Kulinariska mat- och vinresor med svensk värd | Club Eriks

Kulinariska mat- och vinresor med Club Eriks
– ädel tryffel, Guide Michelin & fantastiska viner

Club Eriks gastronomiska upplevelser är av oss unikt framtagna weekendresor till platser och städer som erbjuder ett särskilt bra utbud av mat och dryck, och restauranger med flera stjärnor i Guide Michelin. Baskien med Bilbao och San Sebastian i norra Spanien, och Piemonte i Italien under tryffelsäsongen är två favoriter. Lyon, Bourgogne och Alsace i Frankrike, och engelska landsbygden är andra återkommande favoriter.

Rundresor och kryssningar med kulinariskt fokus

Många av våra mat- och vinresor är rundresor som inte inkluderar en kryssning, men ibland har vi fokus på just mat och dryck även under en kryssning. Många av de mer exklusiva rederierna har restauranger som i sig erbjuder en unik matupplevelse och ofta inkluderar dessa rederier flera olika restauranger samt dryckespaket i kryssningspriset. Sea Cloud är till exempel ett av de rederier som vi anordnar kryssningar med fokus på den kulinariska upplevelsen med.

Tillbaka till Europa.

Club Eriks lojalitetsbonus

Vi erbjuder alla våra kunder en lojalitetsbonus på 2 procent och det gäller på alla paketerade reseupplevelser som du köper hos oss.
Gäller alla upplevelser med avresa från den 1 januari 2017.

Club Eriks aktuella kulinariska resor

Kulinariska Baskien – fantastisk mat & vin


8 - 12 okt 2024 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

Det högsta antalet Michelinstjärnor per capita i Europa hittar man i den spanska delen av Baskien. Här är kokkonsten uråldrig, köket modernt och experimentellt och tillgången till råvaror från hav och land fantastisk. Vi äter lunch med avsmakningsmeny på Arzak i San Sebastian, som har tre stjärnor i Guide Michelin, går en barrunda med pinxtos och besöker Guggenheimmuseet i Bilbao.

Kulinarisk upplevelse i Piemonte, Italien


22 - 26 okt 2024 | Norra Italien - Piemonte

I Piemonte i norra Italien upplever vi några dagar den goda matens tecken. Regionen är en av Italiens stora vinregioner och här finns även den åtråvärda vita tryffeln och andra fantastiska råvaror. Staden Turin bjuder på strosvänliga kvarter, vacker arkitektur, kultur och underbara restauranger och ute på landsbygden mår vi gott i vacker natur, bland vingårdar.

Club Eriks Sydafrika – en unik rundresa i kontrasternas land


31 oktober - 13 november 2024 | Kapstaden - Godahoppsudden - Franschhoek vindistrikt - Swellendam - Gondwana Game Reserve - Garden Route - Hermanus

Vi på Club Eriks har även i år satt ihop ett unikt upplevelsepaket i kontrasternas Sydafrika. Med fingertoppskänsla, och inte minst med näsa för det annorlunda och lokala, upptäcker vi fantastiska Kapstaden, vindistriktet Franschhoek, Gondwana Game Reserve, vackra Garden Route och Hermanus.