Följ med på en fantastisk upplevelse i Alaska fylld av njutning och äventyr. Vi bjuds på storslagen natur och en avslappnad livsstil men först blir det dock lite härligt stadsliv när vi besöker pulserande Vancouver i ett par dagar.

Alaska, USAs största delstat, är ofantligt rik på djur och natur och en skönhetsupplevelse utan motstycke. Ta chansen och gör denna ”once-in-a-lifetime”-resa med oss! På en av världens mest omtalade kryssningsrutter ser vi majestätiska fjordar, enorma glaciärer och valar i glittrande bukter. Efter att ha upplevt platser som Endicott Arm & Dawes Glacier, Ketchikan och Alaskas huvudstad Juneau är det enkelt att förstå varför Alaska även kallas för ”The Last Frontier”.

Som om det inte vore nog så erbjuds vi även läckra måltider, trevlig underhållning och service i toppklass ombord på Celebrity Solstice.

Resrutt-karta-Alaska-Celebrity-Solstice

Karta över resrutt, Celebrity Solstice


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 15 augusti 2024
Till 26 augusti 2024

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt med fönster
71 900:-
Balkonghytt
73 900:-

Avreseort

 • Stockholm/Arlanda
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Vancouver t/r inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • 3 hotellnätter i Vancouver inkl. frukost
 • Utflykter enligt program i Vancouver
 • 1 lunch inkl. dryck i Vancouver
 • 1 middag inkl. dryck i Vancouver
 • 7 nätters kryssning ombord på Celebrity Solstice
 • Helpension ombord inkl. Classic Dryckespaket
 • WiFi-paket
 • Room Service ombord*
 • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Alla transfers enligt program
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

*Room service erbjuds dygnet runt. Kontinental frukost serveras vid förbeställning till hytten mellan 06.00-11.00 och ingår i kryssningens pris. För övriga beställningar för Room service tillkommer en serviceavgift på cirka 9,95 USD.

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd från Gouda, 7 % av beloppet som ska skyddas

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt med fönster
71 900:-
Balkonghytt
73 900:-
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
15 aug
Stockholm - München
11.50 - 14.00
15 aug
München - Vancouver
15.45 - 16.55
25 aug
Vancouver - Zürich
16.25 - 11.25+1
26 aug
Zürich - Stockholm
12.35 - 15.00

Vi flyger med Lufthansa & Swiss! Kontakta oss om ni önskar uppgradera ert flyg eller flyga från annan ort så gör vi en prisförfrågan till flygbolaget.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
18 aug
Vancouver, Kanada
-
- 16.30
19 aug
Inside Passage (till havs)
-
-
20 aug
Icy Strait Point, Alaska
- 13.30
- 22.00
21 aug
Skagway, Alaska
- 07.00
- 20.30
22 aug
Endicott Arm & Dawes Glacier (till havs)
- 05.30
- 10.00
22 aug
Juneau, Alaska
- 13.30
- 20.30
23 aug
Ketchikan, Alaska
- 14.00
- 20.30
24 aug
Inside Passage (till havs)
-
-
25 aug
Vancouver, Kanada
- 06.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

15 aug
Avresa till Vancouver

Vi flyger från Stockholm på förmiddagen och landar i Vancouver på eftermiddagen (lokal tid). Efter passkontroller och bagageupphämtning åker vi gemensamt till hotellet vi ska bo på i tre nätter. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Hamnen i Vancouver, Kanada

Hamnen i Vancouver, Kanada

16 aug
Vancouver, Kanada

Idag efter hotellets frukost åker vi på en gemensam heldagscitytur och upptäcker Vancouver.

Vancouver, som även kallas ”Hollywood North” då staden är Nordamerikas tredje största centrum för filmproduktion, ligger vackert inramad av Stilla havet och kustfjällen i det sydvästra hörnet av Kanada. Förutom sitt duktiga hockeylag har Vancouver allt från toppmodern arkitektur till natursköna omgivningar att njuta av. Under turen kommer vi bl.a. besöka Granville Island, Stanley Park och Gastown. Vi gör ett stopp för en trevlig lunch innan vi åker vidare på vår upptäcktsfärd av Vancouver.  Sen eftermiddag kommer vi tillbaka till vårt hotell och kvällen är fri att spendera hur man vill.

