IKONISK, VACKER & UNIK

Cunards flaggskepp Queen Mary 2 är byggd med svunna tiders klassiska atlantångare som förebild. Hon är den enda oceanångaren i världen och är byggd speciellt för de ikoniska transatlantkryssningarna. Med ett djupt v-format skrov, fler stabilisatorer, 40% mer stål, 30% mer fart är hon det bästa och mest säkra fartyget att kryssa med över Atlanten!

Ombord väntar  en rad av spännande teaterföreställningar, utsökta restauranger och ett storslaget planetarium som är det första till havs. Utmana medresenärer på tennis, fäktning eller shuffleboard. För yngre resenärer finns barn- och ungdomsklubbar.

I fartygets balsal anordnas det galakvällar av alla sitt slag – Black & White Gala, maskeradbal och även en livlig 20-tals galakväll! Har du någonsin fått en inbjudan till The Great Gatsby´s festligheter är det här det näst bästa i sitt slag!

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, pooler. Cunard erbjuder matupplevelser från hela världen med bland annat flera specialrestauranger som asiatiska Bamboo och italienska La Piazza. Avnjut solnedgången från pooldäcket längst akterut. Queen Mary 2 är som gjord for avkoppling.

FAKTA
Längd: 345 m
Tonnage: 151 400 bt
Hastighet: 30 knop
Antal gäster: 2 691
Besättning: 1 250
Renoverad: 2021

 

Se Cunards alla kryssningsfartyg >>

Passagerkapacitet: 2691
Tonnage: 148528
Längd: 345