Kryssningar till exotiska öarna i Antillerna, Karibien | Club Eriks

Kryssningar till stora och små Antillerna
– vita stränder, lokal kultur & goda drinkar

Antillerna är uppdelad i Stora och Små Antillerna, där Stora Antillerna omfattar fyra stora öar medan Små Antillerna omfattar ett pärlband av mindre öar som sträcker sig ut i Atlanten. Ögruppen benämns ofta som paradiset på jorden. Här bjuds lokal charm, färgglad arkitektur, härliga stränder och fantastisk mat. Karibiska rytmer och ljumma vindar är självklara inslag.

Populära öar

Öarna i Stora Antillerna är Kuba, Hispaniola (Haiti och Dominikanska Republiken), Jamaica och Puerto Rico. I Små Antillerna finns till exempel Antigua and Barbuda, St. Barts, ABC-öarna (Aruba, Bonaire och Curacao) och St. Martin. Även Barbados, Amerikanska Jungfruöarna (St. Thomas, St. Croix och St. John), St. Lucia och St. Kitts and Nevis är några av de mest populära öarna i Små Antillerna.

Saint Kitts and Nevis
St. Kitts och Nevis är en liten östat med två öar som ligger mellan Atlanten och Karibiska havet. Saint Kitts, som är den största av de två öarna, domineras av den över 1000 meter höga vilande vulkanen Mount Liamuiga som är hem till en kratersjö och grön regnskog full med vandringsleder. Här finns så klart även härliga stränder i Frigate Bay i söder, havet som bäddar för svalkande bad och fortet Brimstone Hill som är värt ett besök. Missa heller inte öns natursköna järnväg som förr användes för att transportera sockerrör.

Barbados
Barbados blev självständigt från Storbritannien år 1966 men är fortfarande Karibiens ”lilla England” med cricket som nationalsport, te som favoritdrink och engelskan som huvudspråk. Där slutar dock likheterna med Storbritannien, för denna vackra ö är precis som sina grannar en grön pärla i det ljusblå havet. Shoppa lyxiga varor till skattefria priser, ta en promenad och besök de färgglada butikerna på Broad Street och Swan Street i livliga Bridgetown, och snorkla i de fina vattnen som omger Barbados.

Saint Lucia
St. Lucia är en fantastiskt vacker ö som består av fiskebyar, rev för dykning och snorkling, samt vulkaniska stränder. De vulkaniska topparna som tornar upp sig som spiror längs den dramatiska västkusten, the Pitos, är ofta fotograferade. Här finns även frodig regnskog perfekt för vandring och fågelskådning och med härliga vattenfall. Toraille, ett lättillgängligt fall på 15 meter, bjuder in till bad och massage av det fallande vattnet. New Jerusalem och Diamond Falls bjuder naturliga pooler med rikt mineralbad.

Saint Croix
Den romantiska paradisön St. Croix är den största av Jungfruöarna i östra Karibiska havet, och kallas ibland för den ”Stora ön”. Ön tillhörde Danmark ända fram till år 1917 och flera namn minner om det danska arvet. Saint Croix största stad heter Christiansted och här finns välbevarade byggnader från kolonialtiden. Kustremsan kantas av väderkvarnar, skolbyggnader och kyrkor. I övrigt bjuder ön en 135 kilometer lång strandremsa med ett glittrande blått hav, vackra utsiktsplatser och fantastisk kultur.

Tillbaka till Karibien.

Club Eriks lojalitetsbonus

Vi erbjuder alla våra kunder en lojalitetsbonus på 2 procent och det gäller på alla paketerade reseupplevelser som du köper hos oss.
Gäller alla upplevelser med avresa från den 1 januari 2017.

Club Eriks aktuella resor till Karibien/Västindien

Med Princess Cruises genom Panamakanalen – kryssning från Los Angeles till Fort Lauderdale


16 november - 4 december 2024 | Los Angeles - Mexiko - Nicaragua - Costa Rica - Panama - Aruba - Fort Lauderdale

Följ med på kryssningen genom det imponerande ingenjörsmästerverket Panamakanalen, som har något för alla – härliga stränder, unika kolonialstäder och fantastisk regnskog. Princess Cruises fartyg Coral Princess tar oss från Los Angeles till Fort Lauderdale och vi får uppleva många fantastiska destinationer under resan.