En upplevelse i samarbete med Sveriges största och ledande matmagasin Allt om Mat.

Möt de lyckliga Iberico-grisarna i Jabugo, pröva sherry i Jerez, smaka den goda fisken vid “Ljusets kust”, Costa de la Luz ute vid Atlanten. Förutom den magiska storstaden Sevilla med sina restauranger och tapasbarer besöker vi den historiska sjöfartsstaden Cádiz, en av världens äldsta städer och Jerez de la Frontera, där de vita andalusiska hästarna har sin hemvist. Det blir även en avstickare till en av Andalusiens vita byar, Ronda och en kväll i pulserande Malaga. Under dagarna i Andalusien får vi stifta bekantskap med traditionell, jordnära matlagning, baserad på regionens fantastiska utbud av produkter från land och hav, men även vara med om svindlande gastronomiska äventyr som för oss in i en ny värld av smaker och råvaror, texturer och kombinationer. Seriös, hållbar matlagning som samtidigt är lekfull och oerhört kreativ. Kom med och möt våren i sydvästra Andalusien, dit den kommer först i Europa.

Värd & färdledare på resan är Anna Henningsson, utbildad sommelier sedan 10 år och med ett passionerat intresse för mat & vin.
Anna, som går under smeknamnet Sommelierskan, arrangerar vinprovningar och resor i vinets tecken i eget företag sedan ett antal år och älskar att vara på resande fot.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 6 april 2022
Till 11 april 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
24.900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd/färdledare
 • Flyg Stockholm – Sevilla / Malaga – Stockholm, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 2 nätter på hotell i Sevilla
 • 2 nätter på hotell i Jerez de la Frontera
 • 1 natt på hotell i Malaga
 • Frukost dagligen
 • Alla transporter i programmet
 • Sightseeing med engelsktalande lokalguide i Sevilla
 • Inträde till Real Alcazar i Sevilla
 • Middag, inkl. dryck i Sevilla
 • Heldagsutflykt till Jabugo med skinkprovning och lunch (inkl. dryck)
 • Middag, avsmakningsmeny, inkl. dryck på Abantal, 1 stjärna i Guide Michelin
 • Sightseeing med engelsktalande lokalguide i Jerez de la Frontera
 • Sherryprovning med tapas
 • Middag, avsmakningsmeny, inkl. dryck på Aponiente, 3 stjärnor i Guide Michelin
 • Sightseeing med engelsktalande lokalguide i Cadiz
 • Utflykt till Ronda
 • Vinprovning & lunch inkl. dryck i Ronda
 • Middag, inkl. dryck i Malaga
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (värdebevis översänds efter hemkomsten)

Tillägg

 • Enkelrumstillägg – på förfrågan
 • Avbeställningsskydd, Gouda, 6% av resans pris
 • ERV Reseförsäkring PLUS (Komplement till hemförsäkringen) – kontakta oss för pris

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
24.900:-
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
6 apr
Stockholm - München
06.00 - 08.10
2 h 10 min
6 apr
München - Sevilla
09.55 - 12.50
2 h 55 min
11 apr
Malaga - Stockholm
11.40 - 15.55
4 h 15 min

Vi flyger med Lufthansa ner till Sevilla och med SAS hem från Malaga.
Hör av er om ni önskar flyga från annan ort än Stockholm.DAGSPROGRAM

Dag 1 - 6 april
Avresa, Sevilla

Tidig avresa söderöver. Planet lämnar Arlanda kl. 06.00 och efter planbyte i München är vi på plats i Sevilla redan mitt på dagen. Transfer till hotellet.
Under eftermiddagen blir det en sightseeing-tur av Sevilla, en av Spaniens charmigaste städer och Andalusiens hjärta, tillsammans med en engelsktalande lokalguide. Vi fokuserar på de historiska delarna med det fantasieggande slottet Real Alcázar, torget Plaza de España, det gamla vakttornet Torre del Oro och mycket mer.

Vi bor i stadsdelen Triana, mellan floden Guadalquivir och Alfonso III kanal. Detta var tidigare hjärtat i Sevillas romska kvarter och många kända flamencodansare och tjurfäktare kommer härifrån. Området har också en lång historia inom keramik-tillverkning. Många av de vackra keramikplattor som pryder Sevillas främsta sevärdheter är tillverkade här. Denna kväll äter vi middag alldeles intill hotellet, på restaurang De la O.

