Njut av våren i södra Europa, där vi gästar några vackra, intressanta och spännande platser på vår kryssning från Rom till Venedig.

Kryssningen inleds i Roms hamnstad Civitavecchia och tar oss längs den makalöst vackra Amalfikusten med två stopp, både i Sorrento och Amalfi, runt stövelklacken upp i Adriatiska Havet. Här besöker vi ett av Europas minsta länder, kulturrika Montenegro och slutligen Kroatien på vår väg till Venedig. Montenegrinska Kotor är rätt okänt för de flesta av oss, men det är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna vid Adriatiska havet. Dubrovnik känner många till – passa på att ta en promenad ovanpå ringmuren som omgärdar stadskärnan. Sist på tur innan avslutningen i Venedig är kroatiska Zadar, där Havsorgeln bjuder på fantasieggande ljud nere i hamnen.

Club Eriks värd är förstås med under hela resan och ser till att alla mår gott och trivs.

OBS! Kryssningens slutdestination kan komma att ändras då rederiet håller på att förhandlar om vart  i Venedig de tillåts lägga till. Det kan möjligtvis bli Venedig (dock ej inne i stan), Ravenna eller Trieste. Vi inväntar information från rederiet.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 22 april 2022
Till 1 maj 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
35 900:-
Balkonghytt
38 900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Rom // Venedig – Stockholm inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • 1 hotellnatt i Rom inkl. frukost
 • Alla transfers flygplats – hotell – hamn – flygplats
 • 8 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord Azamara Quest
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • Öl, vin och sprit i urval
 • Vatten på flaska, kaffe/te och läskedrycker
 • AzAmazing Evening, en festkväll som anordnas av rederiet
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt:
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt:
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6 % av resans pris
 • ERV, Reseförsäkring PLUS, tillägg till hemförsäkring. Hör av er för prisuppgift.

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
35 900:-
Balkonghytt
38 900:-
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
22 apr
Stockholm – Rom
08.25 - 11.35
1 maj
Venedig - Köpenhamn
11.10 - 13.10
1 maj
Köpenhamn – Stockholm
15.20 - 16.30

Vi flyger med SAS! Vill ni flyga från annan avreseort kan vi göra en prisförfrågan på det.

 


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
23 apr
Rom, Italien
-
- 17.00
24 apr
Sorrento, Italien
- 08.00
- 20.00
25 apr
Amalfi, Italien
- 07.30
- 18.00
26 apr
Till havs
-
-
27 apr
Kotor, Montenegro
- 09.30
- 20.00
28 apr
Dubrovnik, Kroatien
- 08.00
- 22.00
29 apr
Zadar, Kroatien
- 13.00
- 20.00
30 apr
Venedig, Italien
- 09.00
-
1 maj
Venedig, Italien
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 22 apr
Avresa

Under morgontimmarna lämnar vi Stockholm för att landa i Italien, en bit utanför Rom några timmar senare. Vi tar oss gemensamt till Rom för att checka in på vårt hotell vi ska bo på i en natt. Dagen / kvällen är fri för egna aktiviteter!

Fontana di Trevi i Rom

Fontana di Trevi i Rom

Dag 2 • 23 apr
Rom. Italien

Efter en lugn och skön morgon med en god frukost är det dags att checka ut från hotellet för att bege oss till hamnen i Civitavecchia för att kliva ombord på fartyget, Azamara Quest.
Fartyget lämnar hamnen 17.00!

Dag 2 • 24 apr
Sorrento, Italien

Sorrento är en av skönheterna på Amalfikusten. Denna kuststräcka anses av många som Italiens allra vackraste och härifrån har man en hänförande utsikten över Medelhavet. Staden är belägen på en bergsplatå med branta stup ned mot havet, och är sedan länge en känd badort som frekventerats av kungligheter, författare och andra celebriteter. Det var under 1800-talet som denna plats blev ett måste för rika européer. Här andas atmosfären romantik och förnöjsamhet samt det ljuva goda livet: ”La dolce vita”. Detta kombineras med ett rikt kulturliv och en spännande historia. Sorrento erbjuder mycket bra shopping och butikerna, med ett stort utbud, trängs på de charmiga gatorna.

Sorrento Italien

Dag 3 • 25 apr
Amalfi, Italien

Amalfikusten är så unik att den i sin helhet har klassats som ett världsarv av Unesco. I motiveringen står att kusten ”är ett enastående exempel på Medelhavslandskap, med exceptionella kulturvärden och naturscenerier till följd av dess dramatiska topografi”.

Vi lägger till i staden Amalfi, som är kustens största. Här finns en pampig katedral från 1200-talet, vars västra fasad ger ett nästan sagolikt intryck med sina mosaiker, guldinläggningar och flätade valvbågar och här finns Spiaggia Grande, en av kustens mest livliga stränder. Lägg även till bra restauranger, mysiga kaféer och italienska modebutiker av rang. Regionen är känd för sin limoncello, citronlikören – avnjut den på en terrass i solen, tillsammans med lokalborna.

Dag 4 • 26 apr
Till havs

Vi lämnat rundar den italienska stöveln och tillbringar dagen till havs, på väg mot Montenegro. Koppla av med en god bok eller tillbringa dagen med nyfunna vänner.

Kryssningsfartyget Azamara Quest

Dag 5 • 27 apr
Kotor, Montenegro

Kotor är en stad belägen i Kotorbukten i Montenegro. Området har ett rikt religiöst kulturarv med många kyrkor och kloster, både katolska och ortodoxa, vilket gör området till den största pilgrimsdestinationen i regionen. Gamla stan, som byggdes mellan 1100-talet och 1300-talet, är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna vid Adriatiska havet och finns med på Unescos världsarvslista. Här finns en över fyra kilometer lång stadsmur som leder upp till fortet Saint Ivan.

