Kulinariska mat- och vinresor med svensk värd | Club Eriks

Kulinariska mat- och vinresor med Club Eriks
– ädel tryffel, Guide Michelin & fantastiska viner

Club Eriks gastronomiska upplevelser är av oss unikt framtagna weekendresor till platser och städer som erbjuder ett särskilt bra utbud av mat och dryck, och restauranger med flera stjärnor i Guide Michelin. Baskien med Bilbao och San Sebastian i norra Spanien, och Piemonte i Italien under tryffelsäsongen är två favoriter. Lyon, Bourgogne och Alsace i Frankrike, och engelska landsbygden är andra återkommande favoriter.

Rundresor och kryssningar med kulinariskt fokus

Många av våra mat- och vinresor är rundresor som inte inkluderar en kryssning, men ibland har vi fokus på just mat och dryck även under en kryssning. Många av de mer exklusiva rederierna har restauranger som i sig erbjuder en unik matupplevelse och ofta inkluderar dessa rederier flera olika restauranger samt dryckespaket i kryssningspriset. Sea Cloud är till exempel ett av de rederier som vi anordnar kryssningar med fokus på den kulinariska upplevelsen med.

Tillbaka till Europa.

Club Eriks lojalitetsbonus

Vi erbjuder alla våra kunder en lojalitetsbonus på 2 procent och det gäller på alla paketerade reseupplevelser som du köper hos oss.
Gäller alla upplevelser med avresa från den 1 januari 2017.

Club Eriks aktuella kulinariska resor

Med exklusiva tåget Al Ándalus genom Spanien – Santiago de Compostela till Sevilla


30 augusti - 8 september 2025 | Santiago de Compostela - Ourense - León - Ávila - Toledo - Córdoba - Sevilla

En spansk symfoni. Djupt in i hjärtat av Spanien förlorar vi oss själva i romantik, passion och historia, och vi gör det med stil då vi reser med ett av Europas lyxigaste tåg - Al Ándalus. Denna enastående och härliga tågresa tar oss till några av de vackraste städerna i Spanien - Santiago de Compostela, Léon, Ávila, Toledo, Córdoba och Sevilla - där vi får uppleva inte mindre än sex världsarv.

Kulinariska Baskien – fantastisk mat & vin


30 sep - 4 okt 2025 | Baskien i norra Spanien: Bilbao och San Sebastian

Välkommen till Baskien, där man i den spanska delen hittar högst antal Michelinstjärnor per capita i Europa. Här är kokkonsten uråldrig, köket modernt och experimentellt och tillgången till råvaror från hav och land fantastisk. Vi äter lunch med avsmakningsmeny på Arzak i San Sebastian, som har tre stjärnor i Guide Michelin, går en barrunda med traditionella pinxtos och besöker Guggenheimmuseet i Bilbao.

Kulinariska Baskien – fantastisk mat & vin


7 - 11 oktober 2025 | Baskien i norra Spanien: Bilbao och San Sebastian

Välkommen till Baskien, där man i den spanska delen hittar högst antal Michelinstjärnor per capita i Europa. Här är kokkonsten uråldrig, köket modernt och experimentellt och tillgången till råvaror från hav och land fantastisk. Vi äter lunch med avsmakningsmeny på Arzak i San Sebastian, som har tre stjärnor i Guide Michelin, går en barrunda med traditionella pinxtos och besöker Guggenheimmuseet i Bilbao.

Club Eriks Sydafrika – en unik rundresa i kontrasternas land


7 - 20 november 2025 | Kapstaden - Godahoppsudden - Stellenbosch - Swellendam - Gondwana Game Reserve - Hermanus - Kapstaden

Upptäck otroliga Sydafrika med oss! Vi gör besök på turistmåsten som man inte får missa men njuter även av mindre kända platser. Vi besöker bland annat Kapstaden, med dess storstadspuls, kulinariska mat- och vinstaden Stellenbosch och anrika Swellendam, som är en av Sydafrikas äldsta städer. Vi spenderar två nätter i en Big Five safarilodge i Gondwana – Kapprovinsens främsta Game Reserve följt av besök i Hermanus innan vi beger oss tillbaka till Kapstaden.

Häpnadsväckande Sydafrika & Victoriafallen – rundresa & safari


9 - 23 februari 2026 | Sydafrika & Zimbabwe: Kapstaden - Paternoster - Franschhoek - Victoriafallen

Följ med på en fantastisk rundresa som tar oss till spännande platser i Sydafrika och till mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe. Vi upptäcker Kapstaden, Kaphalvön, Paternoster och Franschhoek. Vi njuter av fantastisk mat och goda viner, gör spännande utflykter, lär oss om chokladtillverkning och skådar fantastiska vyer. Som avslutning på resan spenderar vi några dagar vid de mäktiga Victoriafallen där vi gör härliga kryssningar på Zambezi och Chobe, och kliver upp tidigt för safari.

Kapstaden, Stellenbosch & lyxtåget Rovos Rail


25 mars - 8 april 2026 | Kapstaden - Stellenbosch - Matjiesfontein - Kimberley - Pretoria

Följ med oss på en oförglömlig resa genom det allra bästa som Kapstaden och Kaphalvön har att erbjuda! Vi njuter av utsökt mat, prisbelönta viner och gör spännande utflykter. Vi tar oss vidare till natursköna Stellenbosch, där vi utforskar charmiga vingårdar & provar några av Sydafrikas finaste viner. Som den perfekta avslutningen kliver vi ombord på det ikoniska lyxtåget Rovos Rail för en elegant och minnesvärd färd genom landskapet – från Kapstaden till Pretoria. En resa för livsnjutare, där varje dag bjuder på nya smaker, vyer och intryck!