Dag 2 - 7 april
Sevilla, Jabugo

Torsdagen blir en heldag i de spanska skinkornas förlovade land. Vi tar oss med buss till den mest berömda av alla skinkorter i Spanien, Jabugo i provinsen Huelva. Jabugo är en liten stad, eller snarare by, ca 11 mil norr om Sevilla, där Spaniens bästa lufttorkade skinkor produceras. I den natursköna trakten, med skogar av vintergröna stenekar, går de svarta grisarna omkring och mumsar på ekollon och vi får träffa dem, deras “porquero” (den som sköter om grisarna), skinkmästare och representanter från det lokala högkvarteret som delar ut den skyddade ursprungsbeteckningen (DO). Under vistelsen här blir det både provsmakning och lunch – om vädret tillåter utomhus under trädkronorna.

Vi återvänder till Sevilla sen eftermiddag och får några timmar till avkoppling innan det är dags för kvällens middag.

Det hör till saken att även om Andalusien i många avseenden är ett “skafferi” för Spanien och övriga Europa och världen – med fantastiska råvaror av högsta kvalitet – så har dess restaurangkultur och kökskonst ännu inte lyft till den nivå som t.ex. den i Baskien eller Katalonien.  Traditionsbundenheten och det jordnära enkla förhållningssättet till mat och måltiden som mer av ett socialt evenemang, har bromsat den gastronomiska utvecklingen. Kanske är vi glada för det. Men Abantal, Sevillas bästa moderna restaurang, är ett spännande undantag. Chef Julio Fernández Quintero och hans restaurang har belönats med en Michelin-stjärna.

Dag 3 - 8 april
Jerez de la Frontera

Nu är det dags att fortsätta de nio milen söderut, till Jerez de la Frontera. Det är en helt annan historia. De eleganta vita hästarnas stad – Spanska Ridskolan i Wien hämtar sina hästarna här – men framför allt sherryns hemvist. Många hävdar också att det var här den eldiga flamencon föddes. Vi möter upp med en engelsktalande lokalguide och upptäcker staden tillsammans, vi ser katedralen med dess många byggnadsstilar, Alcazar-trädgårdarna i vårskrud, resterna av det gamla moriska fortet, torg och pittoreska gränder kantade av aristokratiska palats och traditionella vitkalkade hus. Gator och torg pryds av apelsinträd, precis som i många andra andalusiska städer. Har vi tur blommar de för fullt.

Här i Jerez ska vi göra en djupdykning in i sherryns värld. Vi besöker Bodegas Tradicion vars ägare, familjen Rivero, ägnat sig åt detta i många generationer. Vi får smaka på deras produktion, från torrt till sött, tillsammans med både varma och kalla tapas.

På kvällen är det dags för resans absoluta gastronomiska höjdpunkt, restaurant Aponiente, som ägs och drivs av chef Ángel León. För att få tre stjärnor i Guide Michelin ska restaurangen ha “exceptional cuisine, worth a special journey”. Och vi måste åka buss för att komma hit, men det är ingen lång transfer till El Puerte de Santa Maria, där Aponiente ligger intill floden Guadalete. Ángel León är en hängiven och omskriven kock som ser det som sin livsuppgift att visa att det finns mycket mat i haven – och inte bara fisk och skaldjur. Rätterna är experimentella och nyskapande och en fröjd för både öga och gom.

Dag 4 - 9 april
Cadiz, Costa de la Luz

Om Cadiz verkar lite bekant så kan det vara för att James Bond-filmen Die another day spelades in här – Cadiz fick spela rollen som Havanna, Kubas huvudstad.
Det är en av Europas äldsta städer, med rötter så långt tillbaka i tiden som 1200 före Kristus, då fenicierna grundade den. Kartagerna, romarna och morerna avlöste sen varandra under århundradena. Det var härifrån som Columbus lättade ankar den 24 september 1596 för sin andra resa över Atlanten. Staden är nästan helt omgärdad av vatten, där den ligger på en landtunga i Atlanten. Vid riktigt klart väder kan man se ända ner till Nordafrika och Marocko.

