Silversea - Club Eriks

Njut av en lyxkryssning på ett av
Silverseas intima påkostade fartyg

Silversea är ett lyxkryssningsrederi med huvudkontor i Monaco. Grundades 1994 av Vlasov-gruppen i Monaco och familjen Lefebvre i Rom, och banade väg för all-inclusive cruising med sitt första fartyg, Silver Cloud. Sedan juli 2020 ägs rederiet av Royal Caribbean Group.

Silverseas små lyxiga kryssningsfartyg är för dig som vill resa på en kryssning i de mest tänkbara påkostade omgivningar. Samtliga hytter har egen butler, nästan alla restauranger (med två undantag) ingår liksom all dryck – öl, vin, champagne & drinkar! Det ingår även utflykter på alla destinationer man anlöper.

Kryssningar rakt in i hjärtat av en stad

Det är något unikt tillfredsställande med ett mindre fartyg. Intimiteten och det vänliga kamratskapet. Spänningen i att utforska avskilda hamnar dit andra rederier inte kan gå. Silverseas intima, ultralyxiga fartyg kan segla uppför smala vattenvägar in i hjärtat av en stad, eller lägga till precis vid piren medan andra måste ankra ute till havs. Och för dem som längtar efter att utforska det nya och okända kan Silverseas 4 expeditionsfartyg transportera dig till planetens yttersta gränser. Resor är livets elixir på Silversea och varje kryssning är en upptäcktsresa. Kom och utforska möjligheterna ombord på ett av Silverseas fartyg.

Förutom fyra ultralyxiga expeditionsfartyg har Silversea sex klassiska fartyg i sin flotta. Bland de mest bekväma och rymliga fartygen till sjöss, har vart och ett av kryssningsrederiets fartyg en atmosfär av elegans, gemytlighet och lyx. Silversea har nyligen välkomnat tre fartyg till sin flotta sedan juni 2020 – Silver Origin, Silver Moon och Silver Dawn – vilket ger flottans siffra till 10. Fler fartyg är beställda och kommer levereras framåt. 

Rederiets fartyg

Silver Cloud

Lyxiga kryssningsfartyget Silver Cloud kan med lätthet kryssa upp längs floder och i dolda hamnar.

LÄS MER

Vi har inga kryssningar just nu med Silverseas – här visas aktuella kryssningar med Azamara

Härlig kryssning kring Kanarieöarna och Maderia med Azamara Onward


10 - 18 mars 2023 | Kanarieöarna & Maderia: Vulkaner, gröna frodiga skogar & blommande Bougainvillea

Härlig kryssning runt Kanarieöarna utanför Afrikas kust. Vi startar i Gran Canaria och fortsätter sedan mot Funchal som tillhör den portugisiska ögruppen Madeira. Sedan kryssar vi vidare till La Palma & La Gomera. Innan det är dags att bege oss tillbaka till Gran Canaria besöker vi charmiga Teneriffa.

Härlig kryssning från Gran Canaria till Lissabon med Azamara Onward


24 mars - 4 april 2023 | Gran Canaria - La Palma - La Gomera - Lanzarote - Gibraltar - Sevilla - Cadiz - Lissabon

Härlig kryssning från Las Palmas till Lissabon. Vi startar i Gran Canaria och fortsätter sedan mot de spektakulärt vackra öarna La Palma, La Gomera & Lanzarote. Vi lämnar sedan Kanarieöarna för att kryssa vidare till kulturella Gibraltar, Sevilla och Cadiz innan vi avslutar vår kryssning i Lissabon.

Möt våren i Medelhavet – med Azamara Journey


28 april - 7 maj | Rom - Livorno (Florens/Pisa) - Monte Carlo - St Tropez - Marseille (Provence) - Mahón - Barcelona

Njut av en fantastisk vårkryssning i Medelhavet när Azamara Journey kryssar från den eviga staden Rom till livfulla Barcelona! Charmiga Provence, lyxiga St Tropez och pittoreska Mahón på Menorca - på denna kryssning med Azamara Journey finns något för alla.

Ö-rik kryssning i Medelhavet – med Azamara Pursuit


13 - 26 maj 2023 | Aten - Kusadasi - Santorini - Kreta - Sicilien - Sorrento - Sardinien - Korsika - Menorca - Mallorca - Barcelona

Njut av en fantastisk ö-rik kryssning i Medelhavet när Azamara Pursuit kryssar från antikens Aten till livfulla Barcelona! Vi besöker kulturella Turkiet, gästvänliga Grekland, pittoreska Italien, fabulösa Frankrike & livfulla Spanien - allt detta på en och samma kryssning!

