HX Hurtigruten Expeditions

Klassiska Hurtigruten har trafikerat Norges kust sedan 1893, och sedan 1896 har rederiet utvecklat sin inriktning till att även innefatta expeditionskryssningar till avlägsna hörn runt om i världen.

Expeditionskryssningar riktar sig till personer som har ett stort intresse för djur och natur. Ombord finns inga ”klassiska” kryssningsattribut som poolområden, kasino, shower och liknande utan under denna resa är det den storslagna naturen som spelar huvudrollen. Livet ombord handlar om vilsamma dagar, vackra vyer, god mat och inspirerande kunskap. Lägg dessutom till spännande landstigningar.

Utbildat expeditionsteam ombord

För att du som gäst ska få ut mesta möjliga av din kryssning och de resmål som besöks, finns handplockade experter ombord som håller föreläsningar inom en mängd olika ämnen och guidar under landstigningarna. De tar dig med på turer i kajaker och expeditionsbåtar så att du kommer natur- och djurliv så nära som möjligt – från Arktis orörda vildmark och Galápagosöarnas endemiska fauna, till Antarktis pingviner. 

Med forskare ombord och det mest omfattande vetenskapsprogrammet i branschen får du som gäst lära dig mer om naturen på destinationerna, och även bidra till viktig forskning.

Utsökt mat

HX Hurtigruten Expeditions mästerkockar låter sig inspireras av regionen och tillagar utsökt mat av lokala råvaror. I de smakfullt inredda restaurangerna serveras sedan rätter med allt från fisk och skaldjur av högsta klass till kött och växtbaserade alternativ.

På alla expeditionskryssningarna ingår förmåner som gratis öl och vin till måltiderna, gratis Wi-Fi och en aktivitet i varje hamn som angörs – och inga extra skatter eller dricks tillkommer.

Rederiets fartyg

HX Hurtigruten Expeditions
MS Fram

HX Hurtigruten Expeditions MS Fram för sina gäster närmare naturen och djurlivet, och ger dem upplevelser de aldrig ska glömma.

LÄS MER

HX Hurtigruten Expeditions
MS Fridtjof Nansen

HX Hurtigruten Expeditions MS Fridtjof Nansen är ett specialbyggt fartyg och nästa generations expeditionsfartyg.

LÄS MER

HX Hurtigruten Expeditions
MS Maud

HX Hurtigruten Expeditions MS Maud har en modern och ljus interiör som är inspirerad av midnattssolen och tillägnad den arktiska sommaren.

LÄS MER

HX Hurtigruten Expeditions
MS Roald Amundsen

HX Hurtigruten Expeditions fartyg MS Roald Amundsen är konstruerat speciellt för polara vatten och ombord finns ett certifierat expeditionsteam.

LÄS MER

HX Hurtiguten Expeditions
MS Spitsbergen

MS Spitsbergen ingår i Hurtigrutens flotta sedan 2016. Fartyget är modernt och miljövänligt och perfekt i storlek för utforska polarvatten.

LÄS MER

Aktuella kryssningar med HX Hurtigruten Expeditions

Vi följer i kölvattnet av kända upptäcktsresande – Nordvästpassagen med HX Hurtigruten Expeditions


8 augusti - 4 september 2024 | Island - Grönland - Kanada - Alaska

Nordvästpassagen är en spännande och farofylld farled mellan Stilla havet och Atlanten. Först att erövra farleden blev den norske polarforskaren Roald Amundsen under en expedition som pågick mellan 1903 - 1906. På vår expeditionskryssning följer vi i de stora upptäckarnas kölvatten och utforskar dessa beryktade vattenvägar.