Flodkryssningar - njut Europas floder med kryssning | Club Eriks

Flodkryssningar i Europa

Europas floder bjuder upp till fantastiska vyer och spännande upplevelser i land, som kombineras med härlig avkoppling ombord på fartyget. Att åka på en flodkryssning är ett mycket bekvämt och rofyllt resesätt, där man får uppleva mycket under kort tid.

Spännande destinationer

Följ med på en flodkryssning i Bourgogne och Provence, på Rhône och Saône bland vinrankor, pittoreska städer och historiska lämningar från flera epoker. Glid fram på Västeuropas längsta flod Rhen, som till största del ligger inom Tysklands gränser, genom sagolandskap med frodiga vinrankor. Eller passera arkitektoniska juveler i form av kyrkor, slott och kloster på en kryssning på Seine.

Club Eriks noga utvalda kryssningar

På Club Eriks väljer vi ut de flodkryssningar som vi tycker är de mest intressanta, och självklart följer våra värdar med under resan. Båtarna tar normalt bara 125 – 150 gäster så atmosfären är stillsam och trevlig, och det råder en familjär stämning ombord där gästerna snabbt lär känna varandra. Före middagen samlas man ofta för en fördrink och efter middagen finns underhållning att njuta av.

Läs mer om de olika destinationerna.

Flodkryssningar på Seine

Floden Seine slingrar sig nästan 800 km genom la belle France, från källan uppe i högländerna nära Dijon, via Paris ut till Normandie och Engelska Kanalen.

Läs mer

Flodkryssningar på Rhen

Med sina dryga 1200 km är Rhen Västeuropas längsta flod. Landskapet är stundtals pastoralt och idylliskt men lika ofta dramatiskt, med borgar och sagoslott.

Läs mer

Tillbaka till Europa.
Tillbaka till Flodkryssningar.

Club Eriks lojalitetsbonus

Vi erbjuder alla våra kunder en lojalitetsbonus på 2 procent och det gäller på alla paketerade reseupplevelser som du köper hos oss. Gäller alla upplevelser med avresa från den 1 januari 2017.

Club Eriks aktuella flodkryssningar i Europa

Flodkryssning på Rhen med VIVA Cruises


21 - 28 maj 2024 | Tyskland & Frankrike

Vi gör en härlig vårkryssning på floden Rhen - från Düsseldorf i västra Tyskland via bland annat Boppard, Strasbourg, Rüdesheim och Koblenz - tillbaka till Düsseldorf. Följ med och upplev några av Europas mest fantastiska kulturstäder, i kombination med sagoskimrande slott och borgar. Allt i vacker och inbjudande natur, och i ett behagligt tempo.

Flodkryssning på Seine med VIVA Cruises. Njut av hösten i norra Frankrike!


19 - 26 september 2024 | Paris - Les Andelys - Rouen - Le Havre - Vernon - Paris

Njut av hösten i norra Frankrike när vi gör en härlig flodkryssning på Seine, med VIVA Cruises fina fartyg Gloria. En skön resa i behaglig takt genom det franska flodlandskapet. Från Paris tar vi oss via lilla Les Andelys och kulturstaden Rouen ut till Le Havre vid Atlantkusten, och tillbaka till Paris via Vernon.