Alaska, USAs största delstat, är ofantligt rik på djur och natur och en skönhetsupplevelse utan motstycke. Ta chansen och gör denna ”once-in-a-lifetime”-resa med oss!

Följ med på en fantastisk upplevelse i Alaska fylld av njutning och äventyr. Vi bjuds på storslagen natur och en avslappnad livsstil och inleder med fem dagar i inlandet. Först blir det dock lite stadsliv när vi besöker Alaskas största stad Anchorage. Sen följer spektakulära Denali National Park och den magiskt vackra tågresan Wilderness Express som grädde på moset.

På en av världens mest omtalade kryssningsrutter ser vi majestätiska fjordar, enorma glaciärer, valar i glittrande bukter samt ett rikt djurliv. Efter att ha upplevt platser som Hubbard Glacier, Ketchikan och Alaskas huvudstad Juneau är det enkelt att förstå varför Alaska även kallas för ”The Last Frontier”.

Som om det inte vore nog så erbjuds vi även läckra måltider, trevlig underhållning och service i toppklass ombord på Radiance of the Seas.

Myternas Alaska är människan mot naturen, en kamp för överlevnad. Med Club Eriks får ni uppleva det vilda och otämjda, men bekvämt och tryggt och hänförda över naturens skönhet.

Karta-Alaska-Radiance-of-the-seas

Karta över resrutt med Radiance of the Seas


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 14 augusti 2023
Till 26 augusti 2023

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt med fönster
61 900:-
Balkonghytt
70 900:-

Avreseort

 • Stockholm/Arlanda
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Anchorage // Vancouver – Stockholm inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • 5 nätters rundresa med boende och guidade turer i Alaska inkl. frukost
 • 1 lunch inkl. dryck i Anchorage
 • 7 nätters kryssning ombord Radiance of the Seas
 • Helpension ombord exkl. dryck
 • Room Service ombord*
 • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Guidad stadstur i Vancouver med lunch
 • Alla transfers enligt program
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

*Room Service erbjuds dygnet runt. Kontinental frukost serveras vid förbeställning till hytten mellan kl. 07.00 – 10.00 och ingår i kryssningens pris. För övriga beställningar för Room Service tillkommer en serviceavgift på cirka 8 USD/beställning.

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: 20 500:-
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: 29 500:-
 • Avbeställningsskydd från Gouda, 7 % av beloppet som ska skyddas

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt med fönster
61 900:-
Balkonghytt
70 900:-
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
14 aug
Stockholm - Paris
06.05 - 08.50
14 aug
Paris - Seattle
13.10 - 14.30
14 aug
Seattle - Anchorage
17.55 - 20.27
25 aug
Vancouver - Amsterdam
17.40 - 11.55+1
26 aug
Amsterdam- Stockholm
14.40 - 16.40

Vi flyger med Air France / Delta / KLM! Kontakta oss om ni önskar uppgradera ert flyg eller flyga från annan ort så gör vi en prisförfrågan till flygbolaget.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
18 aug
Seward, Alaska
-
- 19.00
19 aug
Hubbard Glacier (till havs)
- 15.00
- 18.00
20 aug
Juneau, Alaska
- 11.30
- 21.00
21 aug
Skagway, Alaska
- 07.00
- 20.00
22 aug
Icy Strait Point, Alaska
- 06.30
- 15.00
23 aug
Ketchikan, Alaska
- 10.00
- 19.00
24 aug
Inside Passage (till havs)
-
-
25 aug
Vancouver, Kanada
- 07.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

14 aug
Avresa till Anchorage

Vi flyger från Stockholm på morgonen och landar kvällen lokal tid i Anchorage, Alaska. Efter passkontroller och bagageupphämtning åker vi gemensamt till hotellet vi ska bo på i två nätter. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

15 aug
Anchorage, Alaska

Idag efter hotellets frukost åker vi på en gemensam citytur och upptäcker Anchorage. Vi äter en gemensam lunch innan vi beger oss tillbaka hotellet.