Stanley Park i Vancouver, Kanada

Stanley Park i Vancouver

17 aug
Vancouver, Kanada

Efter vi avnjutit en god frukost på hotellet är det dags för en spännande halvdagstur tillsammans! Vi åker till Capilano Suspension Bridge Park som ligger i norra Vancouver.

Den första bron som fanns här var en skranglig variant av cederplankor och hamprep som byggdes 1889 av den skotske civilingenjören George Grant Mackay för att han skulle kunna komma till sina skogsmarker. Sedan dess har repen ersatts av stålkablar som är tillräckligt starka för att kunna bära 1300 medeltunga personer samtidigt. Man har byggt glaspaneler i golvet på ramperna vid några av de högsta punkterna, så att man får en fantastisk vy ner mot trädtopparna bara några centimeter nedanför.

Capilano Suspension Bridge i Vancouver

Capilano Suspension Brdige, Vancouver

När vi är redo att komma ner på marknivå igen finns fler flera markbaserade attraktioner i parken också. Vi kan gå genom regnskogen och lär oss mer om de infödda folkslagens anknytning till regionen vid First Nations Cultural Center. En annan intressant sevärdhet är Totem Parken med sin samling av färggranna totempålar. Dessa totempålar har funnits här sedan 1930-talet, när ursprungsbefolkningarna, även kallade First Nations, inbjöds att visa upp dem på området nära hängbron och de har bibehållits i sitt ursprungliga skick.

Efter ett par timmar i parken beger vi oss tillbaka till hotellet för att ha lite tid på egen hand. På kvällen möts vi upp för en gemensam middag.

18 aug
Vancouver, Kanada

Vi har en lugn skön morgon. Ta en skön morgonpromenad runt kvarteren och ät en lång god frukost! Vid lunch checkar vi ut från hotellet för att bege oss mot hamnen för att checka in på vårt hem den kommande veckan, Celebrity Solstice! När vi kommer ombord kan vi äta en god lunch, lära känna fartyget och göra oss hemmastadda i våra hytter.

Fartyget kostar loss och lämnar Vancouver 16.30!

19 aug
Till havs genom Inside Passage

Idag har vi en dag till havs när vi kryssar igenom Inside Passage. Denna komplexa labyrint av fjordar, vikar och grönskande öar är hem för ett överflöd av vilda djur, inklusive späckhuggare, bergsgetter, havsörnar, björnar, lunnefåglar, havsutter och mycket mer. Under sommarmånaderna ger de långa timmarna av dagsljus gott om möjligheter till vackra naturbilder.

Landskapsbild på Inside Passage, Alaska

Inside Passage, Alaska

Har vi tur skådar vi valar som kastar sig upp i luften och nästan helt flyr vattnet, om vi har ännu mer tur kan vi se dem simma tillsammans för att skapa ett bubbelnät för att fånga fisk för att mätta sina magar. Det är en åsyn man aldrig glömmer!

Knölval hoppandes ur vattnet i Alaska

Knölval i Alaska

20 aug
Icy Strait Point, Alaska

På Chichagof Island i staden Hoonah hittar du privatägda Icy Strait Point. Resmålet, som utgör ett område på drygt 9 000 hektar, är särskilt anpassat till kryssningsresenärer och håller endast öppet när ett fartyg ligger i hamn. När vår kryssning stannar här kan vi kasta oss ut i aktiviteter som till exempel terrängcykling, kajakpaddling, fjällvandring eller björnsafari.

Organisationen Huna Totem Corporation, som äger denna enda privatägda kryssningsdestination i Alaska, ägs i sig av Alaskabor med ursprungliga band till området. Målet med organisationen är att bevara karaktären och kulturen i byn så mycket som möjligt, trots tillströmningen av besökare, medan de fortfarande ger betydande hjälp till den lokala ekonomin – och det lyckas de med. Organisationen har belönats för sitt arbete ett flertal gånger.

