Flodkryssningar på Rhen med fina kulturstäder | Club Eriks

Flodkryssningar på Rhen

Från de schweiziska Alperna ut till Nordsjön rinner ”Fader Rhen” – Västeuropas längsta flod. Den största delen ligger inom Tysklands gränser men även Schweiz, Frankrike och Nederländerna berörs av floden.

Flera höjdpunkter under resan

Här har man odlat vin ända sedan romartiden och nästan vertikala vinodlingar adderar till områdets skönhet, precis som korsvirkesromantiken som frodas här och vackra ornamenterade gotiska kyrkspiror. Allt är som plockat ur en saga. Poeterna Goethe och Lord Byron, precis som konstnärer som till exempel William Turner, har skaldat om/målat av dessa drömska landskap och gjort regionen vida känd. En av höjdpunkterna på vår flodkryssning på Rhen är sträckan mellan Koblenz och Rüdesheim, som är klassad som ett världsarv av UNESCO.

Club Eriks noga utvalda flodkryssningar

På Club Eriks väljer vi ut de flodkryssningar som vi tycker är de mest intressanta, och självklart följer våra värdar med under resan. Båtarna tar normalt bara 125 – 150 gäster så atmosfären är stillsam och trevlig, och det råder en familjär stämning ombord där gästerna snabbt lär känna varandra. Före middagen samlas man ofta för en fördrink och efter middagen finns underhållning att njuta av.

Club Eriks lojalitetsbonus

Vi erbjuder alla våra kunder en lojalitetsbonus på 2 procent och det gäller på alla paketerade reseupplevelser som du köper hos oss. Gäller alla upplevelser med avresa från den 1 januari 2017.

Club Eriks aktuella flodkryssningar i Europa

Flodkryssning på Rhône & Saône med Lüftner Cruises
– upplev Bourgogne & Provence


19 - 27 oktober 2022 | Sydöstra Frankrike: Lyon – Bourgogne – Provence med Avignon & Arles

Flodkryssning på Rhône och Saône med Lüftner Cruises, som tar sin början i Frankrikes tredje stad - gastronomiska Lyon. Vi besöker Macon uppe i Bourgogne samt de urgamla städerna Avignon och Arles i Provence, och upplever bördiga jordbruksbygder, kulturstäder av rang och historiska lämningar.