Eleganta och klassiska lyxkryssningar för vuxna, ombord på legendariska fartyg.

OM

Cunard är ett klassiskt rederi med anor från 1800-talet då man färdades över Atlanten med dåtidens mytomspunna ångfartyg. Under namnet British and North American Royal Mail Steam Packet Company fraktade man post mellan England och USA – en sträcka som fortfarande utgör en stor del av rederiets kryssningar. Idag ingår rederiet i Carnival Corporation & plc, som är världens största kryssningsoperatör.

FÖR

Cunard vänder sig främst till vuxna och medelåldern ombord är något högre än på traditionella kryssningar. En kryssning med Cunard passar dig som uppskattar klassisk skönhet och sofistikerad elegans. Här kryssar man anrikt med en smak av den ”gamla goda tiden”. Inredningen på fartygen präglas av marmor och träpaneler, likt under ångfartygens glansdagar. Rederiets rutter går världen över men det är främst de ikoniska transatlantkryssningarna som rederiet är känt för.

MAT & DRYCK

Maten ombord på fartygen håller väldigt hög standard och det finns ett varierat utbud av restauranger att välja bland. På menyn står mat från det klassiskt brittiska likväl som det internationella köket – njut av innovativa menyer, goda viner och utsökta desserter. Cunard är känt för sitt enorma vinutbud, Queen Mary 2 har omkring 34 000 flaskor vin ombord. Måltider i huvudrestaurangen ingår i bokningen medan specialrestaurangerna kostar en extra avgift. Ett av Cunards klassiska moment är deras lyxiga Afternoon Tea som anordnas dagligen och den innehåller bland annat scones, goda teer samt bakelser. Man blir serverad av servitörer med tjusiga vita handskar, elegans i sitt esse!

NÖJE & UNDERHÅLLNING

Cunards kryssningsfartyg är byggda för många dagar till havs så vare sig du är intresserad av aktivitet eller avkoppling finns mycket att välja bland ombord. Lyssna på en intressant föreläsning, ta ett svalkande dopp i poolen, skäm bort dig själv med en spabehandling, njut av stillheten i biblioteket och shoppa i butikerna. På tal om bibliotek, ombord på Queen Mary 2 hittar man det största biblioteket till havs med över 10 000 böcker. Framåt kvällen väntar fantastiska shower och musikaler. Prova lyckan i casinot eller mingla med en god drink i någon av de vackra cocktailbarerna. Festliga galakvällar hör till upplevelserna ombord på Cunard. Samtliga av Cunards fartyg har en stor balsal där det anordnas aktiviteter både dag- och kvällstid. Dagtid kan man prova på fartfylld fäktning, lugnande yoga eller varför inte bättra på sina danssteg under en dansklass ledd av professionella dansare. På kvällarna erbjuds levande musik, ypperligt tillfälle att prova på dansstegen man lärt sig tidigare på dagen. Även här hålls de berömda galakvällarna med äkta balkänsla.

Rederiets fartyg