Den centrala fokuspunkten i Icy Strait Point är definitivt den gamla laxkonserveringsfabriken, som byggdes 1912. Idag är här ett museum där vi kan lära oss om laxens väg från havet till konservburken, samt olika restauranger och hantverksbutiker som ägs av lokalbefolkningen. Shoppa handgjorda föremål, smycken, filtar och kläder.

Stränderna vid Icy Strait Point har ett utmärkt läge för valskådning. Har vi tur kan vi få se knölval och späckhuggare direkt från land. Vill man istället ta sig in i skogen och bergen är en björnsafari att rekommendera. Att paddla kajak längs stränderna i Port Fredrick och Tenakee Inlet, som slingrar sig från Hoonah till Tenakee Springs, är ytterligare en populär aktivitet.

Valar som hoppar utanför Icy Strait Point, Alaska

Valar i Icy Strait Point, Alaska

21 aug
Skagway, Alaska

Fartyget glider nu in i Skagway-hamnen, som ligger vid foten av White Pass. White Pass var under Klondike- och Yukonguldrushen den viktigaste porten till Alaskas inland, dit hundratusentals lycksökare tog sig för att förverkliga sina gulddrömmar. Stadens stämning ifrån guldgrävarepoken bevaras genom gamla byggnader och trätrottoarer. Besök gamla Red Onion Saloon som idag är ett museum och restaurang. I Skagway kan du åka helikopter över glaciärerna och se de vackra isskulpturerna från luften. För naturälskaren väntar en spännande utflykt med ziplining genom Alaskas täta skog. Från vintagetåget kan man beundra bergen och se leden från 1898 som lycksökare reste till fots. White Pass & Yukon Route Railroad kör vintageloken genom den berömda branta Chilkoot Trail och erbjuder vidsträckt utsikt över bergen.

Tåg som åker bland grönskande omgivningar

White Pass Yukon Route Railroad, Skagway (Alaska)

22 aug
Endicott Arm & Dawes Glacier & Juneau

Alaskas Endicott Arm Fjord markerar den södra kanten av det 653 179 hektar stora området Tracy Arm-Fords Terror Wilderness. När vi kryssar genom dess 30 mil långa sträcka kan vi inte låta bli att slås över den orörda skönheten i de omgivande granitbergen, grönskande dalarna och många vattenfall. Drivande isberg, djupblått vatten och en spektakulär tidvattenglaciär bidrar bara till detta naturliga skådespels dragningskraft. Endicott Arm är en av de största boplatserna för knubbsälar på planeten. Håll ögonen öppna för att så syn på dessa varelser som plaskar i vattnet nära fartyget eller ligger och flyter med sina kutar på gigantiska isflak. Längs stranden kan vi också skymta brunbjörnar, havsörnar, sjöänder, rådjur, älgar och vargar. Vår resa genom natursköna Endicott Arm Fjord slutar med en magisk vy över den magnifika Dawes-glaciären. Kom ihåg att klä dig i vindtåliga lager för att se landskapet ute på däck.

Säl som ligger på ett isflak framför Dawes Glacier i Endicott Arm

Säl på isflak i Endicott Arm (Alaska)

Efter lunch kommer vi till Alaskas huvudstad Juneau som till ytan är den näst största staden i hela USA och när vår kryssning stannar här finns det mycket att se och göra, både inne i centrala Juneau och i dess spännande närområde. Vi kan bland annat njuta av det rika musiklivet med många festivaler som upplevs inne i staden, och det makalösa landskapet med berg, glaciärer och hav som upplevs runt staden.

Staden är verkligen spektakulär. Den ligger vid en vattenväg som aldrig fryser men samtidigt under ett isfält som aldrig smälter. Här finns inga vägar som leder någonstans, utan Juneau nås endast med flygplan eller båt – och invånarna vill ha det så.

Juneau har kallats “Alaskas toppupplevelse” och det beror helt enkelt på att det finns möjlighet till så många fantastiska aktiviteter och utflykter här. Spana efter knölvalen i sitt naturliga habitat utanför bukten till staden. Paddla kajak i områdets många skyddade vattenvägar. Vandra på fina, väl utmärkta vandringsleder genom gamla skogar eller boka en egen helikoptertur till toppen av glaciärerna.