Dag 6 • 28 apr
Dubrovnik, Kroatien

Författaren George Bernard Shaw skrev – ”Om du vill se himlen på Jorden, åk till Dubrovnik!”

Gamla stan i Dubrovnik, Kroatien

Gamla stan i Dubrovnik, Kroatien

Dubrovnik ligger längst ned i södra Kroatien och anses vara en av världens vackraste städer. Balkans pärla bjuder på en spännande blandning mellan gammalt och nytt, och här blir du en del av vimlet bland gamla stans medeltida gränder. En två km lång promenad uppe på ringmuren som ramar in den gamla staden är ett utmärkt sätt att få fina vyer över gränder, palats, vackra röda tegeltak och det turkosblå havet utanför. Om man är ett Game of Thrones-fan är det lätt att gå i spinn – en del av serien är inspelad här i Gamla stan.

Dag 7 • 29 apr
Zadar, Kroatien

Stadens gamla centrum är en liten halvö som varit bebodd i 3000 år. Först var den en del av det illyriska riket och gick sen upp i Romarriket. Spår av det senare syns vid det gamla torget, där liggande pelare utgör grunden till några byggnader. Nere vi hamnen finns mer nutida attraktioner, Havsorgeln och Solhälsningen, skapade av arkitekten Nikola Basic. Pipor under kajen skapar med hjälp av vinden och havet ett fascinerande ”musikstycke” och hundratals glasplattor bjuder på en ljusshow genererad av solens strålar.

S:t Donats kyrka och Zadars katedral med sitt höga klocktorn

S:t Donats kyrka och S:ta Anastasia katedral med sitt höga klocktorn.

Vill man hellre ut på den kroatiska landsbygden i jakt på naturens under och spektakulära vyer finns det flera nationalparker i närheten med vattenfall, canyons och lummig grönska, dit rederiet ordnar turer.

Dag 8 • 30 apr
Venedig, Italien

Vackra Venedig, staden som är byggd på miljontals träpålar av ek och alm, är vårt sista stopp på kryssningen. Staden klassades som världsarv 1987 och är kanske mest känd för sina många kanaler och trånga gränder. Här tillåts ingen biltrafik utan man går på de ojämna gatorna och över de många trappbroarna, eller tar egen båt, gondol eller båttaxi för att ta sig fram. Fartyget lägger till här på morgonen så vi har hela dagen och natten på oss att njuta av omgivningarna.

Dag 9 • 1 maj
Hemresa

Dags att ta farväl av Azamara Quest och Italien. Vi styr kosan mot flygplatsen i Venedig för att flyga hemåt igen.

 

 

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Quest

Azamara är en 5-stjärnig premiumprodukt. De fyra systerfartygen Quest, Pursuit, Journey och Onward  är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”, och med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

Mat för alla smaker: Här finner du ett urval av sex olika matställen, och även rumsservice. Oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen. Specialrestaurangerna betalar man en kuvertavgift på.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

Ombord Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

På däck på kryssningsfartyget AzamaraFAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

Läs mer om Azamara Journey ›› | Läs mer om Azamara Pursuit ››

Läs mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

22 april 2022 - 1 maj 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 35 900:-
Balkonghytt : 38 900:-

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt:
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt:
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6 % av resans pris
 • ERV, Reseförsäkring PLUS, tillägg till hemförsäkring. Hör av er för prisuppgift.

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Påskkryssning från Barcelona till Köpenhamn med Royal Caribbean


15 - 24 april 2022 | Barcelona - Cartagena - Gibraltar - Lissabon - Amsterdam - Köpenhamn

Njut av den tidiga våren på denna härliga kryssning med Royal Caribbeans fartyg Voyager of the Seas, från läckra Barcelona till livliga Köpenhamn. På vägen upptäcker vi "De sköna promenadernas stad" Cartagena, Gibraltar med sin karaktäristiska klippa med Europas enda vilda apor, färgstarka Lissabon och bildsköna Amsterdam.

Upplev innovativa Celebrity Edge – vårkryssning bland grekiska pärlor och italienska favoriter


5 - 14 maj 2022 | Rom - Santorini - Rhodos - Mykonos - Pireus - Neapel

Den här kryssningen med avresa från Rom har allt - kulturliv, spännande historia, slående vackra vyer och sköna stränder. Vi besöker de fantastiska länderna Italien och Grekland. Upplev den vackra våren i härliga Medelhavet med ett av Celebrity Cruises nyaste fartyg, Celebrity Edge.

Höstkryssning runt grekiska öar med Azamara Quest


13 - 22 oktober 2022 | Aten - Tinos - Mykonos - Kusadasi - Rhodos - Agios Nikolaos - Santorini

Den här kryssningen med avresa från Aten har allt man kan önska - rikt kulturliv, spännande historia och slående vackra vyer. Under resans gång besöker vi de vackra länderna Grekland och Turkiet. Upplev den härliga hösten i Medelhavet ombord på Azamara Quest.

Lilla jorden runt – kryssning med Celebrity Edge


29 okt - 22 dec 2023 | Fyra världsdelar: Europa - Mellanöstern - Asien - Oceanien

Följ med oss på vår alldeles unika "lilla Jorden runt"-kryssning med Celebrity Cruises innovativa fartyg Edge! Under 52 dagar reser vi genom fyra olika världsdelar med möjlighet att besöka ett flertal olika UNESCO världsarv. Vi kommer att besöka spännande platser i Europa, Mellanöstern, Asien & Oceanien. En resa du sent kommer att glömma!