Anchorage-Skyline-alaska

Anchorage Skyline, Alaska

På hotellet möter vi Royal Caribbeans äventyrsspecialist som välkomnar oss. Passa på att fråga era frågor inför ert kommande äventyr.

Kvällen är fri för egna aktiviteter!

 

16 aug
Denali, Alaska

Efter vi avnjutit en god frukost på hotellet åker vi vidare och kliver ombord på tåget Wilderness Express som färdas på en järnväg som slingrar sig fram genom Alaskas vilda och vackra landskap. Tåget tar oss till Denali där vi kommer övernatta på Denali Park Village. Eftermiddag / kväll är fri för egna aktiviteter. Gå på en vandring eller bara slappna av på hotellet och ta in den fantastiska naturskönheten som omringar oss.

Alaska Wilderness

Wilderness Express, Alaska

17 aug
Denali & Talkeetna, Alaska

Förbered er på en heldag med att utforska Denali National Park. Denna skyddade vildmark spänner över en förvånande sex miljoner hektar och i bakgrunden vakar det spektakulära berget Denali, tidigare känt som Mount McKinley, Nordamerikas högsta bergstopp. Vi tar oss djupt in i vildmarken på en guidad tur som bjuder på parkens mest natursköna utsikter, tillsammans med chansen att upptäcka en mängd olika vilda djur. Leta efter älg, bison, caribou-renar, örnar, björnar och andra djur som trivs i det orörda miljön.

Björnmamma med sin unge i Alaska.

Alaska

På eftermiddagen åker vi gemensamt till Talkeetna och här kommer vi bo en natt på Talkeetna Alaskan Lodge. Kvällen är fri för egna aktiviteter. Besök någon utav de livliga pubarna, välkomnande cafeérna eller njut  av en middag på någon utav stadens restauranger.

18 aug
Anchorage, Alaska

Vi njuter av frukost på hotellet innan vi åker tillbaka till Anchorage! Njut av de vackra scenerierna som utspelar sig utanför fönstret. Här tar vi en liten promenad i downtown innan vi besöker Alaska Wildlife Conservation Center som är en reservat som bevarar Alaskas vilda djur genom utbildning, forskning och kvalitetsdjurvård. Här finns stora och små djur allt från brunbjörnar, älgar, myskoxar till små ekorrar, ugglor och piggsvin.

Små rävar leker i Alaska

Efter besöket på Alaska Wildlife Conservation Center åker vi gemensamt vidare den vackra vägen ner till hamnen i Seward, där vårt fartyg väntar på oss för att fortsätta resan genom Alaska. Vi kliver ombord fartyget och vår kryssning kan ta sin början. Fartyget lämnar hamnen 19.00!

19 aug
Hubbard Glacier

Under natten har vi kommit ut på havet. Njut av utsikten från översta däck när vi kryssar förbi mäktiga Hubbard Glacier, namngiven efter National Geographics första president, Gardiner Hubbard. Den här frostblå glaciären en syn inte liknande något du sett förut. Vi spenderar dagen ombord och tar del av allt som fartyget har att erbjuda. Bada bubbelpool, gå på vinprovning eller varför inte koppla av i fartygets spa.

20 aug
Juneau, Alaska

Vi lägger till i Alaskas huvudstad Juneau, som grundades av guldgrävare i slutet av 1800-talet. Även här är naturen sagolikt vacker och staden är omgiven av höga berg och glaciärer.

Alaska

21 aug
Skagway, Alaska

Fartyget glider nu in i Skagway-hamnen, som ligger vid foten av White Pass. White Pass var under Klondike- och Yukonguldrushen den viktigaste porten till Alaskas inland, dit hundratusentals lycksökare tog sig för att förverkliga sina gulddrömmar. Stadens stämning ifrån guldgrävarepoken bevaras genom gamla byggnader och trätrottoarer.

Skagway-White-Pass-Yukon-Route-Railrod

White Pass Yukon Route Railroad

22 aug
Icy Strait Point, Alaska

Idag lägger vi till i Icy Strait Point vid den lilla byn Hoonah i närheten av ändlöst vackra Glacier Bay National Park.

