på Tobago, Trinidad, Grenada, St Vincent, Dominica och St Lucia. Njut av svalkande bad vid oslagbara stränder, strosa i historiska kvarter, smaka romen och avsluta dagarna med vackra solnedgångar.