Silversea är ett lyxkryssningsrederi med huvudkontor i Monaco. Rederiet grundades 1994 av Vlasov-gruppen i Monaco och familjen Lefebvre i Rom, och banade väg för all inclusive cruising med sitt första fartyg, Silver Cloud. Sedan juli 2020 ägs rederiet av Royal Caribbean Group.

Silverseas små lyxiga kryssningsfartyg är för dig som vill resa på en kryssning i de mest tänkbara påkostade omgivningar. Samtliga hytter har egen butler, nästan alla restauranger (med två undantag) ingår liksom all dryck – öl, vin, champagne och drinkar! Det ingår även utflykter på alla destinationer man anlöper.

Kryssningar rakt in i hjärtat av en stad

Det är något unikt tillfredsställande med ett mindre fartyg. Intimiteten och det vänliga kamratskapet. Spänningen i att utforska avskilda hamnar dit andra rederier inte kan gå. Silverseas intima, ultralyxiga fartyg kan segla uppför smala vattenvägar in i hjärtat av en stad, eller lägga till precis vid piren medan andra måste ankra ute till havs. Och för dem som längtar efter att utforska det nya och okända kan Silverseas fyra expeditionsfartyg transportera dig till planetens yttersta gränser. Resor är livets elixir på Silversea och varje kryssning är en upptäcktsresa. Kom och utforska möjligheterna ombord på ett av Silverseas fartyg.

Förutom fyra ultralyxiga expeditionsfartyg har Silversea sex klassiska fartyg i sin flotta. Bland de mest bekväma och rymliga fartygen till sjöss, har vart och ett av kryssningsrederiets fartyg en atmosfär av elegans, gemytlighet och lyx. Silversea har nyligen välkomnat tre fartyg till sin flotta sedan juni 2020 – Silver Origin, Silver Moon och Silver Dawn – vilket gör flottans siffra till 10. Fler fartyg är beställda och kommer levereras framåt. 

 

Rederiets fartyg

Vi har inga kryssningar just nu med Silverseas – här visas aktuella kryssningar med Azamara

Azamara Onward Grekland runt


13 - 22 oktober 2023 | Grekland - Turkiet - det historiska Makedonien

På denna höstkryssning i östra Madelhavet har vi fullt fokus på Grekland med spännande och intressanta stopp i Kavala, Thessaloniki och Volos i norra Grekland, följt av öarna Mykonos och Patmos. I turkiska Canakkale och Troja känner vi historiens vingslag. Start och mål är i metropolen Istanbul. Njut av grekisk gästvänlighet, god mat och dryck, solsken och ljumma höstvindar.

Brasiliens Amazonas – med Azamara Quest


17 nov - 12 dec 2023 | Barbados - Brasilien - Uruguay - Argentina

Vi njuter av en fantastisk kryssning i Brasiliens Amazonas när Azamara Quest kryssar från Barbados till tangons hemland Argentina! Vi besöker ett flertal spännande platser i Brasilien bl.a. Manaus, Fortaleza, Natal och Rio de Janeiro. Att på en lyxkryssare en lugn tidig morgon uppleva solen långsamt växa fram bakom de höga träden, speglandes i vattnet, till fåglarna och djurens morgonstämmor, är få förunnat.

Azamara Onward genom Panamakanalen & underverket Machu Picchu


4 - 23 januari 2024 | Florida - Mexiko - Costa Rica - Panamakanalen - Ecuador - Lima - Cusco/Sacred Valley - Machu Picchu

Vi njuter av vita stränder i Mexiko, vacker regnskog i Costa Rica & seglar genom ingenjörsmästerverket Panamakanalen. Äventyret avslutas med några dagar i Cusco/Sacred Valley, med underverket Machu Picchu högt uppe bland Andernas toppar som resans höjdpunkt.

Underverket Machu Picchu, Påskön & Franska Polynesien kryssning med Azamara Onward


12 jan - 5 feb 2024 | Peru – Chile – Franska Polynesien

Vi upplever underverket Machu Picchu på vår rundresa i Peru innan vi kliver ombord på Azamara Onward. Under vår kryssning besöker vi världsberömda Påskön och Pitcairn Islands. Vi seglar sedan vidare till den vackra ö-världen Franska Polynesien där vi njuter av kritvita stränder och kristallklart vatten! Kryssningen avslutas i Papeete.

Härlig kryssning från Kanarieöarna till Lissabon med Azamara Pursuit


8 - 16 mars 2024 | Las Palmas - Teneriffa - La Gomera - La Palma - Madeira - Lissabon

Härlig kryssning från Kanarieöarna, utanför Afrikas kust, till Lissabon. Vi startar i Gran Canaria och fortsätter sedan mot de charmiga kanariska öarna Teneriffa, La Gomera och La Palma. Vi beger oss sedan vidare mot Funchal, som tillhör den portugisiska ögruppen Madeira, för att avsluta kryssningen i Lissabon.