Elegans och tradition i modern tappning

Holland America Line startade som ett holländskt frakt- och passagerarrederi redan på 1800-talet då fartyget Rotterdam avseglade från Holland i riktning mot Amerika för första gången 1873. Idag ägs rederiet av det amerikansk-brittiska rederiet Carnival, som i sin tur är en del av världens största kryssningsoperatör Carnival Corporation & plc.

Holland America Line har gjort sig känt för sina eleganta 5-stjärniga kryssningsfartyg med gott om plats och god service. Rederiets fartyg är i mellanstorlek och har i regel en mer mogen publik.

Kryssningar med kulinariskt fokus

Holland America Line har fjorton fartyg i fem fartygsklasser, som alla är moderna och lyxiga men med känslan från en svunnen tid fortfarande värnad om ombord. Storleken på fartygen är av mellanklass med plats för mellan 800 och 2100 gäster. Samtliga hytter har platt-TV, morgonrockar och fruktkorg som fylls på dagligen på begäran. Gym och spaanläggningarna är välutrustade, pooldäcken väl tilltagna och underhållningen påkostad.

”Signature of Excellence”

Oavsett om du väljer att resa med det något mindre fartyget Prinsendam eller nyare Nieuw Statendam så kommer du att mötas av konst, antikviteter och färska blommor ombord. Stämningen är sofistikerad och elegant, och utbudet av nöjen och aktiviteter är stort. Holland America Line har stort fokus på god mat och dryck med vin- och champagneprovningar och matlagningskurser, och servicen ombord är förstklassig.

Rederiets fartyg

Aktuella kryssningar med Holland America Line