Juneaus mest populära turistattraktion är att besöka det femte största isfältet på västra halvklotet, Juneau Icefield, som ligger strax norr om Juneau. Glaciärsområdet är hem till över 140 sammanlänkade glaciärer, där den nästan 22 kilometer långa Mendenhall Glacier är den allra mest kända. Området rymmer dock fler kändisar och du finner bland annat världens tjockaste glaciär, Taku Glacier, här. Upptäck glaciärerna genom kajakpaddling, forsränning, vandring eller valskådning. Vilket sätt man än väljer är upplevelsen spektakulär. Vid Mendenhall Glacier kan man dessutom besöka olika utställningar, orientera sig på en stor karta över hela isfältet, se på filmen Magnificent Mendenhall och titta i ett teleskop från centrets observatorium.

Utsikt över Medenhall Glacier i Juneau

Utsikt över Medenhall Glacier i Juneau (Alaska)

23 aug
Ketchikan, Alaska

Den lilla idylliska staden Ketchikan ligger nära Alaskas södra spets och är därmed porten till den berömda ”Inside Passage” som, med sin serie av enorma vattendrag som formats och formas av glaciärerna runt omkring, anses vara ett av världens vackraste områden. Trots sin litenhet är detta Alaskas fjärde största stad, som blir en riktig turiststad främst mellan maj till september då cirka en miljon kryssningspassagerare angör hamnen här.

När vår kryssning lägger till i Ketchikan upptäcker du staden bäst till fots. Här finns ett spännande arv att upptäcka, en välkomnande befolkning och fantastiska vildmarksområdena runt staden som man inte får missa. Vandra i Tongass nationalpark och beundra Misty Fjords National Monument.

Om man önskar upptäcka Ketchikan på egen hand finns här massor att se och göra. Gå någon av de två vandringsturerna som tar en genom staden för att se museer, parker och de gamla delarna. Besök fantastiska Creek Street, med sina trähus byggda på styltor efter vattnet, som förr var bordeller för fiskare och skogshuggare men som idag har restauranger, affärer och konstgallerier. Eller gå på the Lumberjack Show, vilket nästan är ett måste när du är här.

Färgglad totempåle mot den blå himmelen.

Totempåle

24 aug
Till havs genom Inside Passage

Det är dags att bege sig tillbaka mot Vancouver. Vi har en dags tills havs och kryssar tillbaka genom Inside Passage. Här ser naturen verkligen ut som i en perfekt reklamfilm och vi håller utkik efter valar, delfiner och den vithövdade havsörnen.

Vithövdad havsörn går in för fiske i vattnet i Alaska.

Vithövdad havsörn

25 aug
Vancouver, Kanada

På morgonen kommer vi tillbaka till Vancouver. Vi kliver av fartyget och gör en lite kortare guidad tur i staden innan vi beger oss till flygplatsen för att åka hem till Sverige igen.

26 aug
Åter i Sverige

Idag landar vi åter i Sverige, utvilade och fulla av nya fantastiska upplevelser och goda bekantskaper.

DELA MED DINA VÄNNER:

Celebrity Cruises
Solstice, Reflection, Eclipse, Equinox & Silhouette

Celebritys trendiga Solsticeklass. Speciellt för denna klass är till exempel den stora gräsmattan på övre däck, ett modernt spa samt den höga klassen på restaurangerna och servicen ombord.

Kryssningar där du kan spela bocchia i solnedgången

På gräsmattan på översta däck kan ni spela bocchia, crocket eller bara njuta av en picknick i solnedgången. Fartygen erbjuder många restauranger. Flertalet ingår i kryssningspriset och vid vissa specialrestauranger bokar man bord för en mindre summa. Exklusivt för Aquaclass ingår restaurang Blu.

Flera pooler, både inom- och utomhus, samt gym med klasser och stor spaavdelning förenar nytta med nöje. Har ni Aquaclass har ni fri tillgång till spaavdelningen hela kryssningen.