Icy-Strait-Point-Alaska

Icy Strait Point, Alaska

23 aug
Ketchikan, Alaska

Idag kommer vi till Ketchikan, en fiskehamn på gränsen mot Kanada. Staden är känd för sin stora samling av totempolar vilka finns i Totem Heritage Center. Ketchikan är också en perfekt promenadstad där du får möjlighet att upptäcka Alaskas historia, en blandning av gammalt och nytt.

Vancouver Kanada

24 aug
Till havs genom Inside Passage

Vi fortsätter söderut längs en av världens mest fantastiska kryssningsrutter. Här ser naturen verkligen ut som i en perfekt reklamfilm och vi håller utkik efter valar, delfiner och den vithövdade havsörnen.

Mäktig falk som flyger över vattnet.

Vithövdad havsörn

25 aug
Vancouver, Kanada

På morgonen anländer vi till Vancouver i Kanada. Vi kliver av fartyget och gör en guidad citytur i staden och avnjuter lunch innan vi beger oss till flygplatsen för att åka hem till Sverige igen.

Vancouver Stanley Park

26 aug
Återi Sverige

Idag landar vi åter i Sverige, utvilade och fulla av nya fantastiska upplevelser och goda bekantskaper.

DELA MED DINA VÄNNER:

Royal Caribbean

Caribbean Cruises Ltd. är världens näst största kryssningsrederi och driver även Celebrity Cruises

Royal Caribbean är familjen och barnens favorit. I flottan finns världens fyra största kryssningsfartyg som verkligen är något utöver det vanliga – ”Allure of the Seas”, ”Oasis of the Seas” ,”Harmony of the Seas” och “Symphony of the Seas”. Stor vikt läggs på underhållning och fartfyllda aktiviteter som klättervägg, minigolf och surfpooler.

Mängder av caféer, glassbarer och restauranger finns för alla smaker och ombord på de största fartygen hittar vi även en stor grönskande park.

RCCL har totalt 26 fartyg uppdelade i sju fartygsklasser. Antalet gäster ombord varierar mellan 2000 och 5400 beroende på fartyg.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Alaska är USA:s till ytan största delstat, belägen i den nordvästra änden av den nordamerikanska kontinenten med Kanada i öster, Norra ishavet i norr, Stilla havet till väster och söder samt med Ryssland längre västerut över Berings sund.

Alaska upplevs bäst under sommaren, perioden maj – september. Övriga månader under året är det på grund av det arktiska klimatet väldigt kallt. Vintertid kan det bli ner till – 60C

Fakta om Alaska:

 • Nordamerikas största tidvattenskillnader uppnås precis söder om Anchorage, och ofta är skillnaderna mellan ebb och flod där mer än 10,7 meter.
 • Alaska hyser 3,5 miljoner sjöar över 8 hektar.
 • Enligt en rapport från oktober 1998 ägs ungefär 65 % av Alaska av den amerikanska staten, marken hålls som nationalparker och reservat.
 • Alaskas befolkning var 2017, 739 795 personer.
 • Alaskas urbefolkning är indianer, inuiter (eskimåer) och aleuter

Avreseort*

Stockholm/Arlanda

Resdatum*

14 augusti 2023 - 26 augusti 2023

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt med fönster: 61 900:-
Balkonghytt: 70 900:-

 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: 20 500:-
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: 29 500:-
 • Avbeställningsskydd från Gouda, 7 % av beloppet som ska skyddas

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Azamara Onward genom Panamakanalen & underverket Machu Picchu


4 - 23 januari 2024 | Florida - Mexiko - Costa Rica - Panamakanalen - Ecuador - Lima - Cusco/Sacred Valley - Machu Picchu

Vi njuter av vita stränder i Mexiko, vacker regnskog i Costa Rica & seglar genom ingenjörsmästerverket Panamakanalen. Äventyret avslutas med några dagar i Cusco/Sacred Valley, med underverket Machu Picchu högt uppe bland Andernas toppar som resans höjdpunkt.