Startade 1965 och ägs av Carnival-rederiet.

Princess Cruises bjuder på en intim stämning och utmärkt service. Rederiet har flera gånger prisats för sitt kök och på samtliga fartyg finns även två specialrestauranger; italienska Sabatini’s och ett steakhouse med utmärkta biffar.

Princess Cruises lanserade konceptet ”Movies under the stars”, en utomhusbio med det självklara tillbehöret – nypoppade popcorn.

Man lägger fokus på en vuxen publik och därför finns det inte så många aktiviteter anpassade för barn. Här väntar en traditionell kryssningsupplevelse där gästerna gärna klär upp sig lite extra till kaptenens cocktail – missa inte det klassiska champagnevattenfallet!

Princess Cruises har sexton fartyg i sex fartygsklasser. Antalet gäster ombord varierar mellan 600 och 3500 beroende på fartyg.

Rederiets fartyg

Caribbean Princess

LÄS MER

Coral Princess

LÄS MER

Crown Princess

LÄS MER

Diamond & Sapphire Princess

LÄS MER

Emerald Princess

LÄS MER

Island Princess

LÄS MER

Aktuella kryssningar med Princess Cruises

Med Princess Cruises genom Panamakanalen – kryssning från Los Angeles till Fort Lauderdale


16 november - 4 december 2024 | Los Angeles - Mexiko - Nicaragua - Costa Rica - Panama - Aruba - Fort Lauderdale

Följ med på kryssningen genom det imponerande ingenjörsmästerverket Panamakanalen, som har något för alla – härliga stränder, unika kolonialstäder och fantastisk regnskog. Princess Cruises fartyg Coral Princess tar oss från Los Angeles till Fort Lauderdale och vi får uppleva många fantastiska destinationer under resan.

Oförglömlig kryssning från Argentina till Antarktis med Princess Cruises


19 januari - 8 februari 2025 | Argentina - Chile - Antarktis - Falklandsöarna - Uruguay

Fartyget Sapphire Princess tar oss med till den vita kontinenten, Antarktis. Upplev stillheten och skönheten i farvattnen kring Antarktiska halvön, där sälar, valar, pingviner och andra sjöfåglar är talrika. Som extra bonus får vi också lära känna argentinska Buenos Aires och uppleva Eldslandet, chilenska Patagonien, brittiska Falklandsöarna och Uruguay.

Kryssning med Princess Cruises genom Panamakanalen
Fort Lauderdale – Los Angeles


4 - 22 februari 2025 | Fort Lauderdale - Aruba - Panama - Costa Rica - Nicaragua - Mexiko - Los Angeles

Följ med på en härlig kryssning med Coral Princess genom ingenjörsmästerverket Panamakanalen, från Florida till Los Angeles. Vi får se färgglad arkitektur på Aruba, fascineras av fantastisk regnskog i Costa Rica och njuta av härliga stränder i södra Mexiko. Ombord njuter vi av härliga middagar, trevligt sällskap och uppmärksam service.

Vår populära resa runt Kap Horn
– kryssning från Argentina till Chile med


5 - 25 mars 2025 | Argentina - Uruguay - Kap Horn - Chile

Favorit i repris! Följ med på vår Kap Horn-kryssning, med Princess Cruises, med början i Buenos Aires och målgång i San Antonio Chile. Däremellan gör vi strandhugg i Uruguays huvudstad Montevideo, det vidsträckta Patagonien, på Falklandsöarna och Eldslandet, kryssar genom Magellans sund och beskådar Amalia Glaciären. Avslutning i Valparaiso och Santiago.