Kryssning med Azamara Journey runt mytomspunna Skottland


17 - 30 augusti 2023 | Skottland runt: Amsterdam till Dublin med Edinburgh, Aberdeen, Lerwick & Oban

Whisky, kiltar och Lochs - välkommen till Skottland! På denna kryssning med Azamara Journey upplever vid det bästa Skottland har att erbjuda. Vi kommer bland annat till Skottlands huvudstad, Edinburgh, och får under kryssningen chans att besöka några utav landets främsta whiskydestillerier.

Kryssa med Azamara runt Irland – Smaragdön


29 aug - 8 sep 2023 | Irland - Nordirland

Kryssa runt Irland med Azamara och lär känna den gröna ön på djupet. Vi inleder i Dublin, fortsätter till Nordirland med stopp i både Belfast och Londonderry. Därefter står den vilda Atlantkusten på tur med Donegal, Limerick och Cork. Upplev hisnande natur, mysiga städer, slott och borgar och en massa irländskt gemyt.

Azamara Onward Grekland runt


13 - 22 oktober 2023 | Grekland - Turkiet - det historiska Makedonien

På denna höstkryssning i östra Madelhavet har vi fullt fokus på Grekland med spännande och intressanta stopp i Kavala, Thessaloniki och Volos i norra Grekland, följt av öarna Mykonos och Patmos. I turkiska Canakkale och Troja känner vi historiens vingslag. Start och mål är i metropolen Istanbul. Njut av grekisk gästvänlighet, god mat och dryck, solsken och ljumma höstvindar.

Brasiliens Amazonas – med Azamara Quest


17 nov - 12 dec 2023 | Barbados - Brasilien - Uruguay - Argentina

Vi njuter av en fantastisk kryssning i Brasiliens Amazonas när Azamara Quest kryssar från Barbados till tangons hemland Argentina! Vi besöker ett flertal spännande platser i Brasilien bl.a. Manaus, Fortaleza, Natal & Rio de Janeiro. Att på en lyxkryssare en lugn tidig morgon uppleva solen, långsamt växa fram bakom de höga träden, speglandes i vattnet, till fåglarna och djurens morgonstämmor är få förunnat.

Azamara Onward genom Panamakanalen & underverket Machu Picchu


4 - 23 januari 2024 | Florida - Mexiko - Costa Rica - Panamakanalen - Ecuador - Lima - Cusco/Sacred Valley - Machu Picchu

Vi njuter av vita stränder i Mexiko, vacker regnskog i Costa Rica & seglar genom ingenjörsmästerverket Panamakanalen. Äventyret avslutas med några dagar i Cusco/Sacred Valley, med underverket Machu Picchu högt uppe bland Andernas toppar som resans höjdpunkt.

Underverket Machu Picchu, Påskön & Franska Polynesien kryssning med Azamara Onward


12 jan - 4 feb 2024 | Peru – Chile – Franska Polynesien

Vi upplever underverket Machu Picchu på vår rundresa i Peru innan vi kliver ombord på Azamara Onward. Under vår kryssning besöker vi världsberömda Påskön och Pitcairn Islands. Vi seglar sedan vidare till den vackra ö-världen Franska Polynesien där vi njuter av kritvita stränder och kristallklart vatten! Kryssningen avslutas i Papeete.Nyt et luksuriøst cruise på en av
Silverseas intime overdådige skip

I en verden hvor de fleste rederier er en del av store, multinasjonale selskaper er Silversea Cruises et unntak da de eies og drives av en italiensk familie. Dette betyr stolthet og et personlig engasjement for å opprettholde den høye standarden på sine tokt.

Silverseas små luksuscruiseskip er for deg som ønsker å reise på cruise i de mest tenkbare luksuriøse omgivelsene. Alle lugarene har en egen butler, alle restauranter er inkludert og også alle drikker.

De intime små båtene kan ta seg inn i grange kanaler og kan komme inn i hjertet av en by, eller fortøye ved kai, mens de store må ligge for anker.

Silverseas har ni skip, inkludert fire ekspedisjonfartøy konstruert for reiser til Galapagos og Antarktis. Antall gjester ombord varierer avhengig av skip, mellom 100 og 300 for Expeditionary fartøyene og mellom 300 til 570 for de andre.

 

Rederiets fartyg

Silver Cloud

Lyxiga kryssningsfartyget Silver Cloud kan med lätthet kryssa upp längs floder och i dolda hamnar.

LÄS MER