Hytterna är ca 18 kvm stora. Balkonghytterna har en balkong mot havet på ca 4 kvm med ett bord och två stolar.

Sängen kan sättas ihop till en stor eller tas isär till två enkelsängar. Det finns en sitthörna med soffa, skrivbord och stol i hytten. Dusch, toalett, garderober, tv och kassaskåp finns i alla hytter.

Insideshytterna ombord är normalt något mindre, ca 16 kvm. Större sviter finns i storlekarna 23 – 133 kvm.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Alaska är USA:s till ytan största delstat, belägen i den nordvästra änden av den nordamerikanska kontinenten med Kanada i öster, Norra ishavet i norr, Stilla havet till väster och söder samt med Ryssland längre västerut över Berings sund.

Alaska upplevs bäst under sommaren, perioden maj – september. Övriga månader under året är det på grund av det arktiska klimatet väldigt kallt. Vintertid kan det bli ner till – 60C

Fakta om Alaska:

 • Nordamerikas största tidvattenskillnader uppnås precis söder om Anchorage, och ofta är skillnaderna mellan ebb och flod där mer än 10,7 meter.
 • Alaska hyser 3,5 miljoner sjöar över 8 hektar.
 • Enligt en rapport från oktober 1998 ägs ungefär 65 % av Alaska av den amerikanska staten, marken hålls som nationalparker och reservat.
 • Alaskas befolkning var 2017, 739 795 personer.
 • Alaskas urbefolkning är indianer, inuiter (eskimåer) och aleuter

Avreseort*

Stockholm/Arlanda

Resdatum*

15 augusti 2024 - 26 augusti 2024

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt med fönster: 71 900:-
Balkonghytt: 73 900:-

 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd från Gouda, 7 % av beloppet som ska skyddas

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Vi följer i kölvattnet av kända upptäcktsresande – Nordvästpassagen med HX Hurtigruten Expeditions


8 augusti - 4 september 2024 | Island - Grönland - Kanada - Alaska

Nordvästpassagen är en spännande och farofylld farled mellan Stilla havet och Atlanten. Först att erövra farleden blev den norske polarforskaren Roald Amundsen under en expedition som pågick mellan 1903 - 1906. På vår expeditionskryssning följer vi i de stora upptäckarnas kölvatten och utforskar dessa beryktade vattenvägar.

Vacker höstkryssning med Royal Caribbean – upptäck New York, New England & Kanada


24 sep - 6 okt 2024 | USA & Kanada

Följ med oss på denna fantastiska kryssning, när löven färgas vackert i höstens färger. Vi börjar i städernas stad New York och tar oss via historiska New England och storstäder med småstadscharm i Kanada, tillbaka till New York. Ombord på Royal Caribbeans något mindre fartyg Liberty of the Seas njuter vi av goda middagar, fantastisk underhållning och tid för avkoppling.

Med Princess Cruises genom Panamakanalen – kryssning från Los Angeles till Fort Lauderdale


16 november - 4 december 2024 | Los Angeles - Mexiko - Nicaragua - Costa Rica - Panama - Aruba - Fort Lauderdale

Följ med på kryssningen genom det imponerande ingenjörsmästerverket Panamakanalen, som har något för alla – härliga stränder, unika kolonialstäder och fantastisk regnskog. Princess Cruises fartyg Coral Princess tar oss från Los Angeles till Fort Lauderdale och vi får uppleva många fantastiska destinationer under resan.

Azamara Journey genom Panamakanalen & underverket Machu Picchu


5 - 29 januari 2025 | Miami - Aruba - Curacao - Colombia - Panamakanalen - Ecuador - Cusco/Sacred Valley - Machu Picchu

Vi njuter av vita stränder i Mexiko och vacker regnskog i Costa Rica, och seglar genom det imponerande ingenjörsmästerverket Panamakanalen. Äventyret avslutas med spännande dagar i Cusco/Sacred Valley, med underverket Machu Picchu, högt uppe bland Andernas toppar, som resans höjdpunkt.