Här tillbringar vi delar av dagen, både tillsammans med en engelsktalande lokalguide som delar med sig av stadens långa historia och med egna strövtåg. Lunch och middag är på egen hand idag.

Dag 5 - 10 april
Ronda, Malaga

Vi äter frukost och checkar ut från vårt hotell.
Därefter är det dags att styra kosan österut, genom vackra och dramatiska naturområden. Dagens första mål är Ronda, en av Andalusiens vita byar, även om det här mer handlar om en stad. Ronda balanserar uppe på ett bergsmassiv där floden Guadalevin skurit ut en djup ravin. Redan under morerna var staden ett viktigt kulturellt centrum. Banditer, rebeller och tjurfäktare är alla en del av stadens brokiga förflutna, liksom Ernest Hemingway och Orson Wells, vars aska är begravd här.

Vi besöker en av traktens vingårdar och provar ett antal viner, samt äter lunch med fokus på lokala rätter. Därefter fortsätter vi till resans sista mål, Malaga. Under kvällen äter vi en enklare middag tillsammans, i tapas-format.

Dag 6 - 11 april
Hemresa

Efter frukost på hotellet beger vi oss till flygplatsen, för att återvända till Sverige. Planet mot Stockholm avgår kl. 11.40.

Adiós och tack för denna gång.

DELA MED DINA VÄNNER:

Havila Voyages

Världens vackraste kustresa

Den norska kusten och den klassiska havsresan mellan Bergen och Kirkenes väntar med sina djupa fjordar och höga fjäll, enorma glaciärer och myller av små öar och skär. Med Havila Voyages ska du kunna resa med de mest miljövänliga passagerarfartygen på den norska kusten. Du kan segla i timtal utan buller och utsläpp, och uppleva storslagen och sårbar natur samtidigt som du avger minsta möjliga miljöavtryck. På land väntar norska kuststäder och polarupplevelser. Ombord får du norska smakupplevelser och modern komfort i nordisk design. På sommaren är nätterna ljusa med midnattssol. På vintern väntar den mörka polarnatten och norrskenet. En resa med Havila Voyages innebär lugn och närkontakt med naturen. Det är frisk luft och salta vindar, smala fjordar och havet med sin ändlösa horisont. Hos Havila Voyages får du det avbrott i vardagen som du behöver. Välkommen till ”The Perfect Escape”.

Flexibilitet till havs

Om du väljer den tolv dagar långa rundresan från Bergen till Kirkenes och tillbaka får du uppleva alla de 34 olika hamnarna på dagtid. Du kan också välja bara enkel resa, från söder till norr eller omvänt, eller så kan du ta en kortare tur på två till tre dagar genom fjordarnas Norge, till polcirkeln och Lofoten eller runt Nordkapp.

En smakresa

En del av världens vackraste kustresa är kulinariska upplevelser fyllda av historia och tradition, innovation och kreativitet, smak, kvalitet och äkta matglädje. Gröna fjordsidor längs stupbranta fjäll, långsträckta vidder, stugor, gårdar och väderbitna fiskebyar. Havila Voyages väljer råvaror från hela Norge och från mat- och dryckestillverkare som lägger ner hela sin själ i att skapa smaker i världsklass. Dessa vill rederiet dela med dig.

En resa med Havila Voyages är en resa genom norska mattraditioner. De besöker 34 hamnar som var och en har sina specialiteter och egna recept. Dessa använder rederiet för att ge dig en rundtur i lokala smaker och norsk traditionell kost. På så sätt får du en smakresa som du inte kan uppleva någon annanstans än hos Havila Voyages. Du kan se fram emot glimrande vit torsk, de solgula vilda hjortron som endast växer långt norrut och det tunna festbrödet läfsor till kaffet. Att äta handlar om mer än att bli mätt. Maten hos Havila Voyages är en del av upplevelsen med smakerna, serveringen och inte minst utsikten från matbordet. Och det maten berättar om Norges historia och mattraditioner är de kryddor i minnet du kommer att fortsätta smaka på även efter resan.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

6 april 2022 - 11 april 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbelrum: 24.900:-

 • Enkelrumstillägg – på förfrågan
 • Avbeställningsskydd, Gouda, 6% av resans pris
 • ERV Reseförsäkring PLUS (Komplement till hemförsäkringen) – kontakta oss för pris

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor